Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Γιάννης Ζαμπούκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σε Μηταράκη: «Θα μπουκάρει ο… εχθρός, απ’ την κερκόπορτα που πάτε ν’ ανοίξετε στο βόρειο Έβρο»

Χωρίς περιστροφές και ευθέως προειδοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης σε  τηλεδιάσκεψη τον υπουργό «Μετανάστευσης και Ασύλου» Νότη Μηταράκη, στην οποία συμμετείχε μαζί με άλλους θεσμικούς φορείς λέγοντας πως τα σχέδια της κυβέρνησης για τον τεράστιο καταυλισμό αλλοδαπών που θέλει να δημιουργήσει στο ΚΥΤ Φυλακίου συνιστούν εθνικό κίνδυνο....   Ο κ.Ζαμπούκης, μετέφερε στον υπουργό Μετανάστευσης την ξεκάθαρη στάση της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21.01.2021 με τη συμμετοχή φορέων του Ν. Έβρου.  Ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε χαρακτηριστικά:  

"Στον #Έβρος η παραμονή των αιτούντων άσυλο δεν θα υπερβαίνει τις 24 μέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης" Από την συνέντευξή μου στο @paraskhnio με τον @g_evgenidis #ΥΜΑ #μεταναστευτικό
Εικόνα
Εικόνα

«Να ξεκαθαρίσω κ. υπουργέ ότι από τον Έβρο δεν μπουκάρει κανένας. Μάλλον είναι μία ατυχής έκφραση, την οποία πρέπει να διορθώσετε, διότι δε σας αξίζει.. η ταπεινή μου άποψη.  Δεν μπουκάρει κανένας κ. Υπουργέ διότι έχουμε μάθει εδώ να ζούμε με τον κίνδυνο και να τον έχουμε εκτός των συνόρων. Αντιθέτως, θα μπουκάρει ο εχθρός που σας είπα ότι τον έχουμε εκτός των συνόρων, από την κερκόπορτα αυτή που πάμε να ανοίξουμε εκεί πάνω στον Β. Έβρο.   Η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, υπενθυμίζω, επικαιροποιώ ότι έχει τοποθετηθεί πριν από αρκετές εβδομάδες μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω μιας ομόφωνης απόφασης. Υπενθυμίζω για την τάξη των πραγμάτων ότι κρατάμε τη σταθερή μας θέση και λέμε:      

Όχι στη δημιουργία νέας δομής.      Όχι στην αύξηση της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών, ούτε στο Φυλάκιο, ούτε στον Έβρο, ούτε στη Θράκη και      Επισημαίνουμε ότι συμφωνούμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το αίτημα της κοινωνίας του Δήμου της Αλεξανδρούπολης είναι η οριστική ανάκληση της απόφασής σας, την οποία και χαρακτηρίζουμε και επικίνδυνη για τους λόγους τους οποίους έχουμε ήδη τεκμηριώσει και πει και σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη», σημείωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.  Ο Νότης Μηταράκης και σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «στον Έβρο η παραμονή των αιτούντων άσυλο δεν θα υπερβαίνει τις 24 μέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης».  Ποιος όμως ο λόγος να υπάρχει μια τέτοια δομή στην περιοχή, αφού βασική -όπως τουλάχιστον την έχουν περιγράψει- αποστολή είναι ο μηδενισμός των ροών;  Ποιος ο λόγος να καταγράφονται άτομα (με ότι στοιχεία αυτοί δίνουν) από άλλες χώρες που δεν θα έπρεπε καν βρίσκονται εδώ;  Και μετά τις 24 ημέρες που θα πηγαίνουν αυτά τα άτομα; Στην περίφημη ενδοχώρα, που έχει γεμίσει από καταυλισμούς αλλοδαπών;

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive