Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΙΓΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ: “ΑΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΘΑ ΣΕ ΒΥΘΙΣΟΥΜΕ”

Να εγκλωβίσει την Ελλάδα εντός 6 ναυτικών μιλίων στην Κρήτη προσπαθεί η Άγκυρα εκτοξεύοντας απειλές επέμβασης εναντίον του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo....

Σύμφωνα με διαρροές της Άγκυρας, η τουρκική φρεγάτα, αναφέρει η εφημερίδα, Sabah, «”προειδοποίησε” το ελληνικό σκάφος που προσπαθούσε να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο να μείνει μακριά. Από τη φρεγάτα ενημερώθηκε το Nautical Geo ότι θα επέμβει σε περίπτωση παράβασης».

Κατά την εφημερίδα, Yeni Şafak, επίσης, «το Oruç Reis εμπόδισε την προσπάθεια της Ελλάδας να εισέλθει στην “Γαλάζια Πατρίδα” με το γαλλικό ερευνητικό πλοίο, Nautical Geo».

Ειδικότερα, «η τουρκική φρεγάτα απηύθυνε μέσω ασυρμάτου στο ερευνητικό πλοίο την εξής προειδοποίηση: «Δεν έχετε άδεια εισόδου στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Εάν εισέλθετε, θα απαντήσουμε».

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, προσθέτει η Sabah, απέρριψαν τις κατηγορίες σε βάρος της Άγκυρας ότι τουρκικά πολεμικά πλοία εμποδίζουν το έργο ερευνητικών σκαφών για τη χαρτογράφηση του προτεινόμενου αγωγού, EastMed.

Ισχυρίστηκαν, δε, ότι το πλοίο επρόκειτο να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας χωρίς να ενημερωθούν οι αρχές της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ, αφού ανάφερε ότι «θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε την Ανατολική Μεσόγειο στην Ανατολική Μεσόγειο», ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, η Γαλλία δεν έχει καμία σχέση με αυτή», καθώς και ότι «η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς Δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive