Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Βρετανικά Πανεπιστήμια υπό έρευνα του MI6 για συνωμοσία και παράνομη συνεργασία με τη Κινεζική κυβέρνηση στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας...

«Οι Βρετανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για έρευνα που θα μπορούσε να βοηθήσει ακούσια τον στρατό της Κίνας να αποκτήσει σύντομα μια δυνητικά κυρίαρχη θέση».Πάνω από δώδεκα βρετανικά πανεπιστήμια βρίσκονται υπό έρευνα.... για εμπορικές σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση που ενδέχεται να παραβιάσουν νόμους πουέχουν σχεδιαστεί για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μια πολλή σοβαρή έκθεση έφερε στη δημοσιότητα το Dailymail , σύμφωνα με την οποία «μερικά από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια της χώρας» βρίσκονται υπό έρευνα για φερόμενη κοινή χρήση της βρετανικής τεχνολογίας με την Κίνα και, ως εκ τούτου, ενδέχεται να υπόκεινται σε «ειδοποιήσεις επιβολής» που επιβλήθηκαν από τα έσοδα και τα τελωνεία της Αυτού Μεγαλειότητας (HMRC) .

Η έκθεση ανέφερε ότι η έρευνα διεξάγεται από το MI6 και το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, αφού η Downing Street εξέφρασε ανησυχίες ότι οι Βρετανοί ακαδημαϊκοί προσπαθούν να εξαργυρώσουν τη «νέα χρυσή βιασύνη» κινεζικού χρήματος σε αντάλλαγμα για πρόσβαση σε τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Μια κυβερνητική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα: «Οι εξαγωγείς στρατιωτικών αγαθών και όσοι ασχολούνται με τη μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας που ορίζεται στην Εντολή Ελέγχου Εξαγωγών 2008 - συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων και ακαδημαϊκών - απαιτούν άδεια για εξαγωγή ή μεταφορά από το Ηνωμένο Βασίλειο."

«Είναι ευθύνη τους να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς», πρόσθεσαν.

Μια πρώιμη κυκλοφορία ενός εγγράφου από το think tank Civitas, με τίτλο «Εξοπλίζουμε τη Κίνα; Το Κινέζικο Στρατιωτικό Συγκρότημα και η Πιθανή Εκμετάλλευση της Επιστημονικής Έρευνας στα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου», ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 20 πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σχέσεις με 29 κινεζικά πανεπιστήμια με δεσμούς με τον στρατό του κομμουνιστικού έθνους, καθώς και εννέα στρατιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων των μεγαλύτερων παραγωγών όπλων της Κίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive