Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Τόκανες τομπόλι σου; ΑΥΤΟΙ κάνουν χαρούλες. "ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ" - PFIZER και MODERNA θα Εισπράξουν συνολικά 93 Δισεκατομμύρια Δολάρια από τις Πωλήσεις Εμβολίων COVID το 2022. ΤΙ θα εισπραξουν οι παγκόσμιοι ντήλερ Μητσοτάκηδες & CIA; ΑΓΝΩΣΤΟ

Οι κατασκευαστές εμβολίων Pfizer και Moderna προβλέπεται να πραγματοποιήσουν συνδυασμένες πωλήσεις ύψους 93,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 σχεδόν διπλάσιες από το ποσό που αναμένεται να αποκομίσουν φέτος, δήλωσε η Airfinity, μια ομάδα ανάλυσης δεδομένων υγείας....

Η Airfinity τοποθετεί τις συνολικές πωλήσεις της αγοράς για τα εμβόλια COVID το 2022 στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι πωλήσεις των εμβολίων της Pfizer προβλέπεται να φθάσουν τα 54,5 δισ. δολάρια το 2022 και της Moderna τα 38,7 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις τινάζουν στον αέρα τα προηγούμενα νούμερα - 23,6 δισ. δολάρια για την Pfizer και 20 δισ. δολάρια για τη Moderna.

"Οι αριθμοί είναι πρωτοφανείς", δήλωσε στους Financial Times ο Rasmus Beck Hansen, διευθύνων σύμβουλος της Airfinity.

Οι πωλήσεις των ενέσεων mRNA θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2022 λόγω των αναμνηστικών ενέσεων και των χωρών που αποθηκεύουν αποθέματα για να αποκρούσουν τις παραλλαγές, δήλωσε η Airfinity.

Η Pfizer θα παράγει το 64% των πωλήσεών της και η Moderna το 75% των πωλήσεών της από χώρες υψηλού εισοδήματος το 2022, προέβλεψαν οι αναλυτές.

Τον Απρίλιο, η Pfizer προέβλεψε για το 2021 πωλήσεις εμβολίων COVID ύψους 26 δισ. δολαρίων. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, η Pfizer ανέβασε το ποσό στα 33,5 δισ. δολάρια. Ο αναλυτής της Bernstein Ronny Gal δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χτυπήσει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων το 2021.

Ο Gal έγραψε:

"Οι αριθμοί θα είναι πολύ υψηλότεροι. Η πρόβλεψη των 33,5 δισ. δολαρίων αντικατοπτρίζει τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα και οι οποίες αντικατοπτρίζουν τη συνολική δέσμευση για την πώληση 2,1 εκατομμυρίων δόσεων (σε μέση τιμή 15,95 δολαρίων). Η Pfizer σημειώνει ότι αναμένει να κατασκευάσει 3 εκατομμύρια δόσεις. Πιθανώς μεγάλο μέρος αυτών θα πωληθεί επίσης, αν και σε χαμηλότερη μέση τιμή, καθώς η κατανάλωση μετατοπίζεται στις αναδυόμενες αγορές. Πρόκειται πιθανώς για άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια".

"Το δεύτερο τρίμηνο ήταν αξιοσημείωτο από πολλές απόψεις", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla. "Το πιο ορατό είναι ότι η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας με την BioNTech για να βοηθήσουμε στον εμβολιασμό του κόσμου κατά του COVID-19 ήταν πρωτοφανείς, καθώς τώρα έχουν παραδοθεί παγκοσμίως περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του BNT162b2".

Σε τηλεδιάσκεψη, ο Bourla δήλωσε ότι ενώ "είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε" για τις προσδοκίες πωλήσεων της εταιρείας για το επόμενο έτος, τοποθέτησε την παραγωγική ικανότητα της Pfizer για το 2022 στα 4 δισεκατομμύρια δόσεις.

--Moderna, Pfizer, BioNTech αποκομίζουν "αστρονομικά και αδιανόητα" κέρδη

Σύμφωνα με την ActionAid International -μια παγκόσμια ομοσπονδία που εργάζεται για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια και την αδικία- η Moderna, η Pfizer και η BioNTech αποκομίζουν "αστρονομικά και ασυνείδητα κέρδη" λόγω των μονοπωλίων τους στα εμβόλια mRNA COVID.

Η Moderna και η BioNTech αναφέρουν περιθώρια κέρδους 69%, ενώ η Moderna και η Pfizer πληρώνουν ελάχιστους φόρους, δήλωσε η Συμμαχία Εμβολίων του Λαού (People's Vaccine Alliance) στις 15 Σεπτεμβρίου.

Χάρη στα μονοπώλια πατεντών για τα εμβόλια COVID - η ανάπτυξη των οποίων υποστηρίχθηκε με 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε δημόσια χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και άλλες χώρες - οι τρεις εταιρείες κέρδισαν περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το πρώτο εξάμηνο του έτους, τουλάχιστον τα δύο τρίτα από αυτά ως καθαρό κέρδος για τη Moderna και τη BioNTech.

Η Συμμαχία εκτίμησε επίσης ότι οι τρεις εταιρείες υπερτιμολογούν, τιμολογώντας τα εμβόλιά τους κατά 41 δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από το εκτιμώμενο κόστος παραγωγής.

"Το επιχειρηματικό μοντέλο των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών (Big Pharma) - να λαμβάνουν δισεκατομμύρια σε δημόσιες επενδύσεις, να χρεώνουν υπέρογκες τιμές για φάρμακα που σώζουν ζωές, να πληρώνουν ελάχιστους φόρους - είναι χρυσόσκονη για πλούσιους επενδυτές και στελέχη εταιρειών, αλλά καταστροφικό για την παγκόσμια δημόσια υγεία", δήλωσε ο Robbie Silverman, υπεύθυνος δέσμευσης στον ιδιωτικό τομέα της Oxfam.

Ο Silverman δήλωσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στα δικά τους κέρδη, επιβάλλοντας τα μονοπώλιά τους και πουλώντας τα εμβόλιά τους στον πλειοδότη. "Φτάνει πια - πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη", δήλωσε ο Silverman.

Σύμφωνα με ανάλυση της People's Vaccine Alliance, η οποία βασίζεται σε εργασίες επιστημόνων της MRNA στο Imperial college, η Moderna και η Pfizer-BioNTech έχουν χρεώσει έως και 24 φορές το δυνητικό κόστος παραγωγής των εμβολίων τους.

Η ανάλυση των τεχνικών παραγωγής των εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna, τα οποία αναπτύχθηκαν μόνο χάρη στη δημόσια χρηματοδότηση ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δείχνει ότι τα ίδια εμβόλια θα μπορούσαν να παραχθούν με μόλις 1,20 δολάρια ανά δόση.

Παρά το γεγονός ότι επωφελούνται από μια δημόσια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη των εμβολίων τους, οι φαρμακευτικοί κολοσσοί δεν έχουν καταβάλει το μερίδιο που τους αναλογεί σε φόρους, ανέφερε η ActionAid International.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, η Moderna πλήρωσε φορολογικό συντελεστή 7% στις ΗΠΑ και η Pfizer πλήρωσε φορολογικό συντελεστή 15% - πολύ κάτω από τον νόμιμο συντελεστή του 21%.

Η BioNTech, η γερμανική νεοφυής επιχείρηση που παρήγαγε τη συνταγή για το εμβόλιο της Pfizer, πλήρωσε σημαντικά υψηλότερο φορολογικό συντελεστή 31% στη Γερμανία, ενώ αποκόμισε περιθώριο κέρδους 77%.

Η Moderna αναμένει συνολικές πωλήσεις εμβολίων ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Μέχρι στιγμής φέτος, η Moderna έχει πληρώσει μόνο 322 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, παρά τα δισεκατομμύρια κέρδη που έχει αποκομίσει.

Το εμβόλιο της Pfizer αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το ένα τρίτο της συνολικής βάσης εσόδων της εταιρείας. Η Pfizer πούλησε περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμβόλια κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και προβλέπει τώρα 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές πωλήσεις εμβολίων για το 2021 - καθιστώντας το εμβόλιο ένα από τα φαρμακευτικά προϊόντα με τις υψηλότερες πωλήσεις φέτος και ενδεχομένως στην ιστορία της φαρμακοβιομηχανίας.

Η Pfizer έχει δηλώσει ότι τα περιθώρια κέρδους της από τα εμβόλια είναι λιγότερα από 30%, αλλά επειδή η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα έξοδά της, δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν ανεξάρτητα τα περιθώρια κέρδους της, ανέφερε η ActionAid International.

-- Η Johnson & Johnson (J&J) εισέπραξε 502 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις εμβολίων του τρίτου τριμήνου εν μέσω της έγκρισης αναμνηστικών εμβολίων

Η Johnson & Johnson (J&J) δήλωσε ότι πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 502 εκατ. δολαρίων από το εμβόλιο COVID κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η φαρμακευτική επιχείρηση της J&J, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο COVID με μία ένεση, απέφερε έσοδα ύψους 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων - αύξηση 13,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε το CNBC.

Οι πωλήσεις του εμβολίου της J&J ήταν ελαφρύτερες από ό,τι αναμενόταν, δήλωσε η αναλύτρια της Edward Jones Ashtyn Evans σε έκθεση προς τους πελάτες της. Ωστόσο, η εταιρεία Dow Jones εξακολουθεί να αναμένει πωλήσεις εμβολίων COVID ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι διατήρησε τις προοπτικές της για τις πωλήσεις εμβολίων για το έτος και σχεδιάζει να στείλει όσο περισσότερο μπορεί μέχρι το υπόλοιπο του έτους, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Joseph Wolk στην εκπομπή "Squawk Box".

Η έκθεση της J&J δέχθηκε κριτική λόγω του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία χειρίστηκε την κρίση των οπιοειδών και την ανάπτυξη ενός συγκριτικά λιγότερο αποτελεσματικού εμβολίου COVID υπό τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο Alex Gorsky.

Στις 15 Οκτωβρίου, η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων (VRBPAC) του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνέστησε ομόφωνα τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους λήπτες του εμβολίου COVID της J&J ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η επιτροπή του FDA δεν έθεσε περιορισμούς σχετικά με το ποιος πρέπει να λάβει μια πρόσθετη δόση της J&J, σε αντίθεση με τα εμβόλια mRNA, τα οποία εγκρίνονται μόνο για χρήση σε ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου. Η VRBPAC δήλωσε ότι η δεύτερη ένεση θα πρέπει να χορηγείται το νωρίτερο δύο μήνες μετά την πρώτη.

***********

Δικτυογραφία

‘Unconscionable’: Pfizer, Moderna to Rake in Combined $93 Billion in 2022 COVID Vaccine Sales

https://www.wakingtimes.com/unconscionable-pfizer-moderna-to-rake-in-combined-93-billion-in-2022-covid-vaccine-sales/

1 σχόλιο:

  1. Ο κούλης,γιά παράδειγμα θά "εισπράξει" μιά ακόμα πεντάλφα 🖐...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive