Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Αυτά είναι Ελληνόπουλα...!!! 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΑ και χθες στην Κύπρο το έδειξαν με την ΒΡΟΝΤΕΡΗ παρουσία τους...!!

Με ένα κάλεσμα φωτιά Ελληνόψυχοι Φοιτητές και Μαθητές στην Κύπρο, έδωσαν την πραγματική Εθνική διάσταση στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης που ακόμη συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι.... να απελευθερωθεί και το τελευταίο κομμάτι κατεχόμενης γης, μέχρι να λυτρωθεί και ο τεευταίος υπόδουλος Έλληνας. Διαβάστε πρώτα το κάλεσμα των Κυπρίων φοιτητών της ΕΦΑΕΦΠ (ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ, Μέτωπο ΚΦΗΒ, ΑΦΚ ΝΙΚΗ ΤΕΠΑΚ, ΑΦΚ Αιχμή Κομοτηνής, Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου) και των Μαθητών της ΕΦΕΝ και μετά δείτε τις φωτογραφίες...     Συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τότε που ο ελληνικός λαός σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να πετύχει εν τέλει την εθνική του ανεξαρτησία και ελευθερία.   Τιμούμε τους ήρωες που γέννησε το ελληνικό έθνος καθώς και τις αρχές και αξίες που τους ενέπνευσαν και τους ώθησαν σε πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας. Τα διδάγματα του επικού παλλαϊκού ξεσηκωμού είναι πως η αγάπη για την ελευθερία σε συνδυασμό με το αγωνιστικό πνεύμα αποτελούν συστατικά επιτυχίας για τους αγώνες κάθε υποδουλωμένου λαού που στόχο έχει να αποτινάξει τον κατακτητή του.  Δεν αρκεί ωστόσο ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Οι στιγμές εθνικής δοκιμασίας που διανύει ο Κυπριακός Ελληνισμός με τη συνεχιζόμενη κατοχή και ο κίνδυνος επιβίωσης που αντιμετωπίζει με την επικείμενη Πενταμερή διάσκεψη, επιβάλουν την περιήγηση στις μεγάλες αγωνιστικές στιγμές της ιστορίας ως πράξη αγωνιστικής αφύπνισης και υπενθύμισης στους ιθύνοντες του Κυπριακού ζητήματος πως δεν θα επιτραπεί το ξεπούλημα της Κύπρου με υπαναχωρήσεις που τροφοδοτούν την τυραννία, αντίθετες με τις άφθορες αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, τις οποίες πρεσβεύει το έπος του '21.  Αναγκαία συνθήκη για κοινό λόγο και δράση είναι η ακομμάτιστη συλλογικότητα, ομπρέλα υπό την οποία η σιωπηρή και αφανής πλειοψηφία μπορεί να διατρανώσει την ετυμηγορία της. Καλούμε λοιπόν το σύνολο των εθνικά σκεπτόμενων πολιτών που τιμούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και παράλληλα προβληματίζονται από την πλήρη αντίθεση θέσεων στο Κυπριακό ανάμεσα στις κομματικές ηγεσίες και το λαό να συμμετέχουν στην πορεία 25 Μαρτίου από το χώρο στάθμευσης του Παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας και θα καταλήξει στην Ελληνική Πρεσβεία.  Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.  Και το αποτέλεσμα του καλέσματος θα το δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. Πραγματικά εντυπωσιακό..










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive