Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Τί συμβολίζει η σημαία που τύλιξε το φέρετρο του Πρίγκιπα Φιλίππου. ΦΩΤΟ

Η Ομάδα Τιμής που ιδρύθηκε από την The Queen’s Company, το 1ο τάγμα Γρεναδιέρων φρουρών, μεταφέρει το φέρετρο του Πρίγκιπος Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.... στο για την χρήση αυτή χτισμένο Land Rover Hearse στο Windsor Castle στις 17 Απριλίου 2021 στο Windsor της Αγγλίας.  Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921, στην Ελλάδα. Υπηρέτησε στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και πολέμησε στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Παντρεύτηκε την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ στις 20 Νοεμβρίου 1947 και ονομάστηκε Δούκας του Εδιμβούργου, Earl of Merioneth και Βαρόνος Greenwich από τον Βασιλιά Γεώργιο VI.   Υπηρέτησε ως Prince Consort στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μέχρι το θάνατό του στις 9 Απριλίου 2021, μήνες πριν από τα 100α γενέθλιά του. Η κηδεία του πραγματοποιείται σήμερα στο Κάστρο του Windsor με προσκεκλημένους μόνο 30 επισκέπτες λόγω υγειονομικών περιορισμών.

Οι συμβολισμοί της σημαίας. 

Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος κηδεύτηκε το Σάββατο, μια μοναδική σημαία ήταν τυλιγμένη πάνω από το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου. Η σημαία ήταν η προσωπική βασιλική σημαία του Πρίγκιπα Φιλίππου. Ο σχεδιασμός χωρίζεται σε τέταρτα, το καθένα αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πτυχή της ζωής του Δούκα. Το πάνω αριστερό τμήμα της σημαίας είναι χρυσό κίτρινο και διαθέτει εννέα καρδιές και τρία λιοντάρια, καταγόμενο από το δανικό οικόσημο. Διαγωνίως, ένα μπλε ορθογώνιο με λευκό σταυρό, από την εθνική σημαία της Ελλάδας. Αυτά αντιπροσωπεύουν τη διπλή βασιλική γενεαλογία του Δούκα από τη Δανία και την Ελλάδα.Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1921 από τον Πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και την Πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπουργκ, ο Φίλιππος ήταν πρίγκιπας τόσο της Ελλάδας όσο και της Δανίας, αλλά παραιτήθηκε από τους τίτλους του όταν παντρεύτηκε τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘το 1947.

1 σχόλιο:

  1. Τί νά τά κάνεις, όταν καταλήξεις στό χώμα, δέν έχει καμμιά σημασία, πιά, ΤΙΠΟΤΑ
    απ'ότι ήσουν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive