Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

"ΜΑΪΜΟΥ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ !! Νέο σκάνδαλο στον ΕΟΔΥ: Αλλοιώνει ΚΑΙ το ποσοστό ιχνηλάτησης!

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» καταγγέλει νέο «μαγείρεμα» από τον ΕΟΔΥ στην ημερήσια έκθεση επιτήρησης.  Νέο… success story με ψεύτικα στοιχεία έχει στήσει εδώ και περίπου έναν μήνα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αυτή τη φορά σχετικά με την ιχνηλάτηση  των  κρουσμάτων του κορωνοϊού!...

Μάλιστα, αυτή τη φορά το θράσος των ανθρώπων του ΕΟΔΥ έπιασε ταβάνι, καθώς όλα συντελούνται σε καθημερινή βάση, μπροστά στα μάτια των πολιτών.

Τι συμβαίνει με τα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ του ΕΟΔΥ; Λάθος ποσοστό στην ιχνηλάτηση;

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» παρουσιάζει και αυτή το «μαγείρεμα» στα ποσοστά ιχνηλάτησης στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό, που δημοσιεύεται κάθε μέρα το απόγευμα, και ανακοινώνει τους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων.

Μεταξύ άλλων, όμως, αναφέρει και άλλα ποιοτικά στοιχεία, όπως τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, το σύνολο των θυμάτων και το ποσοστό των μολύνσεων που εντοπίστηκαν από την ιχνηλάτηση. Στο τελευταίο κομμάτι, ωστόσο, εντοπίζεται μία ανωμαλία στους αριθμούς… Ως τις 14 Ιανουαρίου, το ποσοστό ιχνηλάτησης αντιστοιχούσε και στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά το απόσπασμα αναφέρει: «Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147.283, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.682 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44.815 (30,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα».

Πράγματι, μία απλή μαθηματική πράξη είναι αρκετή, ώστε να διαπιστωθεί ότι τα νούμερα είναι αληθή. Από την επόμενη μέρα, όμως, το ποσοστό κρουσμάτων που εντοπίστηκε έπειτα από ιχνηλάτηση σε ήδη γνωστό κρούσμα έχει εκτοξευτεί!

  • Στις 15 Ιανουαρίου το αντίστοιχο απόσπασμα στην έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147.860, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.709 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.140 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα».

Ωστόσο, τα μαθηματικά δεν… συμφωνούν με τον συντάκτη της έκθεσης και συνεργάτη του κ. Αρκουμανέα, καθώς το πραγματικό ποσοστό θα έπρεπε να είναι 30,5%!

Η αναντιστοιχία συνεχίζεται έως και σήμερα, με το ποσοστό ιχνηλάτησης σε ήδη γνωστό κρούσμα να παρουσιάζεται κοντά στο 60%. Τουλάχιστον, το ποσοστό στην ιχνηλάτηση από ταξίδι στο εξωτερικό είναι σωστή…

Βλέπουμε, λοιπόν, να συντελείται μπροστά στα μάτια μας μια συνεχής κοροϊδία. Το θέμα είναι γιατί γίνεται αυτό; Είναι τόσο κακοί στα μαθηματικά εκεί στον ΕΟΔΥ; Αν μπορούμε εμείς με μία απλή διαίρεση, μπορούν κι αυτοί, που έχουν εξάλλου και την ευθύνη. Αν ήταν λάθος, θα είχε διορθωθεί την επόμενη μέρα.

Ο λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι το ντόμινο εξελίξεων που έφεραν οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον ΕΟΔΥ  . Στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι η ιχνηλάτηση λειτουργεί κανονικά, παρουσιάζεται αλλοιωμένο το ποσοστό, με την πεποίθηση ότι η προσοχή όλων στρέφεται μόνο σε αυτό και όχι στον απόλυτο αριθμό και αν υπάρχει αντιστοιχία.

Μόνο που όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια μας! Ούτε καν στα κρυφά, όπως οι προηγούμενες παλινωδίες του ΕΟΔΥ. Από αφέλεια; Από απύθμενο θράσος;

Σε κάθε περίπτωση, η καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ ψεύδεται καθημερινά εδώ και σχεδόν έναν μήνα και είναι υπόλογος ο Οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive