Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεκίνησε έρευνα για την άρνηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραδώσει μηνύματα κειμένου που αντάλλαξε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής ζήτησε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να εξηγήσει πώς έχασε τα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer κατά τη διάρκεια συνομιλιών για την προμήθεια εμβολίων. Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Emily O'Reilly, η κορυφαία υπεύθυνη λογοδοσίας και διακυβέρνησης της ΕΕ, ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραδώσει το περιεχόμενο... των επικοινωνιών μεταξύ του von der Leyen και ενός διευθύνοντος συμβούλου μιας ανώνυμης φαρμακευτικής εταιρείας σχετικά με μια σύμβαση εμβολίου Covid-19. 

Ως πρώτο βήμα, η O'Reilly ζήτησε από την Επιτροπή να εξηγήσει την πολιτική της σχετικά με την τήρηση αρχείων των γραπτών μηνυμάτων του von der Leyen. «Η Επιτροπή έχει υποχρέωση να καταγράφει άμεσα μηνύματα που σχετίζονται με σημαντικά πολιτικά ή πολιτικά ζητήματα, όπως η προμήθεια εμβολίων Covid-19» , γράφει το γραφείο του O'Reilly σε ανακοίνωσή του σχετικά με την υπόθεση.

Τον Απρίλιο, οι New York Times ανέφεραν ότι ο φον ντερ Λάιεν ανταλλάσσει κείμενα και κλήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, για ένα μήνα ως μέρος των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια εμβολίων για το μπλοκ. Η εφημερίδα έγραφε τότε ότι η προσωπική διπλωματία έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διασφάλιση της συμφωνίας για το εμβόλιο. 

Ο O'Reilly ζήτησε από την Επιτροπή να παραδώσει τα μηνύματα κειμένου, αλλά η Επιτροπή ισχυρίστηκε ότι "δεν τηρήθηκε κανένα αρχείο για τέτοια μηνύματα", σύμφωνα με το γραφείο του διαμεσολαβητή. 

Το γραφείο είχε προειδοποιήσει προηγουμένως για τη σημασία της τήρησης αρχείων εντός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ εν μέσω αυξημένου αριθμού εξ αποστάσεως εργασίας στην εποχή του Covid. "Η διοίκηση της ΕΕ απαιτείται από τη νομοθεσία της ΕΕ να καταρτίσει και να διατηρήσει έγγραφα που αφορούν τις δραστηριότητές της, στο μέτρο του δυνατού και με μη αυθαίρετο και προβλέψιμο τρόπο", δήλωσε ο παρατηρητής τον Ιούνιο.

Το BioNTech «προετοιμάζει παραγωγή» εμβολίου Covid-19 για παιδιά κάτω των 12 ετών, το οποίο ενδέχεται να εγκριθεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα-μέσα ενημέρωσης

Η Pfizer παραμένει ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές εμβολίων της ΕΕ μετά από πολλές συμφωνίες με τις Βρυξέλλες. Οι καθυστερήσεις στις αποστολές νωρίτερα φέτος απογοήτευσαν τους ηγέτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της φον ντερ Λάιεν. «Η Ευρώπη επένδυσε δισεκατομμύρια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των πρώτων παγκοσμίως εμβολίων Covid-19» , είπε τον Ιανουάριο. «Και τώρα, οι εταιρείες πρέπει να παραδώσουν. Πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους ». Πιστεύετε ότι θα ενδιαφερθούν οι φίλοι σας; Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive