Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τελικά πόσες φορές και πότε έχουν συναντηθεί ο Λιγνάδης με τον Μητσοτάκη; ΒΙΝΤΕΟ

Την προσπάθεια να βγει από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση Λιγνάδη κορύφωσε με μία του αναφορά στη Βουλή την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «είναι ζήτημα αν έχω δει μία ή δύο φορές τον κ. Λιγνάδη σαν ηθοποιό», ενώ σε άλλο σημείο... υποστήριξε πως το περασμένο καλοκαίρι που πέταξε εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Επίδαυρο για να δει την παράσταση «Πέρσες» που σκηνοθετούσε ο διευθυντής του Εθνικού επρόκειτο για τη «μόνη παράσταση την οποία έχω δει την οποία σκηνοθέτησε ο κ. Λιγνάδης». Ωστόσο, είναι ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης που σε δημόσια δήλωσή του έχει επιβεβαιώσει συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, τουλάχιστον από το 2018.«Και κάτι ακόμα το οποίο δεν μπορώ να μην το αφήσω ασχολίαστο. Είναι μία φωτογραφία την οποία δημοσίευσε το κομματικό σας έντυπο, από μία παράσταση στην οποία πήγα, τη μόνη παράσταση την οποία έχω δει την οποία σκηνοθέτησε ο κ. Λιγνάδης, το καλοκαίρι. “Πέρσες” στην Επίδαυρο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη, στην προσπάθειά του να στρέψει τα βέλη προς την αξιωματική αντιπολίτευση και να αποσείσει από πάνω του την κριτική για την πολιτική ευθύνη για την επιλογή Λιγνάδη για το τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.

Σε άλλο σημείο, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε και πάλι προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για να του απαντήσει σε αναφορές του δεύτερου για τη γνωριμία του Κ. Μητσοτάκη με τον Δ. Λιγνάδη, ψέγοντάς τον μάλιστα για τις αναφορές του αυτές.

«Γιατί και εδώ τα γεγονότα είναι σαφή (σ.σ. κ. Τσίπρα), παρά τα όσα εσείς τώρα -απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά- ισχυριστήκατε όταν είπατε επανειλημμένως ότι τάχα ο κύριος Λιγνάδης είναι φίλος μου, το είπατε δύο φορές σε συνέντευξή σας και ζήτημα είναι αν τον είχα δει μία ή δύο φορές ως ηθοποιό. Δεν τον ήξερα προσωπικά» ανέφερε συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο, ένα απόσπασμα από την εκδήλωση του Μαΐου του 2019 στον ΙΑΝΟ στην οποία συμμετείχε ο Δ. Λιγνάδης, στην ίδια εκδήλωση στην οποία γινόταν η «προαναγγελία» της ανάληψης της ηγεσίας του Εθνικού Θεάτρου από τον ίδιο όταν η Νέα Δημοκρατία πάρει την εξουσία, ο ίδιος ο Δ. Λιγνάδης διαψεύδει τα παραπάνω λεγόμενα, περιγράφοντας συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουλάχιστον από το 2018.

«Πέρσι [σημ: δηλ το 2018] στην παράσταση είχε έρθει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητσοτάκης δηλαδή, που αυτά που σας λέω τώρα του τα είπα όπως σας τα λέω εσάς, πολύ γρήγορα, έτσι στο μιλητό, στα καμαρίνια. Ότι αν δεν το καταλάβεις, είσαι βραχύβιος και εσύ και η Ελλάδα. Αν γίνεις πρωθυπουργός» εμφανίζεται να δηλώνει ο Δ. Λιγνάδης στο κοινό της εκδήλωσης, αποδομώντας το αφήγημα Μητσοτάκη πως το καλοκαίρι του 2020 είδε για πρώτη φορά παράσταση του σκηνοθέτη και ηθοποιού. Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Κοσμοδρόμιο:

Το θέμα αυτό άλλωστε, της γνωριμίας του πρωθυπουργού με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό έχει αναχθεί από την ίδια την κυβέρνηση σε μείζον θέμα, κρίνοντας από τις συνεχείς προσπάθειες στελεχών της να απορρίψουν την οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δύο προσώπων.

«Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι ο πρώην Διευθυντής του Εθνικού, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο Δημήτρης Λιγνάδης, είναι προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού, και του έκανε μάλιστα μαθήματα ορθοφωνίας. Ε, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τον κ. Λιγνάδη προσωπικά. Τον γνωρίζει μόνο ως ηθοποιό, πάνω στο σανίδι. Από πού προκύπτουν όλα αυτά;» αναρωτιόταν κατά τη συνέντευξη Τύπου της 19ης Φεβρουαρίου στην οποία σύρθηκε από τις δικαστικές εξελίξεις η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το Μέγαρο Μαξίμου θα εξέδιδε μία ανακοίνωση με την οποία επέμενε να προσπαθεί να βγάλει από το κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την γνωριμία του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει επίσης, άλλο ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία» ανέφερε η ανακοίνωση της κυβέρνησης, με κύριο περιεχόμενό της την ίδια τη γνωριμία Μητσοτάκη-Λιγνάδη.

Μόλις το πρωί της Πέμπτης, πριν τις αναφορές Μητσοτάκη στη Βουλή πως η μόνη φορά που τον έχει δει ήταν το περσινό καλοκαίρι, ήταν ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, που θα επέμενε μιλώντας σε συστημικό ραδιόφωνο πως «Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τον κύριο Λιγνάδη ούτε κατ’ όψη, δεν είχαν καμιά προσωπική επικοινωνία. Ήταν επιλογή της υπουργού Πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια εκδήλωση ήταν που εμμέσως γινόταν η προαναγγελία της ανάληψης της ηγεσίας του Εθνικού Θεάτρου από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό σε μία ενδεχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές εκείνου του έτους, με τον Γ. Καραμπελιά να αναφέρει πως «Ελπίζω τώρα που θα αναλάβετε το Εθνικό Θέατρο…», και τον Δ. Λιγνάδη να του απαντά πως αυτό αποκλείεται να συμβεί με την παρούσα υπουργό (σ.σ. Μυρσίνη Ζορμπά) «επειδή είναι η σύζυγος του καθηγητή και ιστορικού Αντώνη Λιάκου. Ο συνομιλητής του απάντησε πως «θα πέσει η παρούσα υπουργός» και ο Δ. Λιγνάδης απέφυγε να το σχολιάσει.

Ολόκληρη η εκδήλωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive