Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ & ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10€ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΕΝΑ...ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ !!!

Από το bankingnews.gr «Πυραμίδα» με έδρα τα Channel Islands και… 10 ευρώ σε ένα βουλκανιζατέρ πίσω από την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ένα «πυραμιδικό» σύστημα με τελικό αποδέκτη διεύθυνση στα Channel Islands... (μικρό νησί στη Μάγχη) που δεν ανήκει ούτε στη Γαλλία, ούτε στην Αγγλία, όπου φαίνεται ότι εδρεύει η εταιρία holding ETHNIKI Holdings Limited με μετοχικό κεφάλαιο 10 ευρώ και σε διεύθυνση όπου βρίσκεται ένα βουλκανιζατέρ, αποκαλύπτουν ότι βρίσκεται πίσω από το fund CVC και την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι εργαζόμενοι του Ομίλου.


Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Υπάλληλων, η εταιρία ETHNIKI Holding Sarl, η οποία, χωρίς καν να έχει γίνει η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕ και χωρίς να έχει εγκριθεί η συμφωνία, έχει ήδη δημιουργηθεί, βρίσκεται μαζί με πολλές άλλες τέτοιου τύπου εταιρίες στην 20 Avenue Monterey στο Λουξεμβούργο, έχοντας μετοχικό κεφάλαιο 20.000 ευρώ και μάνατζερ τον AlexFotakidis 44 ετών, τον ThomasMorana 39 ετών και την CarmenAndre 34 ετών.

Σημερινός μέτοχος κατά 100% της ETHNIKI Holding Sarl εμφανίζεται μια άλλη holding εταιρία, η ETHNIKIHoldings Limited, εταιρία που εδρεύει στην 27 Esplanade St, Helier Jersey JE1 1SG στα Channel Islands και έχει μετοχικό κεφάλαιο 10 ευρώ!!

Στην παραπάνω διεύθυνση σύμφωνα με το Google street view, στεγάζεται συνεργείο αυτοκινήτων.

Τι υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι

Επιχειρώντας μία αποκρυπτογράφηση της συμφωνίας, με βάση την ανακοίνωση της ΕΤΕ, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η ΕΤΕ μεταβιβάζει το 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην θυγατρική της CVC, ETHNIKI Holding Sarl στο Λουξεμβούργο.

Από το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ETHNIKI Holding Sarlτο 90,01% θα το έχει η CVC και το 9,99% η Εθνική Τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Το δυνητικό τίμημα για το 100% ανέρχεται στα 505 εκατομμύρια ευρώ και αναλύεται:

  • Ποσό 260 εκατομμύρια, θα καταβληθεί από την CVC αναπροσαρμοζόμενο σε περίπτωση που είτε το ύψος των επιλέξιμων ιδίων κεφαλαίων, είτε ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι χαμηλότερος από ότι έχει σήμερα συμφωνηθεί και βασίζεται στο business plan.
  • Ποσό 125 εκατομμυρίων, θα καταβληθεί υπό την αίρεση αναπροσαρμογής ανάλογα με το business plan και ονομάζεται αναβαλλόμενο τίμημα αγοράς.
  • Ποσό 120 εκατομμυρίων, υποκείμενο σε αναπροσαρμογές, θα καταβληθεί σε πέντε χρόνια, αφενός για το 70% του ποσού με επίτευξη των στόχων απόδοσης bank assurance 2022 - 2026 και αφετέρου για το 30% του ποσού με την επίτευξη του στόχου απόδοσης των κεφαλαίων της CVC.
Τα παραπάνω ισχύουν για το 100% της αξίας της εταιρίας.

Για το 90,01% το CVC θα καταβάλει 234 εκατομμύρια (όσο είχαμε αναφέρει στην ανακοίνωσή μας της 26/3/2021).

Για τα ποσά που δεσμεύεται ότι θα καταβάλει η CVC θα χορηγήσει υποσχετικές επιστολές (commitments) για:
  • Για τα δυο ποσά των 260 και 125 εκατομμυρίων από την ETHNIKI Holding Sarl, με δική της κάλυψη με υποσχετικές επιστολές από τα CVCFunds μέχρι του ύψους των μερισμάτων που θα λάβουν από την Εθνική Ασφαλιστική.
  • Για το ποσό των 120 εκατομμυρίων (αναβαλλόμενο τίμημα αγοράς) από την Λουξεμβουργιανή εταιρία Lux HoldCo Sarl, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ETHNIKI Holding Sarl με σύσταση ενεχύρου επί των μετοχών της.

Εγγυοδοσία

Παράλληλα, θα υπάρχουν εγγυοδοτικές δηλώσεις και αποζημιώσεις.

Η μια από αυτές αφορά τα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας, των οποίων τα ασφάλιστρα δεν μπορούν ή μπορούν περιορισμένα να αναπροσαρμοστούν και περιλαμβάνει αποζημίωση της ETHNIKI Holding Sarl για την επιδείνωση των αποθεματικών με ανώτατο όριο αποζημίωσης τα 5 - 10 χρόνια από την συναλλαγή. Παράλληλα, θα υπάρχει αποζημίωση στην περίπτωση ταμειακών ροών που υπερβαίνουν τους συμφωνημένους στόχους.

Τέλος, ο ασφαλιστικός κίνδυνος του παλιού χαρτοφυλακίου υγείας κατανέμεται σε 22,5% για τον αγοραστή και 77,5% για την ΕΤΕ (!!).

Η ΕΤΕ θα εκδώσει δάνειο μειωμένης διασφάλισης (Tier2), ποσού έως 125 εκατομμυρίων ευρώ προς την Εθνική Ασφαλιστική (όπως είχαμε αναφέρει στην ανακοίνωσή μας της 10/12/20).

Η σύμβαση bank assurance αποκλειστικού χαρακτήρα θα έχει 15ετή διάρκεια.

Η καταβολή των προμηθειών στην Τράπεζα θα γίνεται σε τρίμηνη βάση και θα βασίζονται στο τεχνικό αποτέλεσμα των ασφαλιστικών προϊόντων που θα πουλάει η ΕΤΕ. Για τα προϊόντα που δεν προσφέρονται από την ΕΤΕ θα καταβάλλονται «προμήθειες παραπομπής».

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν υπό την προϋπόθεση ότι οι εποπτικές και ελεγκτικές αρχές δεν θα θέσουν «επαχθείς όρους» στην συμφωνία. Αλλιώς, το deal χαλάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive