Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΑΣΤΕΙΕΣ δικαιολογίες Κοεμτζόλου Χρυσοχουντίδη. Γελάνε ΚΑΙ τα ... αγέννητα έβρυα για τη φρουρά Φουρθιώτη, χωρίς απάντηση για Βρούτση και «ειδικό μικτό σώμα της ΕΛ.ΑΣ» για φύλαξη προσώπων

Στις κινητοποιήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα απέδωσε την επιπλέον φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη, από τον Μάρτιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Απέφυγε....εκμεταλλευόμενος ότι δεν αναφερόταν στη σχετική ερώτηση, να απολογηθεί για την εισβολή του Φουρθιώτη με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας. «Ποτέ η αστυνομία δεν διέψευσε τη φύλαξη» υποστήριξε επίσης, παρά το γεγονός ότι η ΓΑΔΑ είχε αναφέρει ψευδώς ότι «τα περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Μάλιστα, αναφέρθηκε σε δημιουργία ειδικού, μικτού σώματος φύλαξης από δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ιδιωτικές εταιρείες. «Τον παρουσιαστή τον φύλαγε ένα άτομο τον Μάιο του 2020. Τον Αύγουστο του 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε τον Νοέμβριο τη διάθεση ενός ακόμη αστυνομικού για ένα τρίμηνο. Στις 13 Ιανουαρίου, μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο E tv όπου εργάζεται διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας και επιτήρηση, όχι η φύλαξη της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν και δόθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου. Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση των μέτρων λόγω των κινητοποιήσεων για τον Κουφοντίνα, υπήρξαν επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών, πολλές απειλές σε ΜΜΕ. Τότε αυξήθηκε η συνολική δύναμη με τέταρτο αστυνομικό, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και διατάχθηκε η 24ωρη φύλαξη της οικίας του», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον παρουσιαστή, όπως χαιρέκακα και μονότονα σκορπίζεται από τον ανεμιστήρα της λάσπης. Ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους δέκα από τους έντεκα μήνες της φύλαξής του είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Για λιγότερο από έναν μήνα, τον Μάρτιο, προσωρινή φύλαξη τέσσερα άτομα».

Εντύπωση προκαλεί η απάντησή του σχετικά την κατηγορηματική «διάψευση» της ΓΑΔΑ, στις 24 Μαρτίου, για την οποία ανέφερε ότι  «ποτέ η Αστυνομία δεν διέψευσε τη φύλαξη. Θα ήταν άλλωστε εντελώς παράλογο. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση στην εντολή που έδωσα εγώ να συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή πριν το προκαθορισμένο τρίμηνο για να εξετάσει την αναγκαιότητα φύλαξης μέτρων για τον συγκεκριμένο μετά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Και η έρευνα που διέταξα για να δούμε τι έγινε σε κάθε στάδιο διαδικασία είναι και για να ελεχθούν τυχόν παρατυπίες, αλλά και για να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση στις νομοθετικές βελτιώσεις που θα προτείνουμε».

Στην ανακοίνωσή της όμως, η ΓΑΔΑ διέψευδε πλήρως οποιαδήποτε φύλαξη, γράφοντας σχετικά:

Παράλληλα, κατά τη συνήθη πρακτική της κυβέρνησης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε ότι θα φέρει το επόμενο διάστημα σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση των αστυνομικών και την αλλαγή οργάνωσης του Σώματος και του Υπουργείου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται διατάξεις και για τη φύλαξη δημόσιων προσώπων. Αναφέρεθηκε στη δημιουργία ενός ειδικού μικτού σώματος φύλαξης από δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς να αποσαφηνίσει αν κάτι τέτοιο θα σημαίνει περισσότερες προσλήψεις αστυνομικών.

«Χρειάζεται ειδικό σώμα της αστυνομίας, το οποίο θα έχει συνεχή εκπαίδευση. Θα νομοθετηθεί» υποστήριξε. «Θα νομοθετήσουμε τώρα με τόλμη και φαντασία και πολύ διάλογο. Η σημερινή συζήτηση είναι η αρχή αυτής της διαβούλευσης.» πρόσθεσε και συνέχισε «το θέμα είναι απλό. Αφού η Αστυνομία δεν αρκεί και δεν πρέπει να αναλώνεται σε αυτό τον στόχο, χρειάζεται να προσφύγουμε στην αγορά , στις υπηρεσίες φύλαξης που παρέχουν ιδιωτικές εταιρείες».

Καθώς το ζήτημα δεν αναφερόταν στη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη, ο Υπουργός απέφυγε να απαντήσει για την υπόθεση των εισβολών του Φουρθιώτη στο Υπουργείο Εργασίας, με μπράβους όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα διακριτικά των αστυνομικών είπε ότι «θα έρθουν σε λίγες εβδομάδες», ενώ «οι κάμερες στο σύνολο της χώρας σε έναν χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive