Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Οι George Soros & Bill Gates ηγούνται της αγοράς δοκιμών της βρετανικής Covid


Μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής το Ταμείο Οικονομικής Ανάπτυξης Soros (SEDF) και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχουν χρηματοδοτήσει την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας διαγνωστικών τεχνολογιών Mologic, η οποία ανέπτυξε μια δοκιμή κοροναϊού 10 λεπτών. 
Για να πραγματοποιήσει την εξαγορά, ο όμιλος ξεκίνησε την Global Access Health (GAH), μια κοινωνική επιχείρηση που στοχεύει... να επεκτείνει την πρόσβαση σε προσιτή ιατρική τεχνολογία. Τα μέλη του GAH αναμένεται να επενδύσουν πάνω από 41 δισεκατομμύρια δολάρια στη συμφωνία εξαγοράς. Η συναλλαγή θα περιλαμβάνει την εξαγορά όλων των υφιστάμενων μετοχών της Mologic, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατέχουν δύο ιδιωτικοί διαχειριστές επενδύσεων, η Foresight Group LLP και η Calculus Capital.« Η πανδημία COVID-19 απέδειξε οδυνηρά τις θεμελιώδεις ανισότητες στην παγκόσμια δημόσια υγεία, και ιδίως την κρίσιμη σημασία της πρόσβασης σε […] σωστικά διαγνωστικά εργαλεία. Σε αυτήν τη μοναδική συναλλαγή, τα φιλανθρωπικά κεφάλαια και οι επενδυτές συνεργάζονται […] για να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον ένα μέρος αυτής της αποτυχίας, επιτρέποντας σε μια αιχμή εμπορική επιχείρηση να εστιάσει όλους τους πόρους της στην επίλυση ενός από τα πιο πιεστικά ζητήματα δημόσιας υγείας στον κόσμο ». Ο Sean Hinton, διευθύνων σύμβουλος του SEDF, είπε , σχολιάζοντας τη συμφωνία.

Ο Mologic ιδρύθηκε το 2003 από τον Mark Davis και τον πατέρα του καθηγητή Paul Davis, έναν από τους δημιουργούς του πρώτου τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, του ClearBlue. Η Mologic αναπτύσσει δοκιμές για μια ποικιλία ασθενειών σε προσιτές τιμές και πρόσφατα έλαβε ένα σήμα CE (Conformité Européenne) για τις δοκιμές Covid-19 της νόσου του coronavirus, τις οποίες η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει με μόλις 1 $ το καθένα.Ωστόσο, η δοκιμή Covid-19 δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση τόσο στο ΗΒ όσο και στις ΗΠΑ. Η Mologic έλαβε πρόσφατα 1 εκατομμύριο λίρες (1,4 εκατομμύρια δολάρια) από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη των δοκιμών Covid-19, αλλά αργότερα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι « πέτρωσε » τη χρήση των δοκιμών στη χώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mologic Mark Davis καλωσόρισε τη συμφωνία εξαγοράς, δηλώνοντας ότι αυτό σημαίνει τη μετατροπή της εταιρείας του σε μια κοινωνική επιχείρηση την οποία χαρακτήρισε « ένα σκόπιμο, λογικό και φυσικό βήμα που επικεντρώνεται στην παροχή προσιτών διαγνωστικών και βιοτεχνολογίας σε μέρη που έχουν μείνει ανεπιτήρητα από τους αδυσώπητους. επιδίωξη κερδοσκοπίας. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive