Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Δεν μας τα είπε καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει διαβάσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ σύνταγμα που το έχει ΞΕΣΚΙΣΕΙ;

Επικαλέστηκε την παράγραφο 4 του άρθρου 25 του Συντάγματος για να «απαντήσει» στους αντιεμβολιαστές. Σύμφωνα με αυτό, το «κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης”. Το άρθρο 25 όμως έχει άλλες 3 παραγράφους που σκοπίμως παρέλειψε να αναφέρει και που γράφουν:

1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους.... Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
3. H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.
Αυτά τα ολίγα για να ξέρουμε τι λέμε και να μην "πηδάμε" τα επίμαχα και μάλιστα ενώπιον της κ. Σακελλαραπούλου που διετέλεσε και πρόεδρος του ΣτΕ.

Νικος Χριστοδουλόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορουν να δικαιολογησουν οτε την αρχη της καταλληλοτητας,ουτε της αναγκαιοτητας ουτε της αναγκαιοτητας ουτε της ορθολογικοτητας.Δεν υπαρχουν επιστημονικα επισημα στοιχεια που να συνηγορουν.Το αντιθετο.Μεχρι στιγμης,π.χ.και ο εμβολιασμενος και ο ανεμβολιαστος ειναι φορεις,πρεπει και οι δυο να φορανε μασκες[απαναντι σε ασθενεις,σε διασωζομενους κλπ]και οι δυο να κρατανε τα ιδια μετρα.Η μονη διαφορα ο ενας να αρρωστησει,πιθανον,βαρυτερα.Το διακυβευμα δεν ειναι το ΕΣΥ[να μην υπαρχει]αλλα η μη μεταδωση της νοσου.Επισης το Κρατος δεν εχει εξαντλησει τροπους αντιμετωπησης[καλυτερη πρωτοβαθμια,ιχνηλατησεις,ΦΑΡΜΑΚΑ]οποτε τι τσαμπουναει.Οσο για τη κυρια,καλα θα κανει να παρει το γκομενο και σπιτι της.Ουτε για τα πανηγυρια.Μου θυμιζει τον Στεφανοπουλο που για να δικαιολογησει τον αναδεχτο του Μακη μας ξερασε εκεινο περι της παιδειας μετεχοντες του Ισοκρατη,λες και δεν ξεραμε το υπολοιπο.Ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive