Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Οι τιμες στα υψη κι ο κατώτατος μισθός στα Τάρταρα. Όμως: Αύξηση κατά 0,52€ στο ημερομίσθιο, για να πάρουν οι εργαζόμενοι ΜΙΣΟ κουλούρι, ΧΩΡΙΣ σουσάμι παρακαλώ!

Οι τιμές των καυσίμων, των τροφίμων, των ενοικίων και της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν εκτοξευθεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συζητά συμβολικού τύπου αύξηση κατά 2%.  Προσβολή στους εργαζομένους συνιστά η πρόταση του Κωστή Χατζηδάκη, που θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, για αύξηση στον κατώτατο μισθό κατά 2%....Αυτό σημαίνει ότι ο μικτός κατώτατος μισθός των 650 ευρώ θα πάει στα 663 ευρώ, θα αυξηθεί, δηλαδή, κατά 13 ευρώ

Εν ολίγοις οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό θα δουν από τον Σεπτέμβριο μικτή αύξηση στην τσέπη τους την ημέρα κατά 0,52 ευρώ, που σημαίνει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών  θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ, δηλαδή, αύξηση 0,58 λεπτά του ευρώ.

Το Μαξίμου για να διαμορφώσει κλίμα άρχισε τις διαρροές περί συμβολικού χαρακτήρα αύξησης που θα τονώσει ψυχολογικά τους εργαζομένους και για την αγορά, δίνοντας τον τόνο της επιστροφής στην κανονικότητα.

Ισχυρισμοί- φληναφήματα, την ίδια ώρα που οι ανατιμήσεις σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα και ενοίκια χτυπάνε κόκκινο.

Αυξήσεις 12% στα τρόφιμα- 16,5% στα καύσιμα

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, η αύξηση τιμών εμφανίζεται σε γαλακτοκομικά είδη, αυγά, λαχανικά που φτάνουν ακόμη και έως 12%, ενώ το Ινστιτούτο Καταναλωτών ΙΝΚΑ κάνει λόγο ακόμα και για «καμουφλαρισμένες» αυξήσεις, με ανεπίτρεπτη παραπλάνηση των καταναλωτών, σε είδη όπως τα καθαριστικά, στα οποία ενώ η τιμή παραμένει ίδια, μειώνεται ταυτόχρονα η ποσότητα χωρίς να γίνεται αντιληπτή αυτή η πρακτική από τους καταναλωτές.

Το ΕΒΕΑ σε έρευνά του διαπιστώνει αυξημένες τιμές στα σούπερ μάρκετ εκτιμώντας ότι έρχεται κύμα ακρίβειας, με γενικευμένες ανατιμήσεις που φτάνουν ακόμα και σε 10%-20% μέσα στο καλοκαίρι.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση με τις αυξήσεις στα καύσιμα όπου οι τιμές της αμόλυβδης στη χώρα μας παρουσιάζουν αύξηση 26% σε σύγκριση με τον προηγούμενο Μάιο και 16,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive