Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ανοικτή Επιστολή προς τους Υπουργούς Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη με θέμα: Αντιδράσεις και Απεργιακές Κινητοποιήσεις “Καθηγητών” του Πανεπιστημίου Αιγαίου…

Από φίλο μας Ροδίτη λάβαμε την παρακάτω επιστολή και την οποία θεωρούμε πολύ αξιόλογη παρέμβαση για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα των ημερών μας! Ο κ. Σπύρος Κατσούρης, είναι Νομικός, οικονομολόγος, πολιτειολόγος, εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, αρθρογράφος, βραβευμένος Ποιητής πρώην Τμηματάρχης Τραπέζης της Ελλάδος, Διευθυντής του  Πολιτισμικού  Μελαθρου Ρόδου:...

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί.

Με αφορμή άρθρου καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ (3-2-2021, σελ.6) και την Απεργία που προκήρυξαν κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Παιδεία, που είναι – ως λένε – αντίθετοι με την Αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια και στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, και καλούν και τους φοιτητικούς Συλλόγους σε κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επειδή στο παρελθόν αντέδρασαν σε ανάλογα νομοθετήματα βελτίωσης των Πανεπιστημίων, αλλ΄ αυτοί ήθελαν να διαιωνίζεται το μπάχαλο και η Αναξιοκρατία σ αυτούς τους ευαίσθητους χώρους (βλ. άρθρα τους στη ΡΟΔΙΑΚΗ 6/8/2019 σελ.33 και 11/7/2020 σελ.30), για τα οποία έλαβαν από τον υπογράφοντα ανάλογες απαντήσεις αλλά και πρόσκληση για δημόσιο διάλογο σε τηλεοπτικό μέσο (βλ. ΡΟΔΙΑΚΗ 10/8/2019 σελ.34 και 9/8/2020 σελ.27) και επειδή επιμένουν να θέλουν το μπάχαλο, την Αναρχία, την Αναξιοκρατία, τον Νεποτισμό, την Συναλλαγή, τους Αιώνιους φοιτητές, το κακώς νοούμενο Πανεπιστημιακό Άσυλο και την Αναρχία, Σας καλώ:

  • Να μην υποχωρήσετε προ τοιούτων πιέσεων.
  • Να εφαρμόσετε στην πράξη την Κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.
  • Να στείλετε αυτούς τους “καθηγητές” για μετεκπαίδευση σε Πανεπιστήμια της Δύσης για να δουν ιδίοις όμμασι την λειτουργία τους.
  • Να αξιολογήσετε τους εν λόγω καθηγητές για το έργο τους
  • Να ερευνήσετε αναλυτικά τους Ατομικούς Φακέλους αυτών και ιδίως στα Διδακτορικά τους Διπλώματα, τίνι τρόπω και πού τα απέκτησαν…
  • Να στείλετε στα σπίτια τους όσους κριθούν Ακατάλληλοι, για να διαμαρτύρονται από κει όσο θέλουν.
  • Να ερευνήσετε το πώς επικαλούνται το σύνολο των διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πώς δεσμεύουν έτσι όλους τους καθηγητές;!
  • Να τους στείλετε να διαβάσουν σχετικά άρθρα κορυφαίων καθηγητών και εκπαιδευτικών αρθρογράφων: Χρήστου Γιανναρά, Νίκου Παπαϊωάννου, Θ. Φορτσάκη, Φ. Κρανιδιώτη, Κώστα Σκανδαλίδη κλπ. Και επιμένω στις ανωτέρω προτάσεις μου, διότι:

Αρνούμαι να φορολογούμαι βαρέως και να πληρώνονται τέτοιοι καθηγητές, που διδάσκουν αναρχία, μπαχαλοκρατία, αναξιοκρατία, διεθνισμό, αριστερισμό, μουτζουρολογία, βιαιοπραγία κατά πρυτάνεων, ανθελληνισμό και παγκοσμιοποίηση στα παιδιά μας.

Αρνούμαι να υποθάλπω έμμεσα, την εγκληματικότητα, που διαιωνίζεται στην Ανώτατη Παιδεία μας, που την κατάντησαν δυστυχώς ουραγό του πολιτισμένου κόσμου, με την αγαστή συνεργασία των αιώνιων φοιτητών»!!

2 σχόλια:

  1. Επειδη δεν χρωσταω σε κανενε καθικι,και επειδη,οταν καποιοι κατουραγαν στο βρακι τους οταν εμεις τρεχαμε για ελευθερια λογου,και επειδη καποιοι μικρονοες εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους,δεν θα χαριστω σε κανενα κομπλεξικοφασιστακι,οσους τιτλους κι αν εχει.Το μπαχαλο οφειλεται κυριως στην ολιγωρια των Πρυτ.αρχων και των εκβιαστωνφοιτ.ενωσεων με την ΔΑΠ αρχιυπευθυνη.Ανεκαθεν η αστυνομια μπορουσε να εισελθει,για αξιοποινες πραξεις[Στο ΑΠΘ το '82 για εναν που απειλουσε,το'83 για παρανομη πραξη στο Π.Γ.]Δεν ειναι τυχαιο οτι ουτε οι αστυνομικοι θελουν.Αλλα,οταν εχει καταργηθει το Συνταγμα,η ελευθερια του λογου,υπαρχει τρομοκρατια και απολυταρχισμος και καποιοι ξυνοντας εχοντες το συνδρομο της Στοχολμης,τι να εξηγω για Παν.ασυλο,ελευθερια εκφρασης σε κρατικοδιαιτους οσφυοκαμπτες.Την ανικανοτητα καποιων ειναι βαρβαρο να την πληρωνει η δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αναρτησατε το σχολιο μου εναντια στα γλυκαναλατα του φασιστομουτρου με τους πολλους τιτλους.Δεν σας αρεσει να ξερετε ποιος εκανε ετσι τα Πανεπιστημια.Δεν σας αρεσει που η ΔΑΠ σαν πρωτη δυναμη φερνει μεγαλη ευθυνη.Σας αρεσουν τα ψεμματα του σκατοψυχου Μιχαλακη που δεν μπορει να μπει η αστυνομια[2 φορες την φωναξα το '82 και μπηκε]σας αρεσει που ενας κατ'ευφημισμο,εκπαιδευτικος,αφου εκανε γαργαρα την ανεπαρκεια ολης της εκπαιδευσης βγηκε να μας τι ωραιοι πουναι οι μπατσοι.Ειδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive