Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Τι ακριβώς “διερευνούν” οι Διερευνητικές; Τα ζητούν όλα οι Τούρκοι! Τι λέει το Anadolu

«Οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που δεν είχαν διεξαχθεί επί 4,5 έτη, ξεκίνησαν σήμερα (χθες) στην Κωνσταντινούπολη... Υπό την ισχυρή ηγεσία του Προέδρου μας, είναι πιθανή η επίλυση όλων των προβλημάτων, περιλαμβανομένου του Αιγαίου, και έχουμε πλήρη θέληση για αυτό. Η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων». Το παρακάτω κείμενο του πρακτορείου Anadolu, του προπαγανδιστικού οργάνου του Ερντογάν, το δημοσιεύουμε για να γνωρίζουμε τον τρόπο σκέψης των Τούρκων εθνικιστών.

Με τίτλο «Σύμφωνα με ειδικούς, η Τουρκία, που συμμετέχει στις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, έχει δείξει πως συντάσσεται με την ειρήνη» δημοσιεύεται στο ειδησεογραφικό Πρακτορείο Anadolu ρεπορτάζ της Gülsüm İncekaya που φιλοξενεί δηλώσεις Τούρκων ‘ειδικών’ για τις διερευνητικές συνομιλίες Αθήνας – Άγκυρας. Βεβαίως η Τουρκία δεν συντάσσεται με την ειρήνη αλλά απαιτεί από την Ελλάδα να της παραχωρήσει μέρος της κυριαρχίας της. Τα βασικά σημεία των δηλώσεων έχουν ως εξής:

  • -Τα μηνύματα της ελληνικής πλευράς πριν την έναρξη των συνομιλιών, απέχουν πολύ από το να αποτελούν βάση συμφωνίας.
  • -Το γεγονός ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε δοκιμή προ τριμήνου στο σύστημα πυραύλων S300 που πήρε από τη Ρωσία και τοποθέτησε στην Κρήτη έχει επίσης κλιμακώσει την ένταση.
  • -Η Τουρκία θα στείλει, επί τάπητος, ένα μήνυμα στη διεθνή κοινή γνώμη ότι τάσσεται υπέρ της ειρήνης και του διαλόγου. Το μήνυμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Άγκυρα ως προς την εύρεση διεθνούς υποστήριξης για τον δίκαιο αγώνα της σκοπό της και για τη σύναψη συμμαχιών.
  • -Η δήλωση του Ισραηλινού Υπουργού Ενέργειας ότι θα χαρεί να δει την Τουρκία να συμμετέχει στο Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο συνιστά το πρώτο μήνυμα αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών εκεί.
  • -Η περάτωση των διερευνητικών συνομιλιών, προϋποθέτει την, εκ μέρους της Ελλάδας, εγκατάλειψη των ‘ιμπεριαλιστικών’ πολιτικών της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
  • -Πρέπει να υπενθυμισθεί εκ νέου στην Ελλάδα ότι η απόφαση για αύξηση των χωρικών υδάτων της στο Αιγαίο στα 12 μίλια δεν θα γίνει αποδεκτή.
  • -Η “τουρκική πολιτιστική ταυτότητα” των “Τούρκων” που ζουν τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω και στη Θράκη θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης
  • -Η Ελλάδα προθυμοποιείται να συζητήσει μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και δη υπό την προϋπόθεση της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο. Επομένως, επιχειρεί να ‘κερδίσει έδαφος’, συνεχίζοντας, εκ παραλλήλου, όλες τις βασικές πολιτικές της.
  • -Οι διερευνητικές συνομιλίες δεν αναμένεται να καρποφορήσουν.

 

 

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive