Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Μελβούρνη. Ξεκινά η κατασκευή του στρατοπέδου καραντίνας στο Mickleham

Η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κέντρο Εθνικής Ανθεκτικότητας της Μελβούρνης - το δυσκίνητο όνομα που δόθηκε στη νέα εγκατάσταση καραντίνας στο Mickleham - με το στρατόπεδο να ανοίγει μέχρι το τέλος του έτους...

Μια συνάντηση συμμετοχής στην κοινότητα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα σχετικά με την πρόοδο του γρήγορου καταλύματος 1000 κλινών για τους ταξιδιώτες που επέστρεφαν, ωστόσο οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι οι κατασκευαστές δεν θα καθυστερήσουν από οποιαδήποτε διαδικασία διαβούλευσης.

Οι χωματουργικές εργασίες έχουν ξεκινήσει σε μια άδεια μάντρα στο βόρειο τμήμα της Μελβούρνης, η οποία βρίσκεται δίπλα στην εγκατάσταση καραντίνας κατοικίδιων ζώων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και απέχει περίπου 300 μέτρα από τα σπίτια.

Η κατασκευή της νέας εγκατάστασης καραντίνας στο Mickleham έχει ξεκινήσει. ΤΖΕΪΣΟΝ ΣΑΟΥΤ

Το έργο έχει ως πρότυπο το κέντρο Howard Springs στη Βόρεια Επικράτεια, το οποίο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη διαρροών του COVID-19 σε σύγκριση με την καραντίνα των ξενοδοχείων.

Η Multiplex έχει δεσμευτεί για την κατασκευή της εγκατάστασης, με το 80 % των κτιρίων να είναι προκατασκευασμένα εκτός εγκαταστάσεων. Το κέντρο μπορεί να επεκταθεί σε 3000 κλίνες, αλλά θα λειτουργήσει μόλις 500 είναι έτοιμα αργότερα φέτος.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε το κοινό σε ενημερωτική συνεδρίαση την Πέμπτη ήταν ερωτήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο στις τιμές των ακινήτων , την απειλή του ιού να διαφύγει στην κοινότητα και γιατί οι κάτοικοι έλαβαν μόνο πληροφορίες για το έργο τώρα.

Πώς θα είναι η νέα εγκατάσταση καραντίνας στο Mickleham.

Πώς θα είναι η νέα εγκατάσταση καραντίνας στο Mickleham. ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι ντόπιοι διαβεβαιώθηκαν ότι η εγκατάσταση θα ακολουθήσει τα υψηλότερα πρότυπα ελέγχου των λοιμώξεων που θέτει ο Χάουαρντ Σπρινγκς, με το προσωπικό πλήρως εμβολιασμένο και ανίκανο να εργαστεί σε δεύτερη δουλειά.

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους ρωτήθηκε γιατί δεν δόθηκε η ευκαιρία στην κοινότητα να δώσει σχόλια για το κέντρο.

«Θέλουμε η κοινότητα να γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί, θέλουμε η κοινότητα να είναι μέρος αυτού του προγράμματος και αυτής της διαδικασίας», είπε.

«Αλλά πρέπει να το φτιάξουμε. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για τους ανθρώπους σε όλη τη Βικτώρια, συμπεριλαμβανομένου του Mickleham, έχοντας χιλιάδες άτομα σε ξενοδοχεία που δεν έχουν κατασκευαστεί για να τα θέσουν σε καραντίνα.

"Αυτός είναι ο ιστότοπος που έχει επιλεγεί και όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ντόπιων, θα είναι καλύτερα λόγω αυτού."

Η βικτοριανή κυβέρνηση παρείχε εκθέσεις για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα εγκατάσταση καραντίνας.

Η βικτοριανή κυβέρνηση παρείχε εκθέσεις για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα εγκατάσταση καραντίνας. ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

Το κέντρο χτίζεται σε γη της Κοινοπολιτείας και το κόστος κατασκευής θα χρηματοδοτηθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ η βικτοριανή κυβέρνηση θα διαχειρίζεται την εγκατάσταση.

Ο ιστότοπος επιλέχθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφού παρουσιάστηκε από την κρατική κυβέρνηση με δύο προτιμώμενες επιλογές: το Mickleham και το Avalon Airport.

Το μέγεθος του ακινήτου, η εγγύτητά του σε αεροδρόμιο και η τοποθεσία των ιατρικών εγκαταστάσεων ήταν μεταξύ των πρωταρχικών ζητημάτων για την εύρεση κατάλληλης τοποθεσίας.

Σάββατο 14 Αυγούστου: Η Βικτόρια κατέγραψε 21 νέα τοπικά κρούσματα COVID-19 κατά τη διάρκεια της νύχτας. 11 ήταν σε πλήρη απομόνωση και όλα συνδέονται με γνωστές εστίες.

Ο δήμαρχος του Δημοτικού Συμβουλίου του Χιουμ Τζόζεφ Χάβειλ δήλωσε ότι η εγκατάσταση δεν ακολουθεί μια πλήρη διαδικασία διαβούλευσης εάν οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αντιταχθούν σε αυτήν.

«Θα έλεγα ότι είναι λιγότερο διαβουλευτικό, περισσότερο ενημερωμένο», είπε.

Μια άλλη ανησυχία που έθεσαν οι κάτοικοι ήταν ο πιθανός αντίκτυπος στην κυκλοφορία, με τους γύρω δρόμους να πνίγονται συχνά από αυτοκίνητα λόγω εισροής νέων κατοικιών.

Ο Cr Haweil είπε ότι η κοινότητα δικαιούται να ανταμειφθεί με χρηματοδότηση υποδομής εάν επρόκειτο να κάνει τη βαριά άρση των καραντινών ταξιδιωτών. «Αυτή η συμβολή πρέπει να αναγνωριστεί», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive