Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ ΕΝΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;Toυ Παναγιώτη Αποστόλου

Προ ολίγων μόλις ημερών, από το πουθενά θα έλεγα, ξέσπασε στην Ιταλία πολιτική κρίση με την παραίτηση δυο Υπουργών από την κυβέρνηση συνασπισμού του Τζουζέπε Κόντε και οι οποίοι ανήκουν στο κόμμα “Ζωντανή Ιταλία” του πρώην Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι!... Ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, άφησε να εννοηθεί ότι η εντολή που έδωσε για την αποχώρηση των δυο στελεχών του κόμματός του, που συμμετείχε στην ιταλική κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, οφείλεται στην έγκριση του σχεδίου για την αξιοποίηση των 222 δις ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία! Θεωρώντας προφανώς μικρό αυτό το οικονομικό κονδύλι και δηλώνοντας ότι:


«Η κρίση στη χώρα είναι υπαρκτή εδώ και μήνες και δεν ξεκίνησε τώρα. Η Δημοκρατία δεν είναι ριάλιτι σόου»!

Ωστόσο δεν παρέλειψε να παρακινήσει και άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ιταλική κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, στην αποχώρηση από την κυβέρνηση λέγοντας:

«Οι παραιτήσεις αυτές στοχεύουν στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο, και αν θέλουν να το πράξουν κι οι άλλες δυνάμεις της κυβέρνησης, αυτό είναι κάτι εφικτό»!

Έτσι άφησε ανοικτή πόρτα για προσφυγή στις κάλπες, διευκρινίζοντας ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ με το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι, αφού είναι εθνικιστής - αντιευρωπαϊστής και βέβαια δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι στηρίζει τον Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα!

Ήταν όμως ξεκάθαρος στους λόγους αποχώρησης των δικών του υπουργών από την συμμαχική κυβέρνηση Τζουζέπε Κόντε, ή μπορεί να είναι τα πράγματα και κάπως αλλιώς; Γιατί μου δημιουργεί πολύ μεγάλη εντύπωση, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο ευρωπαϊστής Ιταλός πολιτικός, δημιουργεί με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοϊού μια πολιτική κρίση στην χώρα του, που δείχνει πλέον να εισέρχεται σε πολύ βαθιά νερά!


“Σύντροφοι” καρδιάς Τσίπρας – Ρέντσι…


Πριν προχωρήσω, θα πρέπει να επισημάνω τη βαθιά σχέση που διέπει τον Ματέο Ρέντσι και τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας δυο χαρακτηριστικά γεγονότα αυτής της συντροφικής σχέσης!

Αρχικά, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο τότε Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στο Economist είχε πει μεταξύ των άλλων, σε μια προσπάθεια να αναγάγει τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα σε μεγάλη ευρωπαϊκή προσωπικότητα, επιβάλλοντάς τον σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Όταν ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει το δημοψήφισμα, ήμουν έκπληκτος και αρνητικός, αλλά σεβάστηκα την απόφαση του. Η ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Τσίπρας έσωσε την Ελλάδα. Δεν έχω τις ίδιες απόψεις με τον Τσίπρα, έχω διαφωνήσει πολλές φορές μαζί του, αλλά εκείνη τη περίοδο η απόφαση του να διατηρήσει τη θέση στο τραπέζι εκείνη τη νύχτα με την υποστήριξη Ιταλίας και Γαλλίας, καθώς όλες οι χώρες ήταν εναντίον, έσωσε και την Ευρώπη και την Ελλάδα.»!

Αλλά ο “σύντροφος” Ματέο Ρέντσι έπρεπε να περάσει στην ελληνική κοινωνία την ευρωπαϊκή μετάλλαξη του πάλαι ποτέ αντιευρωπαϊστή πολιτικού, αλλά και στην Γερμανία, πως δηλαδή, αυτή η μετάλλαξη συντελέστηκε και με ευθύνη του ιδίου!





Έτσι στις αρχές Φεβρουαρίου 2015 σε συνάντηση των δυο Πρωθυπουργών, ο Ματέο Ρέντσι προσέφερε δημόσια ως δώρο στον Έλληνα ομόλογό του μια γραβάτα, λέγοντας:

«Έχεις πει ότι θα φορέσεις γραβάτα όταν βρεθεί η τελική λύση για την Ελλάδα. Έτσι, σου κάνω δώρο μία ιταλική, για να είναι η πρώτη που θα βάλεις»!


Φίλος του “βαθέως κράτους” των ΗΠΑ ο Ματέο Ρέντσι…


Φυσικά ο Ματέο Ρέντσι, ο βαθύτατα “αριστερός δημοκράτης” ήταν πάντα υποστηρικτής του κόμματος των “Δημοκρατικών” στις ΗΠΑ! Είναι αξιομνημόνευτη άλλωστε η υποστήριξη που παρείχε στην Χίλαρι Κλίντον κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 στις ΗΠΑ! Την εποχή εκείνη λοιπόν ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προειδοποιούσε ότι ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, ήταν ένας δημαγωγικός λαϊκιστής σαν πολλούς σαν κι αυτόν στην Ευρώπη! Σημειώνοντας ότι η εκλογή Τραμπ θα σηματοδοτούσε κίνδυνο για την Ευρώπη!

Βέβαια, η υποταγή του και η βαθιά του σχέση με το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ αποδείχτηκε ΄και με την συμμετοχή του ακολούθως σε εκδήλωση που οργάνωσε το “Δημοκρατικό κόμμα” των ΗΠΑ, αλλά και σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο σε εκείνον ο Μπάρακ Ομπάμα! Ο οποίος με την “άδεια” του Ματέο Ρέντσι είχε σημαντικές παρεμβάσεις στα πεπραγμένα της Ιταλίας!





Η Ένωση όλων των αριστερών ιταλικών κομμάτων…


Επιστρέφοντας στον απόηχο της πολιτικής θύελλας που προκάλεσε στην κυβέρνηση της Ιταλίας ο Ματέο Ρέντσι, να πούμε ότι ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ήδη ενημέρωσε για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και για την απόφασή του να ενημερώσει τη Βουλή και τη Γερουσία, περί των νέων πολιτικών δεδομένων με την αναζήτηση πολιτικών λύσεων, δηλαδή νέων πολιτικών συμμάχων, προκειμένου να μην προσφύγει η χώρα σε εκλογές, από την στιγμή που τις επιζητά η κεντροδεξιά συμμαχία!

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η 2η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ορκίστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 και είναι η 66η κυβέρνηση της πολυτάραχης Ιταλικής Δημοκρατίας!

Αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας περιλαμβάνει:

Το “Κίνημα των Πέντε αστέρων”, που χαρακτηρίζεται ως οικολογικό (αριστερό) και ευρωπαϊκής κατεύθυνσης! Ιδρύθηκε το 2009 από τον κωμικό Μπέπε Γκρίλο και σήμερα έχει Πρόεδρο τον Λουίτζι ντι Μάιο!

Το κεντροαριστερό “Δημοκρατικό κόμμα”, που ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί συνέχεια του συνασπισμού της Ελιάς, που δημιουργήθηκε το 1995 από ένα σύνολο κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της χριστιανοδημοκρατίας, του νέο φιλελευθερισμού και της οικολογίας, όλα με αριστερή ιδεολογική κατεύθυνση!

Την αριστερή κοινοβουλευτική ομάδα “Ελεύθεροι και Ίσοι”, που ιδρύθηκε το 2007 από κόμματα της ιταλικής αριστεράς!

Και βέβαια το κόμμα “Ιτάλια βίβα” με πρόεδρό του τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην γραμματέα του “Δημοκρατικού κόμματος” Ματέο Ρέντσι, που ιδρύθηκε το 2019! Αυτό-προσδιορίζεται ως φιλελεύθερο, χριστιανοδημοκρατικό, κεντρώο κόμμα μέχρι τα πρόθυρα της κεντροαριστεράς!


Συμμετείχε στη νοθεία των Αμερικανικών εκλογών ο Ματέο Ρέντσι;


Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά τα κόμματα είναι υποστηρικτές του “βαθέως κράτους” των ΗΠΑ και υποστηρικτές του “Δημοκρατικού” υποψήφιου Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 στην Αμερική!

Εκλογές στις οποίες έγινε απίστευτη νοθεία, όπως ισχυρίζεται ο υποψήφιος του “Ρεπουμπλικανικού κόμματος”, απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ!

Στην οποία συμμετείχε κατά τον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ, το Βατικανό και ο Ματέο Ρέντσι!

Ειδήσεις που πνίγουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και που αντλούμε τα παρακάτω από το ειδησεογραφικό πόρταλ του Λος Άντζελες http://greeknewsondemand.com/ και στο οποίο διαβάζουμε:

«Η κυριότερη ιστορία της BlueSkyReport είναι ότι η Ιταλία συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στην απάτη των εκλογών του 2020, σε ένα σχέδιο που χρονολογείται από το 2016, κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψη του Ομπάμα στην Ιταλία. Ο Ομπάμα και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi φέρεται να ενορχήστρωσαν την κλοπή των εκλογών των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τραμπ, με τη βοήθεια του στρατηγού Claudio Graziano, ο οποίος έδωσε στη CIA και το υπουργείο Εξωτερικών πρόσβαση σε έναν ιταλικό στρατιωτικό δορυφόρο, επιτρέποντας εκλογές σε όλα τα κράτη για χειρισμό με το “Fractional Magic”, “Κλασματική Μαγεία”. Τα δεδομένα για τις εκλογές των ΗΠΑ προωθήθηκαν από τη Φρανκφούρτη, τη Γερμανία στην Ιταλία, όπου μέλη του MI6, της CIA και του ομίλου Leonardo δημιούργησαν τους αλγόριθμους για τη χειραγώγηση των εκλογικών δεδομένων των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, ο Ομπάμα και μεγάλο μέρος της αριστεράς κυβέρνησης της Ιταλίας συνωμότησαν για να κλέψουν τη νίκη του Trump…»

Επίσης να καταγραφεί πως αναφέρεται, ότι:

«Ο νομικός σύμβουλος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας κατέθεσε σε βίντεο ότι ένα άτομο που βρίσκεται στους κόλπους της αναδόχου εταιρείας άμυνας της χώρας Leonardo SpA εκτέλεσε μια παράνομη επιχείρηση στον κυβερνοχώρο για την αλλαγή των ψήφων των εκλογών του 2020 από τον Πρόεδρο Donald Trump στον Τζο Μπάιντεν.»!

Βέβαια τα παραπάνω ενδεχομένως να ξεπερνούν την φαντασία, ακόμη και κινηματογραφικών ταινιών του Χόλυγουντ!

Ωστόσο, αν υπάρχει η παραμικρή δόση αλήθειας στα παραπάνω αναφερόμενα στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πόρταλ, τότε υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα!

Γι΄ αυτό ανέφερα στην αρχή του κειμένου μου, πως η αποχώρηση του Ματέο Ρέντσι από την Ιταλική κυβέρνηση, μήπως δεν είναι η διαφωνία του για το ευρωπαϊκό πακέτο προς την Ιταλία, αλλά μπορεί οι λόγοι να είναι και κάποια άλλα ζητήματα;

Ο χρόνος βέβαια τρέχει πολύ σύντομα και πιστεύω πως μπορεί να έχουμε αποκαλυπτικά γεγονότα ή τελικά όλα αυτά να αποδειχτούν πως ήταν ένα κακόγουστο αστείο!

Μέχρι τότε, οψόμεθα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive