Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Αχαΐα: Η έκταση της καταστροφής μέσα από δορυφορικές εικόνες – Πώς εξαπλώθηκε

Ολονύχτια μάχη από την Πυροσβεστική, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφική φωτιά  στην Αχαϊα η οποία έκαιγε με μεγάλη ένταση – Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν εκ νέου οι ρίψεις νερού από αέρος...

Δορυφορικές εικόνες από τους δορυφόρους της NASA απεικονίζουν την μεγάλη ένταση και έκταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στη Ζήρια, Αχαΐας σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7).

Λίγο μετά την εκκίνηση της πυρκαγιάς ο πυκνός καπνός είχε καλύψει μεγάλο μέρος του Κορινθιακού κόλπου καθώς οι δυτικοί άνεμοι που έπνεαν καθ’ύψος μετέφεραν τον καπνό προς τα ανατολικά.

Δορυφορική εικόνα από τον δορυφόρο Suomi NPP της NASA λίγο μετά την εκκίνηση της πυρκαγιάς στη Ζήρια, Αχαΐας το Σάββατο 31/07.

Επίσης, δορυφορικές εκτιμήσεις των δορυφόρων SUOMI NPP και NOAA-20 αποκαλύπτουν τη μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς 3 ώρες περίπου μετά την εκκίνηση της καθώς τόσο η διαθέσιμη καύσιμη ύλη όσο και οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούσαν την ταχεία εξάπλωση αυτής.

Η φωτιά στην Αχαϊα έχει κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 20 σπίτια στον οικισμό Ζήρα, ενώ 16 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive