Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Το σάπιο κομμάτι της Ελληνικής οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ! Όταν η γιαγιά πρέπει να στείλει sms για να πάει στον γιατρό και στο φαρμακείο, πάμπλουτοι (αλλά και χρεοκοπημένοι) επιχειρηματίες ξεσάλωσαν στο Ντουμπάι! Του Σπύρου Καπετανάκου

Αποτελεί το γεγονός των ημερών και δικαίως! Και είναι απολύτως ενδεικτικό για το πόσο σάπιο και εκφυλισμένο είναι ένα κομμάτι της ντόπιας οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ! Όταν η γιαγιά και ο παππούς, για να πάνε στο φαρμακείο της γειτονιάς και στον γιατρό της περιοχής τους για σοβαρά θέματα της υγείας τους, χρειάζονται να στείλουν sms... γιατί διαφορετικά θα τους σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ και θα τους κόψει πρόστιμο, εκατοντάδες μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής ελίτ (αλλά και κάποιοι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες, που χρωστάνε σε όποιον μιλάει Ελληνικά) μπήκαν σε ένα αεροπλάνο και αφήνοντας τον λαουτζίκο πίσω τους, πετάχτηκαν μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να… ‘ξεσκάσουν’!

Πού κορωνοϊός και πού φτώχεια! Πού έγνοιες για τις Εντατικές και για τους διασωληνωμένους! Πού σκέψη και οδύνη  για τους 5.000 νεκρούς στην Ελλάδα από κορωνοϊό! ‘Μικρά πράγματα’ θα μας πείτε για τόσο μεγάλα πορτοφόλια!

Και δεν έφτασαν τα τρικούβερτα γλέντια στο Ντουμπάι, στο περιβόητο «Nammos-Dubai», αλλά το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο και τόσο προκλητική και χυδαία η απουσία κάθε ενσυναίσθησης για αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον γύρω κόσμο, ώστε σήκωσαν και πλήθος φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μοστράρουν τη φάτσα τους και τα καμώματά τους και να προκαλέσουν ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό λαό.

Όταν κάποιοι από δαύτους μίλησαν με φίλους τους στην Αθήνα, οι οποίοι προέρχονται από το υγειές τμήμα της ελληνικής επιχειρηματικής τάξης και τους είπαν «ρε παιδιά, τώρα βρήκατε να κάνετε πάρτι στο Ντουμπάι;» εκείνοι απάντησαν ότι «το Ντουμπάι είναι υγειονομικός παράδεισος από πλευράς ασφαλείας και κρουσμάτων!». Δηλαδή πιάστηκαν αδιάβαστοι και σε αυτό! Γιατί κατά τις ημέρες των Εορτών στο Ντουμπάι σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων την ημέρα! Και τα δικά φυντάνια, αλλά και οι παλαιότεροι που μαζεύτηκαν εκεί, (έχουμε σχεδόν όλα τα ονόματα στη διάθεσή μας), αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες που ανήρτησαν, έλαβαν μέτρα από μηδαμινά ως ελάχιστα! Τα όσα ακούστηκαν για rapid test κορωνοϊού στην είσοδο του Nammos αποτελούν απλώς ‘τρίχες κατσαρές!’.

Και το ερώτημα τώρα είναι, τι ακριβώς κάνει η Ελληνική Πολιτεία, η οποία είναι εξαιρετικά αυστηρή με την γιαγιά και τον παππού, που ξεκινούν από το σπίτι για να πάνε στο φαρμακείο ή στον γιατρό της γειτονιάς και του υποχρεώνει να στέλνουν sms, με ισχυρές πιθανότητες να τους σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ στον δρόμο και να τους ελέγξει.

Οι κύριοι και οι κυρίες, που πήγαν στο Ντουμπάι για να ξεσαλώσουν, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και να μοστράρουν στη συνέχεια τα ‘κατορθώματά τους’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ποιόν έστειλαν sms και με ποιά επίσημη δικαιολογία μετακινήθηκαν; Από πού και ως πού το Ελληνικό Κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του σε αυτόν που είναι κλεισμένος σε ένα διαμερισματάκι στα Σεπόλια, στην Αχαρνών και στο Περιστέρι και κάνει πως δεν καταλαβαίνει όταν κάποιοι προκαλούν, με τόσο βάναυσο τρόπο, την κοινή γνώμη και το δημόσιο αίσθημα;

Άραγε, ο χλευασμός, που εισέπραξαν και εισπράττουν οι περιβόητοι, πλέον, ‘γλεντζέδες’ του Ντουμπαί είναι αρκετός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive