Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Π.Ο.Υ. και 23 αρχηγοί κρατών (συμπεριλαμβανομένου του Macron) προετοιμάζουν μια συνθήκη πανδημίας που οδηγεί σε μια παγκόσμια κυβέρνηση

Πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες ζήτησαν μια παγκόσμια συνθήκη πανδημίας, η οποία φέρεται να αποσκοπεί στην πρόληψη μελλοντικών πανδημιών, στη διανομή εμβολίων και στην εφαρμογή μιας μονόπλευρης προσέγγισης στην παγκόσμια διακυβέρνηση.Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), και 20 άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες...υπέγραψαν κοινή επιστολή  με την προφανή πρόθεση να αποκτήσουν λαϊκή υποστήριξη για το παγκοσμιοποιημένο σχέδιο.

Στη βρετανική εφημερίδα  The Telegraph , καθώς και σε άλλες εκδόσεις όπως το  Le Monde στη Γαλλία, οι ηγέτες δήλωσαν την πρόθεσή τους να "οικοδομήσουν μια πιο ισχυρή διεθνή αρχιτεκτονική υγείας που θα προστατεύει τις μελλοντικές γενιές".

Αποκαλώντας το COVID-19 «τη μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα από τη δεκαετία του 1940», οι 24 ηγέτες προέβλεψαν ότι «θα υπάρξουν άλλες πανδημίες και άλλες σημαντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην υγεία».

«Καμία μεμονωμένη κυβέρνηση ή πολυμερής οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της αυτήν την απειλή», δήλωσαν. «Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε. Μαζί, πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προβλέψουμε αποτελεσματικά, να αποτρέψουμε, να ανιχνεύσουμε, να αξιολογήσουμε και να ανταποκριθούμε σε πανδημίες με εξαιρετικά συντονισμένο τρόπο. Η πανδημία Covid-19 υπήρξε μια έντονη και επώδυνη υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου όλοι είναι ασφαλείς. "  Αυτή η τελευταία πρόταση είναι σύμφωνη με τα λόγια του παγκόσμιου ηγέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Klaus Schwab. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Schwab είπε, "Μέχρι να εμβολιαστούν όλοι, κανείς δεν θα είναι ασφαλής", μια δήλωση που από μόνη της θέτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα σχετικά με την εμπιστοσύνη που αυτοί οι ηγέτες δίνουν στο εμβόλιο τους.

Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τον κοινό τους στόχο της παγκόσμιας ανοσοποίησης, χαρακτηρίζοντάς το ως «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό».

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το «δημόσιο αγαθό» και να διασφαλιστεί η ταχεία ανάπτυξη εμβολίων σε όλο τον κόσμο, οι 24 παγκόσμιοι ηγέτες ξεκίνησαν τη νέα διεθνή συνθήκη τους: «[Πιστεύουμε] ότι τα έθνη πρέπει να συνεργαστούν για μια νέα διεθνή συνθήκη. Ενάντια στην πανδημία».

Αυτή η συνθήκη θα βασίζεται στις αρχές της ΠΟΥ, εμπνευσμένες από τη σύσταση του ΠΟΥ, και θα καλούσε «άλλους αρμόδιους οργανισμούς στην καρδιά αυτής της επιχείρησης». Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus είναι ένας από τους υπογράφοντες τη δήλωση.

«Ο κύριος στόχος αυτής της συνθήκης θα ήταν να προωθήσει μια προσέγγιση ολόκληρης της κυβέρνησης και ολόκληρης της κοινωνίας, να οικοδομήσει εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες ικανότητες και ανθεκτικότητα στις μελλοντικές πανδημίες», ανέφεραν οι ηγέτες.

«Θα συνεργαστούμε με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο και με όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα»

Δηλώνοντας ότι ο κοροναϊός «εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες μας και τις διαιρέσεις μας», οι υπογράφοντες ηγέτες δήλωσαν ότι είναι «ευθύνη» τους να «διασφαλίσουν ότι ο κόσμος μαθαίνει από την πανδημία Covid-19» και να εκμεταλλευτεί την «ευκαιρία να συναντηθούμε ως παγκόσμιος κοινότητα για ειρηνική συνεργασία που ξεπερνά αυτήν την κρίση. "

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω μεταξύ των εθνικών ηγετών στη σύνοδο κορυφής της G7 του  Ιουνίου στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ο Μπόρις Τζόνσον θα ενταχθεί στους ομολόγους του από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ. Οι υπογράφοντες προειδοποίησαν ότι το νέο τους σχέδιο «θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει συνεχή πολιτική, οικονομική και κοινωνική δέσμευση για πολλά χρόνια».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο ειδικός απεσταλμένος του WHO Δρ Ντέιβιντ Ναμπάρο εξέφρασε τη γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι 24 ηγέτες, σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν έως το 2022 πριν ολοκληρωθεί η παγκόσμια ατζέντα εμβολιασμού, και συνεπώς υπαινίσσεται σε "όλα τα είδη προβλημάτων με παραλλαγές", πριν επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

«Όλοι οι ηγέτες λένε είναι ότι αυτό το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που πρέπει να συνεργαστούμε για να το λύσουμε», πρόσθεσε ο Nabarro.

Η σχεδιαζόμενη συνθήκη ευθυγραμμίζεται πολύ στενά με τους στόχους  της  υψηλής επαναφοράς Klaus Schwab. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μιλά για «ηγέτες» που «βρίσκονται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι».

Ο πλήρης κατάλογος των υπογραφόντων βρίσκεται παρακάτω:

JV Bainimarama, πρωθυπουργός των Φίτζι · António Luís Santos da Costa, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας · Klaus Iohannis, Πρόεδρος της Ρουμανίας · Μπόρις Τζόνσον , πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου · Paul Kagame, Πρόεδρος της Ρουάντα · Uhuru Kenyatta, Πρόεδρος της Κένυας · Emmanuel Macron , Πρόεδρος της Γαλλίας · Άνγκελα Μέρκελ, Καγκελάριος της Γερμανίας · Charles Michel , Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου · Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας · Moon Jae-in, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας · Sebastián Piñera, Πρόεδρος της Χιλής · Carlos Alvarado Quesada, Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα · Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας · Cyril Ramaphosa, Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής · Keith Rowley, πρωθυπουργός του Τρινιντάντ και Τομπάγκο · Mark Rutte, Πρωθυπουργός των Κάτω Χωρών · Kais Saied, Πρόεδρος της Τυνησίας · Macky Sall, Πρόεδρος της Σενεγάλης · Pedro Sánchez , πρωθυπουργός της Ισπανίας · Έρνα Σόλμπεργκ, πρωθυπουργός της Νορβηγίας · Aleksandar Vučić, Πρόεδρος της Σερβίας · Joko Widodo, Πρόεδρος της Ινδονησίας · Volodymyr Zelensky, Πρόεδρος της Ουκρανίας · Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Το MPI είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία ειδήσεων που υφίσταται μόνο μέσω της γενναιοδωρίας των αναγνωστών του . Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive