Μέσα στις απίθανες αστοχίες του νέου ποινικού κώδικα που πέρασε «τσάτρα-πάτρα» από τη βουλή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές, (σ.σ. με την αρχική συναίνεση της κυβέρνησης της ΝΔ ασχέτως αν στο τέλος…λάκισε για άλλους λόγους), υπάρχει και ένα εθνικό έγκλημα: Η κατάργηση της ποινής της δικαστικής απέλασης! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;.. Οτι ακόμη και λαθροεισβολείς, με βαρύ ποινικό μητρώο, τζιχαντιστές, δολοφόνοι, βιαστές, θα μπορούν να στρογγυλοκάθονται και να σιτίζονται στον ελληνικό μεταναστευτικό παράδεισο, χωρίς να υπάρχουν διαδικασίες για να τους ξεφορτωθούμε και να πάνε από εκεί που ήρθαν!
Ειδικός στο διοικητικό δίκαιο δεν είμαι, το ζήτημα όμως επισημαίνει με μια εύστοχη δημόσια παρέμβαση(εις ώτα μή ακουόντων βεβαίως…)ένας απολύτως ειδικός, ο δικηγόρος Κωσταντίνος Γώγος.
- «Οι νέοι Κώδικες(Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας) άφησαν ένα ακόμα κενό στο ποινικό δικαστικό μας σύστημα. Κατήργησαν πλήρως το άρθρο 74 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι τη δικαστική απέλαση ως μέτρο ασφάλειας», γράφει ο κύριος Γώγος και εξηγεί πολύ απλά τι σημαίνει αυτό:
Σύμφωνα με το (καταργηθέν) άρθρο 74 ΠΚ «…το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την απέλαση αλλοδαπού που καταδικάστηκε σε κάθειρξη, εάν κρίνει ότι η παραμονή του στη χώρα δεν συμβιβάζεται προς τους όρους της κοινωνικής συμβίωσης, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως το είδος του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκε,…το χρόνο παραμονής του στο ελληνικό έδαφος, τη νομιμότητα ή μη της παραμονής του…και γενικότερα τον βαθμό ένταξης αυτού στην ελληνική κοινωνία…».
Το μέτρο αυτό, σημειώνει ο κύριος Γώγος μπορεί να ήταν ακραίο, αλλά επιβαλλόταν σε ακραίες περιπτώσεις και όταν οι αλλοδαποί κρίνονταν επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη. Με τον νέο κώδικα καταργείται από τα μέτρα ασφαλείας η απέλαση η οποία διατηρείται πλέον ως διοικητικής φύσης μέτρο. Στην ουσία όμως, όπως διευκρινίζει ο έμπειρος δικηγόρος, η κατάργηση της δικαστικής απέλασης δεν μπορεί να καλυφθεί με την επιβολή διοικητικών μέτρων. Και εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους.Το μέτρο αυτό, σημειώνει ο κύριος Γώγος μπορεί να ήταν ακραίο, αλλά επιβαλλόταν σε ακραίες περιπτώσεις και όταν οι αλλοδαποί κρίνονταν επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη. Με τον νέο κώδικα καταργείται από τα μέτρα ασφαλείας η απέλαση η οποία διατηρείται πλέον ως διοικητικής φύσης μέτρο. Στην ουσία όμως, όπως διευκρινίζει ο έμπειρος δικηγόρος, η κατάργηση της δικαστικής απέλασης δεν μπορεί να καλυφθεί με την επιβολή διοικητικών μέτρων. Και εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους.
- Αντιθέτως η δικαστική απέλαση εφαρμοζόταν αμέσως. Με το σημερινό καθεστώς η διοικητική απέλαση ακολουθεί τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας: Δηλαδή κοινοποιείται στον αλλοδαπό! Ο οποίος έχει δικαίωμα να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.
Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι όπως έμαθα, ένας ΙΑΤΡΟΣ, ο οποίος ένεκα επαγγέλματος δεν καταλαβαίνει τίποτα από Νόμους,Δικαιοσύνη, διατάξεις και εφαρμόζει κατά γράμμα τους ανθελληνικούς επαίσχυντους νόμους του ΤΣΙΡΥΖΑ .ΑΠΡΑΓΟΣ,ΑΠΕΙΡΟΣ,ΑΧΡΗΣΤΟΣ,ΑΦΕΛΗΣ,ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ κοιμάται τον ύπνο ,όχι του δικαίου, αλλά του ΑΠΡΑΚΤΟΥ.Γιάυτό τον τοποθέτησαν σ΄αυτή τη θέση για να μην αλλάξει τίποτα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις.Αργά και σταθερά προχωράμε στην εξαφάνιση του Εθνους μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή