Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

Αίσχος! Πρόστιμο 300 ευρώ και σύλληψη 15χρονου γιατί πήγε στον φούρνο του χωρίς να στείλει SMS - H ανάρτηση της μητέρας του!

Θα μας απαντήσει ο Πρωθυπουργός ποιο υγειονομικό όφελος υπάρχει από την άσκηση ψυχολογικής βίας σε ένα 15χρονο παιδί; Αίσχος! Καταλάβετε επιτέλους Έλληνες, ζούμε ένα πείραμα κοινωνικής μηχανικής... Ελέγχουν κατά πόσο είμαστε υπάκουοι στις εντολές τους. Τα μέτρα που εφαρμόζουν έχουν ως μοναδικό αντικείμενο αυτό και τίποτα άλλο!


Πρόστιμο 300 ευρώ έκοψαν οι αστυνομικοί του Α.Τ Πάρου σε ένα 15χρονο παιδί, σύμφωνα με το parosnews.net, το οποίο πήγε να πάρει ένα αναψυκτικό από το φούρνο του χωριού αλλά δεν είχε στείλει SMS για την μετακίνησή του.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα εκτός από το πρόστιμο η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του παιδιού και το οδήγησαν στο Α.Τ Πάρου για εξακρίβωση στοιχείων στερώντας του το δικαίωμα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του ενώ η μητέρα του έψαχνε αγωνιωδώς το παιδί της στο χωριό.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι εκτός από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο παιδί που τυχαίνει να είναι από πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να σταθούμε στο ψυχολογικό κομμάτι της ιστορίας.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας πολλοί παιδοψυχολόγοι έχουν αναφερθεί στις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας των παιδιών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ούτε βιώνουν τις καταστάσεις όπως οι ενήλικοι.

Αν οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έπρεπε να επιβάλουν πρόστιμο γιατί ήταν μέσα στα καθήκοντά τους καλώς αλλά μέχρι εκεί. Η σύλληψη όμως ήταν υπερβολή. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρουν το σπίτι του παιδιού και να απευθυνθούν στους γονείς του για την ταυτοποίηση των στοιχείων χωρίς να υπάρχει όλη αυτή η ψυχολογική βία.

Ιδιαίτερα σε ένα μικρό νησί όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, τέτοιου είδους υπερβολές δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Το πρόστιμο μπορεί να πληρωθεί ή να ακυρωθεί αλλά το ψυχολογικό που πέρασε το παιδί θα παραμείνει. Πέρα από το νόμο υπάρχει και η ανθρωπιά πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά..

H ανάρτηση της μητέρας του ανήλικου στο Facebook


1 σχόλιο:

  1. Οταν λεμε οτι ,εκτος απο αστυνομικους υπαρχουν μπατσοι και γουρουνια,να το καταλαβαινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive