Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Οι συγκεντρωτικές εκτιμήσεις του EuroMOMO δείχνουν χαμηλά επίπεδα υπερβολικής θνησιμότητας

Οι συνολικές συγκεντρωτικές εκτιμήσεις του EuroMOMO αυτής της εβδομάδας για τη θνησιμότητα από κάθε αιτία για τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν χαμηλό επίπεδο υπερβολικής θνησιμότητας...

Δεδομένα από 26 ευρωπαϊκές χώρες ή υποεθνικές περιοχές συμπεριλήφθηκαν στη συγκεντρωτική ανάλυση της θνησιμότητας από κάθε αιτία αυτής της εβδομάδας.

Σημείωση για την παρουσίαση στοιχείων από τη Γερμανία

Τα εθνικά δεδομένα που αντιπροσωπεύουν όλη τη Γερμανία αποτελούν μέρος της συγκεντρωτικής ανάλυσης EuroMOMO. Παρέχονται επίσης δεδομένα από τις υποεθνικές περιφέρειες του Βερολίνου και της Έσσης και θα εμφανίζονται χωριστά με τα γραφήματα βαθμολογίας z, επιπλέον των δεδομένων σε εθνικό επίπεδο από τη Γερμανία, αλλά δεν περιλαμβάνονται στη συγκεντρωτική ανάλυση.

Σημείωση σχετικά με την παρουσίαση δεδομένων από την Ουκρανία

Τα εθνικά δεδομένα που αντιπροσωπεύουν την Ουκρανία παρέχονται εβδομαδιαία στο EuroMOMO, ωστόσο, μόνο δεδομένα για όλες τις ηλικίες, αλλά όχι για τις τυπικές ηλικιακές ομάδες που παρουσιάζονται από το EuroMOMO. Επομένως, τα δεδομένα από την Ουκρανία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην ευρωπαϊκή ομαδοποιημένη ανάλυση, αλλά θα εμφανίζονται με το γράφημα z-score τους για όλες τις ηλικίες. Οι εργασίες συνεχίζονται για την παροχή των εβδομαδιαίων στοιχείων και ανά ηλικιακή ομάδα.

Εικόνα

Σημείωση σχετικά με την ερμηνεία των δεδομένων: Ο αριθμός των θανάτων που εμφανίστηκε για τις τρεις τελευταίες εβδομάδες θα πρέπει να ερμηνεύεται με προσοχή, καθώς οι προσαρμογές για καθυστερημένες εγγραφές μπορεί να είναι ανακριβείς. Επιπλέον, τα αποτελέσματα των συγκεντρωτικών αναλύσεων ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις χώρες που περιλαμβάνονται στις εβδομαδιαίες αναλύσεις. Οι συγκεντρωτικές αναλύσεις προσαρμόζονται για διακύμανση μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται και για διαφορές στην τοπική καθυστέρηση στην υποβολή εκθέσεων

Σχετικά με την κοινή χρήση και τη συνεργασία του δικτύου EuroMOMO

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας COVID-19, οι πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπό της στη θνησιμότητα προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Ο κόμβος δικτύου EuroMOMO λαμβάνει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα εβδομαδιαία δεδομένα θνησιμότητας που παρουσιάζουμε, καθώς και αιτήματα για κοινή χρήση των υποκείμενων εθνικών δεδομένων. Ενώ το δίκτυο υποστηρίζει πλήρως την κοινή χρήση δεδομένων, ο κόμβος δικτύου δεν έχει εντολή από τις συμμετέχουσες χώρες να δημοσιεύουν εθνικά δεδομένα. Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εθνικά δεδομένα, προσεγγίστε τις χώρες ξεχωριστά.

Το δίκτυο EuroMOMO καλωσορίζει τη συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες, π.χ. για πρόσθετες αναλύσεις και μοντελοποίηση που πρέπει να γίνουν. Εάν ενδιαφέρεστε να εμπλακείτε με το δίκτυο σχετικά με οποιαδήποτε τέτοια συνεργασία, προωθήστε τις ιδέες σας στον κόμβο, για ευρύτερη ανταλλαγή και διάλογο με το δίκτυο.

Λάβετε υπόψη ότι οποιαδήποτε χρήση δεδομένων ή πληροφοριών που προέρχονται από τον ιστότοπο του EuroMOMO πρέπει να αναφέρεται και να αναγνωρίζεται κατάλληλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive