Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Υπουργική παραδοχή στην Ισπανία μετά τον αιφνίδιο θάνατο 35χρονου: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι φταίει το εμβόλιο της AZ»

Ένας Ισπανός στρατιώτης πέθανε από θρόμβωση, αφού έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η AstraZeneca, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες Φερνάντες.
Η υπουργός επιβεβαίωσε... προηγούμενες αναφορές για το συγκεκριμένο περιστατικό, δηλαδή ότι ένας 35χρονος, στέλεχος του στρατού ξηράς, ο Francisco Perez Benitez, πέθανε στις 24 Απριλίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ναβάρα, λόγω επιπλοκών μετά τον εμβολιασμό.

Η αιτία θανάτου αναφέρθηκε πως ήταν εγκεφαλική αιμορραγία λόγω του εμβολίου, καθώς είναι γνωστό ότι ο στρατός έλαβε την πρώτη του δόση εμβολίου στις 7 Απριλίου.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει αμφιβολία στις ιατρικές αναφορές που μας δόθηκαν ότι αυτό ήταν συνέπεια της χρήσης του εμβολίου», δήλωσε η υπουργός σε δημοσιογράφους.

Η αξιωματούχος, ωστόσο, επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης της εκστρατείας εμβολιασμού λόγω της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.

Η Ισπανία, μαζί με πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, απαγόρευσε στις 8 Απριλίου τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca, λόγω πιθανοτήτων για πήξη του αίματος εν αναμονή τελικής απόφασης από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive