Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Ο ΜΠΕΝΟΣ.....Ο ΒΓΑΙΝΟΣ......ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ......

Ο ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ. Ο ΦΙΛΕΛΕ ΚΟΥΛΗΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ''ΞΕΠΟΥΛΗΤΙΚΕΣ'' ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ . ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ....... (ή πως υλοποιείται τώρα το νεοφιλελέ σχέδιο δια του "Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το (Σημητικό ΠΑΣΟΚ στην εξουσία")...

Η "συνταγή" των νεοφιλελεύθερων είναι παλιά και παραμένει παντού η ίδια:
Μετά από κάθε μεγάλη φυσική καταστροφή, ακολουθεί ένας κύκλος ανάθεσης βασικών κρατικών λειτουργών στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Το αόρατο χέρι της αγοράς θα κάνει τα υπόλοιπα κλπ κλπ.
Την είδαμε να εκτελείται άψογα στις ΗΠΑ μετά τις πλημμύρες στην Νέα Ορλεάνη (ιδιωτικοποιήθηκε μετά πλήρως το εκπαιδευτικό σύστημα, η Δημοτική Αρχή (!) και ο τομέας Υγείας), στην Ινδονησία μετά το τσουνάμι του 04 (ανατέθηκε σε ιδιώτες η μελετο-κατασκευή και αποκλειστική διαχείριση όλου του παράκτιου τουριστικού μετώπου), κλπ.
Εδώ όμως η λαίλαπα προηγήθηκε της καταστροφής πριν να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο.
Από το 1997, επί Σημίτη και με αρχιτέκτονα τον "αυτοδιοικητικό Μπένο", έχουμε την έναρξη μια συστηματικής εγκατάλειψης των δασών, με πρώτο βήμα την διάλυση της "ενοχλητικής" Δασικής Υπηρεσίας, που είχε ιδρύσει ο Καποδίστριας "για να στήσει κράτος". Το αναμενόμενο αποτέλεσμα δεν άργησε να φανεί (ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών στο γράφημα-πηγη dasarxeio.gr)
Φαίνεται ότι οι φετινές πυρκαγιές, που μέχρι τώρα έχουν φέτος κάψει 1.000.000 στρέμματα (τα 650.000 στην Β. Εύβοια) σηματοδοτούν την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την εκτέλεση μίας τέτοιας φιλοσοφίας συνταγής, που πάει ως εξής:
Όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα από τον κ. Σκρέκα, προωθείται κατ αρχας με νομοθετική ρύθμιση η υπαγωγή των δασικών υπηρεσιών των αποκεντρωμένων διοικήσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μέχρι σήμερα ανήκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Επιπλέον θεσμοθετείται η έννοια του αναδόχου αναδάσωσης με την μορφή του "εθελοντισμού". Το μέτρο αυτό θα αφορά ιδιώτες, ΜΚΟ, ανώνυμες εταιρείες και οι οποίοι θα μπορούν, με δικά τους (φοροεκπιπτώμενα) έξοδα, να προχωρούν σε ΜΕΛΕΤΕΣ και ΕΡΓΑ αναδάσωσης. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, το έχουμε;;
Με βάση το σχεδιασμό, το δασαρχείο θα ορίζει την περιοχή που χρειάζεται προστασία και τεχνητή αναδάσωση, ο ανάδοχος θα αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών που θα εγκρίνει το δασαρχείο (εδώ πέφτει γέλιο υπό το Υπ. Ενέργειας, το Περιβάλλοντος σφυρίζει κλέφτικα) και τα έργα, λέει, θα προχωρούν με ευθύνη του αναδόχου χωρίς το δημόσιο να απεμπολεί, λέει πάλι,τα δικαιώματά του επί των εκτάσεων. (τεκμηρίωση της είδησης ΕΔΩ ).
Για την εκτέλεση του σχεδίου, ανακλήθηκε από την αγρανάπαυση του ο Σ.Μπένος, παλαίμαχος αστέρας του ΠΑΣΟΚ, συνήθως σε θέση έξω δεξιοΣημητική, και βασικός αρχιτέκτονας των δασοκτονων νόμων της τότε εποχής.
Τι ξέρει να κάνει πολύ καλά;;
Να διαχειρίζεται χρήμα και έργα μετά από φυσικές καταστροφές (έκανε σημαντική καριέρα μετά τους σεισμούς της Καλαμάτας το 86, στηριγμένος τότε από τον Λαλιώτη, την Μελίνα και την Βασούλα για να δείξει το έργο "του").
Η αποστολή του τώρα δείχνει ότι δεν θα περιορίζεται μόνο στην διευκόλυνση της εγκατάστασης των εγκεκριμένων αιολικών πάρκων (νόμιμα πλέον και για καμένες περιοχές από εισήγηση/απόφαση της σημερινής ΠτΔ Σακελλαροπούλου, όταν έκανε την δικαστικό του ΣτΕ). Αυτά τα προτζεκτακια των ενωμένων δυνάμεων Γεραπετριτη-Μαρινακη- Βαρδινογιαννηδων υπο την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ φαίνεται ότι είναι όμως μόνο η κορυφή του παγόβουνου!
Η γειτνίαση της περιοχής με την Αθήνα και η προσβασιμοτητα του νησιού χωρίς πλοίο, κάνουν την περιοχή ιδανική για μερικές δεκάδες (!) projects ιδιωτικής "οικιστικής ανάπτυξης" τύπου Ελληνικό!. Η υπαγωγή των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών στο Υπ.Ενεργειας-Περιβάλλοντος και οι μελετοκατασκευές δασικών εκτάσεων απο ιδιώτες, θα απομακρύνουν τον οχληρό παράγοντα "δάσος" από τα σχετικά business plans όπου δει. Ποιο ακριβώς άγριο δάσος περεμένεις να αναβιώσει ο Μπενος, τωρα στα γεράματα ως... αρχιδασάρχης;;
H άλλη οχληρή παράμετρος είναι οι μόνιμοι κάτοικοι, αυτοί που διατάχθηκαν να εκκενώνουν τόσο όσο να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες. Εύκολα όμως αυτοί εκδιώκονται μέσα από ένα πρόγραμμα εξαγοράς περιουσιών, λέει. Φτηνά, τώρα που όλα γύρω είναι καμμένα, σιγά που θα καταλάβουν τι πάει να παίξει, και αφού θα ξαναδούν ρετσίνι σε 15-20 χρόνια...
Και έτσι, μέσα και από πόρους για την Πράσινη Ανάπτυξη του ...κορονοϊοπακέτου, θα τα κάνουμε όλα Λας Βέγκας (με ένα touch βλαχομπαρόκ Καλαμάτας)! That,'s the plan εδώ και 25 χρόνια!
Έλα μου που όμως κάποιοι τρελοί δεν δέχτηκαν να "εκκενωθούν" και έμειναν να σώσουν τα σπίτια τους με αυτοθυσία, τήν ώρα που η Πυροσβεστική δεν είχε διαταγές να σβήνει βόσκοντας κάτι πρόβατα εδώ πάρα πέρα. Παλιόπαιδα και παλιοχαρακτήρες θα ήταν. Έσβηναν φωτιές, κάποιοι με σφιγμένα δόντια για να μην τους ξεφύγει εκείνο το "απρεπές" που έγινε viral και που στοιχειώνει τα όνειρα όλων των come il fault, Σημιτικής καταγωγής...Τι ξέρουν όμως όλοι αυτοί οι αλητάμπουρες από τοπική ανάπτυξη, business plans και τα λοιπά Πράσινα των απανταχού επιγόνων του Σημίτη;;
Το άλλο αντίστοιχο plan που εκτελείται από την ίδια παρέα, άφορα τα ελληνοτουρκικά και κάτι συνεκμεταλλεύσεις εδώ πάρα κάτω. Εργολάβος μελετοκατασκευών εκεί το Σημητικό ΕΛΙΑΝΜΕΠ
Κατάλαβες τώρα ή να αφήσω το πιάνο και να τους τα πω και με κανένα γαλλικό ;;
ΤΟ ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.....ΕΝΩΜΕΝΟ......ΒΡΩΜΕΡΟ .....
ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive