Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : Ο πρωθυπουργός Dan Andrews ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να Αποκαλύψει τις "συμβουλές υγείας" των "ειδικών". Η κυβέρνηση της Βικτώριας χάνει τη μάχη για τη διατήρηση του απορρήτου.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας έχασε τον αγώνα της να διατηρήσει ένα πέπλο μυστικότητας σχετικά με τις αμφιλεγόμενες υγειονομικές εντολές του Covid που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια του κλειδώματος του Φεβρουαρίου του 2021...

Τα απόρρητα έγγραφα που ενημέρωσαν την κυβέρνηση Andrews για την αμφιλεγόμενη απόφαση να βυθίσει τη Βικτώρια σε λουκέτο (lockdown) πρέπει να δημοσιοποιηθούν, αποφάνθηκε η πολιτειακή αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Σε μια απόφαση-βόμβα, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών της Βικτώριας (OVIC) διέταξε τη δημοσιοποίηση 176 εγγράφων του Υπουργείου Υγείας που καθοδήγησαν την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς κλειδώματος σταδίου 4 σε ολόκληρη την πολιτεία στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Daniel Andrews και ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Βικτώριας Brett Sutton θα αναγκαστούν να δώσουν στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες των μυστικών συναντήσεων και περισσότερες από 100 σελίδες εμπιστευτικών ενημερώσεων από το Υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση έχει προθεσμία 14 ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, προτού οι ενημερώσεις καταστούν ανοικτές σε αιτήματα για την Ελευθερία της Πληροφορίας.

   "Η μυστικότητα, η συγκάλυψη, η αντίσταση του Εργατικού Κόμματος στην παρεμπόδιση της δημοσιοποίησης αυτών των εγγράφων είναι επαίσχυντη. Οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και οι οικογένειες που εμποδίζονται να δουν τους αγαπημένους τους δικαιούνται να δουν τους λόγους πίσω από το κλείδωμά τους στο σύνολό τους", δήλωσε ο David Davis, ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Άνω Βουλή. "Είναι σκάνδαλο το γεγονός ότι τα έγγραφα αυτά κρατήθηκαν μυστικά καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας".

Αναμένεται ότι η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εντολές για τη δημοσιοποίηση πρόσθετων μυστικών πληροφοριών σχετικά με τα άλλα λουκέτα του κράτους. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν το σκεπτικό πίσω από τα λουκέτα, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τις επισκέψεις στα νοσοκομεία, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλες παρεμβατικές υγειονομικές διαταγές που άλλαξαν ριζικά την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Βικτώριας.

Σύμφωνα με την Herald Sun, το Υπουργείο Υγείας προσπάθησε να σταματήσει τη δημοσιοποίηση του υλικού που αφορούσε τις υγειονομικές διαταγές του Κόβιντ, αναφέροντας ότι οι ενημερώσεις κινδύνευαν να θέσουν σε κίνδυνο τη "δημόσια εμπιστοσύνη" μεταξύ των δημόσιων υπαλλήλων και ενός υπουργού, επειδή περιείχαν "υψηλού επιπέδου διαβουλευτικές διαδικασίες της κυβέρνησης".

Υποστήριξαν επίσης ότι η αποκάλυψη αυτών των υψηλού επιπέδου συμβουλών υγείας θα επηρέαζε την ικανότητα του Υπουργείου Υγείας να προσανατολίζεται σε μελλοντικές ενημερώσεις με "κατάλληλες" συμβουλές.

Η ένσταση αυτή απορρίφθηκε από την Επιτροπή Πληροφόρησης της Βικτώριας, καθώς οι συμβουλές υγείας του Covid της Βικτώριας θεωρήθηκαν ότι είχαν δημόσιο ενδιαφέρον.

"Θεωρώ ότι υπάρχει σημαντικό δημόσιο συμφέρον στο να παρέχεται στα μέλη της κοινότητας η δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες και να λογοδοτούν οι κυβερνήσεις για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί", δήλωσε η αναπληρώτρια επίτροπος για την πρόσβαση του κοινού Joanne Kummrow.
"Υπό αυτές τις συνθήκες, τα μέλη της κοινότητας έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε έγγραφα που περιγράφουν τις πληροφορίες του ιστορικού που εξετάστηκαν, τους λόγους, τη νομική βάση και τα έγγραφα που καταγράφουν αυτές τις αποφάσεις".

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση διστάζει να δημοσιοποιήσει τις συμβουλές υγείας που σχετίζονται με τις εντολές Covid.

Το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο διατάχθηκε να αποκαλύψει τις μυστικές συζητήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών, του πρωθυπουργού και διαφόρων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας νωρίτερα φέτος και στη συνέχεια έχασε την έφεσή του. Ο πρωθυπουργός Scott Morrison συνεχίζει να πολεμά την απόφαση, ανησυχώντας ότι η αποκάλυψη των "ορθών και ειλικρινών πληροφοριών και ιδεών" μεταξύ των μελών του Εθνικού Υπουργικού Συμβουλίου θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Το νομοσχέδιο 2021 για την τροποποίηση της νομοθεσίας COAG έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξαιρεί το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο από τα αιτήματα για την ελευθερία της πληροφόρησης, περιφρονώντας έτσι τις δικαστικές αποφάσεις.

***********

Δικτυογραφία

Dan Andrews FORCED to reveal health advice - Rebel News

https://www.rebelnews.com/dan_andrews_forced_to_reveal_health_advice

Victoria lockdown: Daniel Andrews ordered to reveal secret Covid-19 documents | news.com.au — Australia’s leading news site

https://www.news.com.au/national/victoria/politics/andrews-government-ordered-to-reveal-secret-documents-that-justify-victorian-lockdown/news-story/4954176823fbf13b4e3e2c6ae1d56d98



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive