Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζουν τις ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ που δεν πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Περίεργη «εμμονή» της ΝΔ να υποστηρίζει τα Σκόπια! Δένδιας: "Θα τους βοηθήσουμε να μπουν στην ΕΕ". ΑΞΙΟΙ συνεχιστές του Τσίπρα

Η ελληνική κυβέρνηση από τα συλλαλητήρια του Συντάγματος και της Θεσσαλονίκης εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, έχει φτάσει στο σημείο να παίρνει το μέρος των Σκοπίων στην διαμάχη που έχουν με τη Βουλγαρία, από την οποία, όπως και στην Ελλάδα, έχουν κλέψει την ιστορία και έχουν αλυτρωτικές βλέψεις για «Μακεδονική μειονότητα». Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε.... πως η Ελλάδα «θα μεσολαβήσει» μεταξύ των δύο χωρών.

«Ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, όπως σημειώνει η Ζουρνάλ των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση από την Αθήνα, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων, αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και άρα στα Σκόπια αφού η Βουλγαρία είναι ήδη μέλος της ΕΕ.

«Ακολουθώντας την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα την ευρωπαϊκή προοπτική στη χερσόνησο των Βαλκανίων και φυσικά στα Δυτικά Βαλκάνια, και ιδίως στη συγκεκριμένη περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. Και ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το εκτιμήσουν», είπε ο Δένδιας.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «η πρωτοβουλία είναι μια πολύ δυνατή λέξη» και πρόσθεσε ότι είναι φίλη με όλους και προσπαθεί να τους βοηθήσει όλους.

«Αλλά πρέπει να πω ξανά ότι πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, και η μεγάλη εικόνα είναι το μέλλον των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο Euronews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive