Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

AstraZeneca: Τρεις υγειονομικοί στη Νορβηγία που έκαναν το εμβόλιο νοσηλεύονται με θρόμβωση


Η Νορβηγία έχει αναστείλει προληπτικά τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Συναγερμός έχει σημάνει στη Νορβηγία, όπου τρεις υγειονομικοί, οι οποίοι.... έκαναν πρόσφατα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca νοσηλεύονται με θρόμβωση.

Όπως ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και οι τρεις ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Πέμπτη (11/03), η Νορβηγία έχει αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο που ανέπτυξε η βρετανική εταιρεία, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως και η Δανία, αλλά και η Ισλανδία, μετά από περιστατικά πήξης αίματος.

«Δεν ξέρουμε αν οι περιπτώσεις αυτές συνδέονται με το εμβόλιο», διευκρίνισε ωστόσο ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σύμφωνα πάντως με τον ΕΜΑ, ο κίνδυνος από το εμβόλιο είναι μικρός μπροστά στα οφέλη του.

Περιστατικό θρόμβωσης και στην Ελλάδα

Περιστατικό θρόμβωσης, μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, έχει καταγραφεί και στην Ελλάδα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια υπογράμμισε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για συσχετισμό του περιστατικού με το εμβόλιο.

Απαντώντας στη χθεσινή (12/03) ενημέρωση σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι έχει καταγραφεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο και στην Ελλάδα, το οποίο διερευνάται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Στην Ευρώπη έχουν αναφερθεί 30 επεισόδια σε σύνολο 5 εκατομμυρίων δόσεων, τα οποία δεν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σύμφωνα πάντα με την κυρία Παπαευαγγέλου.

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν ήδη χορηγηθεί 11 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαιτέρως ανησυχητική ένδειξη.

Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι τα θρομβοεμβολικά επεισόδια δεν είναι σπάνια, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να τα συσχετίζουν με το εμβόλιο.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive