Η πολιτικός που λοιδορούσε σε κάθε ευκαιρία τη χώρα μας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη στυγνή οικονομική κατοχή που επέβαλε. Η ανεπιθύμητη παρουσία της απερχόμενης Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ σε τούτα τα χώματα, ανήμερα της εθνικής επετείου... όταν σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε επικά απέναντι αρχικώς στους Ιταλούς φασίστες και κατόπιν στους ναζί προγόνους της, συνιστά βαριά διπλωματική απρέπεια, που αγγίζει τα όρια της εθνικής προσβολής!
Μαρτυρά αφετέρου ανιστόρητη κίνηση και ασύγγνωστη πολιτική ελαφρότητα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος την κάλεσε στην Αθήνα σε μία ημέρα υψηλού πατριωτικού συμβολισμού, κατά την οποία ο ελληνικός λαός τιμά υπερήφανος το αδούλωτο εθνικό φρόνημα.
«Η επίσκεψη έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων» δήλωσε σχεδόν απολογητικά ο Κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, την προηγούμενη εβδομάδα, για την επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε στη δήμιο της χώρας που κατέφτασε στην Αθήνα, αφού προηγουμένως υποκλίθηκε στον Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τις ακλόνητες σχέσεις της Γερμανίας με την εχθρική γείτονα.
Απολογισμό όμως για ποιον ακριβώς; Οι Έλληνες πολίτες αξιώνουν από τη Μέρκελ ορισμένα απολύτως συγκεκριμένα πράγματα:
* Πρώτον, ένα δημόσιο και σεμνό «ευχαριστώ» για το γεγονός ότι η διαρκώς λοιδορούμενη Ελλάδα έσωσε τις γερμανικές τράπεζες από τη χρεοκοπία. Κάποιος πρέπει να θυμίσει στη Μέρκελ ότι η ίδια και το σύστημα της χώρας της ελεεινολογούσαν καθημερινά, αναπαράγοντας άθλια στερεότυπα, τους φίλεργους Έλληνες σαν τους «τεμπέληδες του Νότου» που εποφθαλμιούν τις οικονομίες του «νοικοκύρη Βορρά».
Και να της θυμίσει επίσης ότι και μέσα στη γερμανική Βουλή ακούστηκε από φιλότιμους Γερμανούς, διότι υπάρχουν και τέτοιοι, η λέξη «Ντροπή» για τη στυγνή τοκογλυφία της Μέρκελ εις βάρος της χρεοκοπημένης Ελλάδας και την απόλυτη απουσία κοινοτικής αλληλεγγύης!
* Το δεύτερο που αξιώνει επιτακτικά ο ελληνικός λαός είναι μια επίσης δημόσια και συντετριμμένη «συγγνώμη». Για τα θύματα που προκάλεσαν οι ανελέητες οικονομικές ερπύστριες της πολιτικής του Δ’ Ράιχ στην έρημη χώρα. Για τη στυγνή οικονομική κατοχή που υπαγόρευε ακόμα και ποιες δημόσιες επιχειρήσεις θα βγούνε στο σφυρί.
Για χιλιάδες απεγνωσμένους πατριώτες που αυτοκτόνησαν, για τα εκατομμύρια των ανέργων, για τη φτώχεια που επέβαλε εκδικητικά στη χώρα, για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που ξενιτεύτηκαν, ακόμα για τη μείωση του προσδόκιμου ζωής!
* Το τρίτο είναι μια επιβαλλόμενη πολιτική δήλωση ότι η πατρίδα της θα αναγνωρίσει τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ναζί πρόγονοί της στη χώρα, τις απερίγραπτες ωμότητες και καταστροφές, καθώς και την καταλεηλάτηση του εθνικού πλούτου και αρχαιοτήτων, της κατεχόμενης Ελλάδας, η οποία υποχρεώθηκε ακόμα και να δανείσει αναγκαστικά τον στρατό κατοχής!
Η κ. Μέρκελ, όπως θυμίζει ο εγκρατής νομικός και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Σαράντος Θεοδωρόπουλος, ως καγκελάριος έγινε η θεωρητικός του δόγματος ότι το θέμα των γερμανικών οφειλών «θεωρείται λήξαν».
Επαναλάμβανε στερεότυπα, όπως και ο σκαιός Σόιμπλε, σε όλες τις συζητήσεις και τις επίσημες παραστάσεις που γίνονταν από ελληνικής πλευράς, ότι το ζήτημα «είναι λυμένο», χωρίς όμως ποτέ να μπει στον κόπο, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, να μας πει «πότε έληξε, πώς έληξε και με ποιους όρους έληξε το ζήτημα».Και, βέβαια, θα θυμόμαστε πάντα τον λυσσαλέο αγώνα που έδωσε το γερμανικό Δημόσιο επί της καγκελαρίας Μέρκελ, προκειμένου η Ελλάδα να μη λάβει μέρος ως προσθέτως παρεμβαίνουσα χώρα στη δίκη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, τη μάχη στα δικαστήρια της ουσίας, αλλά και στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας, προκειμένου να μην αποζημιωθούν οι προσφυγόντες κάτοικοι του μαρτυρικού Διστόμου για τις αξιώσεις που είχαν σε δίκες που έχασε έπειτα από πολλές περιπέτειες το γερμανικό Δημόσιο.
Ταυτόχρονα, κάτι που έχει αναδείξει ιδιαίτερα η «δημοκρατία», η εποχή Μέρκελ σήμανε την αφετηρία μιας οργανωμένης προσπάθειας να ξαναγραφεί η Ιστορία από το γερμανικό Δημόσιο αλλά και το «βαθύ γερμανικό κράτος».
Αντί για την απόδοση δικαιοσύνης εις το όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού, η Μέρκελ προώθησε κάτι φαινομενικά ανώδυνες πρωτοβουλίες μέσω ποικίλων ιδρυμάτων, προς χάριν μιας χαζοχαρούμενης και ψευδεπίγραφης συμφιλίωσης που αφήνει στη λήθη το παρελθόν και θα επικεντρώνεται στην αξία των πολιτιστικών ανταλλαγών και την αιώνια σημασία της φιλίας…
Θυμίζουμε πρόχειρα μερικά ονόματα, όπως: Ελληνογερμανική Συνέλευση, Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και άλλα συναφή προπαγανδιστικά προγράμματα για την Ιστορία της Κατοχής στα ελληνικά σχολεία που χρηματοδοτούνται αφειδώς από το γερμανικό ΥΠΕΞ, μέσω των οποίων επιχειρείται ο εξωραϊσμός και η άμβλυνση της ιστορικής μνήμης, η αναθεώρηση της Ιστορίας και η υπονόμευση στο τέλος του αιτήματος για τη νόμιμη καταβολή των γερμανικών οφειλών.
Όσο για τις τελευταίες, η επιτροπή που είχε συστήσει το 2012 ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, κατέθεσε αναλυτικό λογαριασμό στις 30 Δεκεμβρίου του 2014 εκτιμώντας ότι οι Γερμανοί χρωστάνε στην Ελλάδα συνολικά 332 δισ. ευρώ σε τέσσερα μέτωπα διεκδικήσεων που αφορούν: το αναγκαστικό δάνειο, τις αποζημιώσεις θυμάτων που έχουν αναγνωριστεί (εκτελεσθέντες, αιχμάλωτοι, φυλακισμένοι), στα οποία το 1962 καταβλήθηκαν ισχνές αποζημιώσεις, τις μαζικές σφαγές αμάχων όπως στο Δίστομο και στην Κάνδανο, αλλά και στα 1.700 περίπου μαρτυρικά χωριά που δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί και τις λεηλασίες και καταστροφές υποδομών που υπέστη η κατεχόμενη χώρα.
Ειδικά για το κατοχικό δάνειο, η επιτροπή υπολόγισε ότι σε τρέχουσες τιμές αντιστοιχεί σήμερα σε ένα ποσό γύρω στα 13 δισ. ευρώ. Πρόκειται για δάνειο ευθέως διεκδικήσιμο, χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούν οι υπόλοιποι φάκελοι (σ.σ.: Το Βερολίνο τρέμει στο ενδεχόμενο να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Μόνο η Πολωνία, διεκδικεί από το 2018 ποσά κοντά στο 1 τρισ. ευρώ…)
Οι ίδιοι οι Γερμανοί, πάντως, είχαν αποδεχθεί ρήτρα αναπροσαρμογής του δανείου, κάτι που θέτει ευθέως ζήτημα ανατοκισμού, ενώ, όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, που έχει συντάξει ευσύνοπτη και υποδειγματική μονογραφία, το δάνειο δεν είχε εμπράγματες εγγυήσεις, προκειμένου να περιληφθεί στις υλικές επανορθώσεις του 1945, ούτε ήταν σε γερμανικά ομόλογα ώστε να υπαχθεί στη διαγραφή του γερμανικού χρέους το 1953.
Οι αρχές Κατοχής απέφυγαν τη συμβατική οδό καταγραφής, αφήνοντάς το εκτός προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα έτσι το δάνειο να παραμένει 80 χρόνια τώρα ακέραιο, χωρίς να έχει υποστεί «κούρεμα».
Τη Γερμανίδα καγκελάριο θα υποδεχθεί σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου -ενώ χθες το βράδυ της παρέθεσε δείπνο- και στις 12.30 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου.
Νωρίτερα θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θυμίζουμε ότι στην επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος είχε υποχρεώσει τον καλεσμένο του να ζητήσει συγγνώμη για την επιβολή της εφτάχρονης χούντας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.