Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΒΙΝΤΕΟ ΟΡΓΗΣ: «Βουλιάζει» η Ελληνική οικονομία – «Θα είμαστε μια χαρά», λένε οι - μπουκωμένοι με χιλιάδες ευρώ- "ειδικοί"!

Σταματήστε τον κατήφορο... Ύφεση 11,7% για το 3ο τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε πριν από λίγο η Στατιστική Αρχή, ενώ αναθεώρησε προς το καλύτερο τις επιδόσεις της οικονομίας τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο 3μηνο του έτους...  Ειδικότερα, το πρώτο 3μηνο τελικά η ελληνική οικονομία είχε οριακή ανάπτυξη, κατά 0,4%, ενώ το δεύτερο τρίμηνο η ύφεση ήταν στο 14,2% έναντι αρχικής εκτίμησης 15,2%.  Με βάση τα τελευταία στοιχεία η ύφεση στο 9μηνο τρέχει με 8,5%. Αρνητικό στοιχείο για το τρίτο τρίμηνο είναι ότι η ανάπτυξη σε σχέση με το δεύτερο ήταν μάλλον αναιμική και διαμορφώθηκε στο 2,3%.  Όσο η οικονομία βουλιάζει, τόσο πλησιάζει ξένη «λύση» για την Ελλάδα, η οποία, με αφορμή τον κορωνοϊό, παίρνει χρήμα από έξω, αλλά με τα μέτρα που εφαρμόζει ως αντίτιμο καταστρέφει την παραγωγή και το επιχειρείν. Αυτή την φορά, βέβαια, η λύση θα είναι παγκόσμια, καθώς θα αφορά τις περισσότερες οικονομίες του πλανήτη, τις οποίες καταστρέφουν τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.  Βέβαια κάποιες χώρες της Ευρώπης ανοίγουν τα μαγαζιά. Στην Ελλάδα, μέλη της επιτροπής… ειδικών, η οποία σύμφωνα με τον κ. Ζακυνθινό έχει έξωθεν επίδραση (ΕΔΩ), ζητούν Lockdown μέχρι το καλοκαίρι και λένε «θα είμαστε μια χαρά»:Δείτε:    Αναλυτικά οι επιδόσεις της οικονομία ανά τομέα είναι οι εξής:  Τριμηνιαίες μεταβολές  Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 14,0% σε σχέση με το 2 o τρίμηνο του 2020. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 0,4% σε σχέση με το 2 o τρίμηνο του 2020. 

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 10,4% σε σχέση με το 2 o τρίμηνο του 2020. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 6,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 39,2%. Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 9,6% σε σχέση με το 2 o τρίμηνο του 2020. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 12,2%, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 3,4%. 2. Ετήσιες μεταβολές  Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με το 3 o τρίμηνο του 2019. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 44,9% σε σχέση με το 3 o τρίμηνο του 2019. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 80,0%. Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 6,4% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019.

1 σχόλιο:

  1. ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΚΑΤΡΑΖ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΞΕΠΑΓΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΠΑΓΩΝΗ ΚΑΡΑΚΑΞΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive