Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αλήθειες που πονάνε… Του Παναγιώτη Αποστόλου

Φίλος μου Οικονομολόγος μου έγραψε την παρακάτω επιστολή σχετικά με άρθρο μου: Δεν εμπιστεύεται κανείς την Τουρκία και τον Ερντογάν. Απλώς οι κυβερνώντες μας είναι πουλημένοι στους Γερμανούς, μιζάρονται από τη Γερμανία και δεν τολμούν να αντισταθούν στα θέλω της Μέρκελ μη τυχόν και τους αποκαλύψουν με τη “γίδα στην πλάτη”....

Μια ηγεσία που δήθεν φοβάται πως οι Γερμανοί σε διαφορετική περίπτωση …θα μας βγάλουν από την ΕΕ με το Ευρώ της.
Από ένα νόμισμα στο οποίο δεν έπρεπε καν να είχαμε μπει, αφού δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για τις χώρες που παράγουν. Από ένα νόμισμα στο οποίο δεν πληρούσαμε ούτε καν τα κριτήρια για να μπούμε.
Σε ένα νόμισμα που μας έβαλαν με απώτερο σκοπό να μας υφαρπάξουν τα πάντα. Όπως κάνουν τώρα, με μέσον το …δήθεν χρέος μας.

Και αφού αναφέρθηκα σε …μίζες, θα πω ότι ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στη γερμανική Δικαιοσύνη, ότι η Siemens Ελλάς δίνει μίζες σε τρία κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της.
Όπως …φημολογείται ότι κάνουν και όλες οι άλλες γερμανικές εταιρίες.
Αφού πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε σε όλες τις άλλες δυτικές χώρες. Και αυτό το 25% που λαμβάνουν υπάρχει η …φήμη ότι το επιστρέφουν καταθέτοντας το σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης όλων των γερμανικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Και επειδή έγραψα πως μέχρι και το δημόσιο χρέος μας είναι …δήθεν χρέος, αυτό θα το αποδείξω αναγράφοντας και τα ΦΕΚ:
Το δημόσιο χρέος μας από το 1993 μέχρι τα τέλη 2008 ήταν στο 100 με 109% του ελληνικού ΑΕΠ. Στα τέλη του 2009 πήγε στο 127% του ΑΕΠ μας επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 ψήφισε για να δώσει το 2009 ολόκληρα 28 δις ως κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες (τα 23 δις με το ΦΕΚ 250 στις 9 Δεκεμβρίου 2008).

Στη συνέχεια, με ΓΑΠ, Παπαδήμο και Σαμαρά …ανακεφαλαιοποιήσαμε με 230 δις τις τράπεζες.

ΦΕΚ 65, 6 Μαΐου 2010 – 15 δις

ΦΕΚ 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010 – 25 δις

ΦΕΚ 113, 18 Μαΐου 2011 – 30 δις

ΦΕΚ 203, 14 Σεπτεμβρίου 20,11 – 30 δις

ΦΕΚ 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 – 60 δις

ΦΕΚ 52, 12 Μαρτίου 2012 – 30 δις

ΦΕΚ 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012 – 40 δις

Ο Βαρουφάκης είπε όμως προεκλογικά, ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
Μόνο που το είπε τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας…
Το δημόσιο χρέος μας πήγε, με τις …ανακεφαλαιοποιήσεις, στα τέλη του 2010 στο 146% και στα τέλη του 2011 στο 180% του ΑΕΠ μας.

Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI που αναφέρατε, όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν για αυτό το χρέος 58 δις (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

Για αυτό και το χρέος μας μειώθηκε και πήγε στο 160% του ΑΕΠ μας.
Την επόμενη χρονιά αυτό όμως ανέβηκε ξανά στο 180%.
Τώρα, λόγω της …πανδημίας ξεπέρασε 200% του ΑΕΠ μας.

Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι “σύμμαχοι” σε λίγα μόλις χρόνια γύρω στα 250 δις.

Που πήγαν αυτά τα χρήματα αφού ο προϋπολογισμός μας …έβγαινε δεν έβγαινε; Για το χρέος μας σίγουρα δεν πήγαν αυτά τα 250 δις, αφού το χρέος μας αυξήθηκε. Άρα πήγαν και για …ανακεφαλαιοποίηση, όπως ψηφίστηκε.

230 δισεκατομμύρια Ευρώ χρειάστηκε το ιδιωτικό τραπεζικό μας σύστημα που διαχειρίζεται Ευρώ. Περίπου το 65% του εθνικού μας δήθεν χρέους.
Πιστεύει όμως κανείς ότι οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, χρειάστηκαν πράγματι σε 28 μήνες, περίπου όσο χρήμα είναι το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, περισσότερο χρήμα από ότι οι συνολικές καταθέσεις μας, για …ανακεφαλαιοποίηση;

Άρα τα 230 δις πήγαν για να διασώσουν γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
Πρόσφατα ακριβώς το ίδιο έγραψε και ο Ομπάμα στο βιβλίο του.

Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι όλο αυτό είναι κόλπο; Ότι πρόκειται για δήθεν χρέος και ότι αυτό άνετα διαγράφεται από τα Διεθνή Δικαστήρια, όπως έγινε στην Ισλανδία;

Τα παραπάνω που έγραψα, αποτυπώνονται ξεκάθαρα στην καμπύλη του δημοσίου χρέους μας, από τα επίσημα στοιχεία του ΔΝΤ:
indexmundi.com/greece/public_debt.html

Κλείνοντας θα γράψω ότι χωρίς τα 230 δις που “χρειάστηκαν” οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, σε ούτε δυόμιση χρόνια για …ανακεφαλαιοποιήσεις και τα 28 δις του Καραμανλή ως …κρατικές εγγυήσεις (τα 23 δις με το ΦΕΚ 250 στις 9 Δεκεμβρίου 2008), που άνετα διαγράφονται από Διεθνή Δικαστήρια, το δημόσιο χρέος μας θα ήταν, εξαιτίας και μετά το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες), γύρω στα …100 δις. (356 – 230 – 28).

Ή μάλλον, το 2013 που, μετά το εγκληματικό PSI που μας είπαν ότι το χρέος είναι 320 δις, θα έπρεπε το δημόσιο χρέος μας να είναι …60 δις (320 – 230 – 28).

Αφού το χρέος μας αυξάνεται μιας και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα παραπάνω από 20 δις που δίνουμε τον κάθε χρόνο για τους τόκους του …δήθεν χρέους. Και αν υπολογίσουμε αυτά τα παραπάνω από 20 δις που δίνουμε τον κάθε χρόνο, το πραγματικό δημόσιο χρέος μας είναι …αρνητικό…

Πρέπει να ανησυχούμε;

Φίλος αναγνώστης εκπαιδευτικός μου έστειλε τις ανησυχίες του από την Κω:

«Ακούω καθημερινά συνομιλίες μεταξύ μαθητών γυμνασίου της Κω, στις οποίες οι αλβανικής καταγωγής μαθητές και μαθήτριες αμφισβητούν διαρκώς προκλητικά την Ελλάδα στους Έλληνες συμμαθητές τους και προσπαθούν να τους διαποτίσουν με ένα πνεύμα ανυπακοής και έλλειψης εμπιστοσύνης προς την ιστορία του τόπου και την αξιοπιστία του κράτους, των δομών και των υπηρεσιών του. Πολλοί από τους μεγαλύτερης ηλικίας Αλβανοί, μιλούν απαξιωτικά για την Ελληνική Σημαία, μιλώντας δυνατά σε δημόσιες συναθροίσεις τους για να ακούγονται, στην ελληνική αλλά και την αλβανική. Να θυμίσω, πως οι μόνιμοι Αλβανοί κάτοικοι στο Νησί μπορεί να φτάνουν και τις 18 χιλιάδες. Μαζί με τη Μύκονο και την Ζάκυνθο, η Κως έχει τους περισσότερους Αλβανούς. Όμως η Κως απέχει 2,5 ναυτικά μίλια από τις απέναντι ακτές και ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος σε μια ενδεχόμενη αυριανή συνεργασία Τουρκίας – Αλβανίας!»!!

.com/

Άλλος φίλος μου αναγνώστης μου έγραψε αναφορικά με άρθρο μου:

«Η Γερμανία και οι εν Ελλάδι ευρισκόμενοι υποτακτικοί της μας οδήγησαν τεχνηέντως σε οικονομική εξαθλίωση, ώστε οσονούπω να μας τεθεί το αμείλικτο δίλλημα προ του φάσματος του βιολογικού μας αφανισμού μέσω λοιμού και λιμού:

“Ή πουλάτε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους για να έχετε να φάτε, ή πεθαίνετε από την πείνα…”!

Ωστόσο οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, όταν τους τέθηκε το ίδιο δίλλημα από τους Άγγλους, απάντησαν με στεντόρεια φωνή:

“Την Ελλάδαν θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες”»!!

.com/

Τέλος, άλλος ένας φίλος αναγνώστης μου έγραψε σχετικά με άρθρο μου:

«Αργά ή γρήγορα η “Συμφωνία των Πρεσπών” θα δημιουργήσει στην Μακεδονία μας ζητήματα ανεξαρτησίας της Καταλονίας!

Μια Συμφωνία που υπέγραψαν οι στιλβωτές των υποδημάτων του Ζαχαριάδη, του Τίτο και του Στάλιν. Δηλαδή, το απόκομμα της Γ΄ Διεθνούς, που άλλαξε ταμπέλα κι από ΚΚΕ έγινε ΣΥΡΙΖΑ! Αλήθεια τι κρύβει η ρίζα με τις συνιστώσες;»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive