Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΙΩΝΙΩΣ.Της Μαίρης Καρά

Το να είσαι Έλληνας δεν βασίζεται μόνο στην γλώσσα που σκέφτεσαι και μιλάς.  Αν ήταν μόνον αυτό, το Ελληνικό Έθνος θα είχε τελειώσει από Αιώνες, όταν οι Έλληνες αναγκάστηκαν  να μην μιλούν την γλώσσα τους επί Τουρκοκρατίας και την ξαναμίλησαν μετά την Επανάσταση.... ΄Η όταν το Κράτος τους κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, ή όταν έφυγαν στην διασπορά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με την πτώση της Κωνσταντινούπολης,  πυροδοτώντας την Αναγέννηση.

    Το να είσαι Έλληνας σημαίνει πως αντιλαμβάνεσαι την μεγαλειότητα του ανθρώπινου Νου. Σημαίνει ότι πιστεύεις πως η φύση του ανθρώπου ξεπερνάει την ύλη που τον περιβάλλει. Σημαίνει πως έχεις την δυνατότητα να ξεπεράσεις τα ζωώδη ένστικτα της απληστίας και της ιδιοτέλειας. Σημαίνει πως έχεις την ικανότητα να παραδέχεσαι και να διορθώνεις τα λάθη του και να μην υποτάσσεται σε εχθρικές απειλές δουλοποίησης.  

     Η Ελληνικότητα είναι Στάση Ζωής. Η Ελληνικότητα είναι το Φως στην άκρη του τούνελ, είναι Αίμα που χύνεται για το Δίκαιο του ανθρώπου. Είσαι Έλληνας αν ασπάζεσαι ένα Αξιακό πλαίσιο, όπου στο κέντρο του βρίσκεται μόνο ο Άνθρωπος. Δεν δημιουργήσαμε την Δημοκρατία επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά είμαστε Έλληνες, επειδή  δημιουργήσαμε την Δημοκρατία. Επειδή εμφυσήσαμε τις Αρχές και Αρετές της Δημοκρατικότητας στις αστικές Επαναστάσεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

Επειδή είμαστε Έλληνες, χτίσαμε τα θεμέλια της Επιστήμης.  Επειδή είμαστε Έλληνες, νικήσαμε την αιμοσταγή πολεμική μηχανή του τριών Αυτοκρατοριών. Επειδή είμαστε Έλληνες, μεταλαμπαδεύσαμε τον Ανθρωπισμό στην Μεσαιωνική Ευρώπη. Επειδή είμαστε Έλληνες, βάλαμε τα θεμέλια της σκέψης της Φιλοσοφίας, της Αλήθειας και του Δικαίου και τα προσφέραμε με ανωτερότητα στους άλλους λαούς. Επειδή είμαστε Έλληνες, δώσαμε μεγάλη έμφαση στις Ιδέες και στις Έννοιες από ό,τι στην πέτρα και την φωτιά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός βασίστηκε πάνω στα Φιλοσοφικά θεμέλια  της Αριστοτελικής Λογικής και το ανθρωποκεντρικό πολιτικό πλαίσιο της Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο που γεννηθήκαμε ΕΛΛΗΝΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive