Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Εικόνες από την ένταση στην Πανεπιστημίου: Χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία των αναρχοαλητοκουκουλοΦΛΩΡΩΝ για τον στυγνό δολοφόνο 11 αθώων Κουφοντίνα. Δεν ψοφάνε με τίποτα αυτα τα τέρατα. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Συμπλοκές και επεισόδια με χημικά και κρότου λάμψης σημειώθηκαν πριν από λίγο στην Πανεπιστημίου μεταξύ αστυνομίας και συγκεντρωμένων αλληλέγγυων του απεργού πείνας Δημήτρη ΚουφοντίναΣύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια σημειώθηκαν από την Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια όπου κατέληξε μέρος των διαδηλωτών. Πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη κυνήγησε τους διαδηλωτές μέχρι το Μετρό της Ομόνοιας... χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα πλην της αύρας, πετώντας χημικά. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών.

Την ώρα που οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να ανοίξουν πανό και πραγματοποιήσουν πορεία στην Πανεπιστημίου, οι δυνάμεις της Αστυνομίας επενέβησαν με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πέσει δακρυγόνα και κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς και ανθρωποκυνηγητό προς την Ομόνοια.

Οι διαδηλωτές έχουν βρει καταφύγιο στο μετρό της Ομόνοιας ενώ οι αστυνομικοί τους έχουν περικυκλώσει.

Αναφορές στο Twitter κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις προσαγωγές, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε όταν πατήθηκε στο πόδι από τα ΜΑΤ.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, εδώ και 40 ημέρες δηλαδή, αφού διεκδικεί την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τον Δομοκό όπου και κρατείται. Οδηγήθηκε στις 16/2/2021 στην εντατική και η κατάσταση της υγειας του είναι οριακή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα για την κινητοποίηση:

«Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του. Χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση. Τώρα, που οι στιγμές για τη ζωή του είναι κρίσιμες, πριν να είναι πολύ αργά!»

1 σχόλιο:

  1. Αυτος τουλαχιστον εκατσε και χρονια μεσα.Οι σημερινοι δολοφονοι θα πανε μεσα,ή θα βρεθουν διεστραμμενοι να τους ψηφισουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive