Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

Μετά τον έκπτωτο άγγελο στο Π.Φάληρο, έφεραν αυτό στην Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Το έργο “Meteoron” υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Θεσσαλονίκη από τον ίδιο καλλιτέχνη, ο οποίος είχε δημιουργήσει τον έκπτωτο άγγελο (βλ ΦΩΤΟ πάνω), ο οποίος είχε προκαλέσει οργή στο Παλαιό Φάληρο του Πειραιά....

Η τοποθέτηση του έγινε στον χώρο πρασίνου απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του καλλιτέχνη, του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και στελεχών της διοίκησης του δήμου.

Η γλυπτική σύνθεση αποτελείται από 12 μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας. Οι μορφές αναπτύσσονται και περιπλέκονται μεταξύ τους επί κατακόρυφου άξονα, σαν να γκρεμοτσακίζονται προς τα κάτω.

Αναφερόμενος για τον συμβολισμό του έργου ο καλλιτέχνης τόνισε ότι ο καθένας έχει έναν δικό του κώδικα ζωής και είναι εκείνος, ο οποίος καθορίζει την οπτική προσέγγιση του έργου. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια στιγμή της ζωής που εκεί μέσα υφίστανται, η φιλία, η αλληλεγγύη και η συνεργασία», συμπλήρωσε.

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, «η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα καινούργιο τοπόσημο και για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ».

Δείτε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive