Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Πάλι δεν έχει λαϊκή σήμερα εδώ, στο Δήμο Αχαρνών! Τα πήρα κι εγώ… οπότε παίρνω τηλέφωνο στο Δήμο. Το σηκώνει ένας υπάλληλος...

«Δε μου λέτε, σας παρακαλώ, γιατί δεν έχει λαϊκή ΠΑΛΙ;» τον ρωτάω.
«Γιατί είμαστε σε κόκκινο λοκντάουν, κυρία μου!» έρχεται η απάντηση.
Και συνεχίζω με τις ερωταπαντήσεις:...
«Και αν το λοκντάουν το συνεχίσουν ένα μήνα ή και δύο, εμείς πώς θα τη βγάλουμε;»
«Μπορείτε να πάτε σε μανάβικο ή σε σούπερ μάρκετ!»
Που τα μανάβικα είναι πολύ πιο ακριβά, ως γνωστόν –παρότι πρέπει να ζήσουν κι αυτά, αν και οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ζορίζονται να δώσουν ακόμα και μισό ευρώ παραπάνω. Όσο για τα σούπερ μάρκετ, έχουν συνήθως άθλια λαχανικά και φρούτα, να τα λέμε αυτά! Χώρια που έχω σιχαθεί την πέτσα μου να «στηρίζω» άθελά μου τις φαρδιές τσέπες τους!
«Και οι λαϊκατζήδες τι θα γίνουν; Θα πεθάνουν;» (Που πολλοί απ’ αυτούς είναι και ντόπιοι παραγωγοί, με πολύ καλά προϊόντα!) ξαναρωτάω.
«Δεν ξέρω, τι να σας πω;» απαντά με ερώτηση ο υπάλληλος.
«Καλά, ο Δήμαρχος, τι κάνει;»
«Έβγαλε ανακοίνωση.»
«Ότι θα κάνει ό,τι του πει η κυβέρνηση… Μας υποχρέωσε! Γιατί δεν αντιδρά;»
«Αυτό λέει ο Νόμος, κυρία μου!»
«Κι αν ο νόμος σού πει αύριο να πας να αυτοκτονήσεις, εσύ θα το κάνεις;» ρωτάω τον υπάλληλο και έρχεται η γνωστή επωδός:
«Δεν ξέρω, τι να σας πω;»…
Δεν ξέρει αν θα… αυτοκτονήσει;;; Κι όμως, πολλοί, πάρα πολλοί θα το κάνουν! Θα πάνε να αυτοκτονήσουν, άμα τους το «πουν»! Και… Τι; Γελάτε; Πρωτοφανές είναι; Από τα πανάρχαια χρόνια, αυτό γίνεται! Μήπως οι Αθηναίοι δεν είχαν δεχθεί την υποταγή στον Μίνωα και τη μοίρα τους την άθλια; Μήπως δεν έστελναν τους νέους και τις νέες τους στην Κρήτη, θυσία στο Μινώταυρο; Και, ναι! Δεν αντιδρούσαν! Πρόβατα και τότε, όπως και τώρα! Γιατί δεν αντιδρούσαν; Γιατί… αυτός ήταν ο Νόμος! Κι αν δε βρισκόταν ο Θησέας να τους ελευθερώσει από το «Νόμο», θα συνέχιζαν να στέλνουν τα παιδιά τους πρόβατα επί σφαγή! Αχ! Πού είσαι, Θησέα, ιερέ πρόγονε, να πετσοκόψεις τους σημερινούς Μινώταυρους (κι έχουμε πολλούς, πανάθεμά τους!) και να ξανακάνεις μεγάλη την πόλη της Παλλάδος Αθηνάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive