Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη

 

Το γεγονός ότι ένα μέλος του ΝΑΤΟ και ένας υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία, απειλεί ανοιχτά την ασφάλεια των Δυτικών, είναι άνευ προηγουμένου....

Μία από τις πιο καταχρηστικές οθωμανικές πρακτικές ήταν ο θεσμός του «devshirme», επίσης γνωστός ως «φόρος παιδιών» ή «φόρος αίματος», με τον οποίο χριστιανά αγόρια απήχθησαν βίαια από τον κατακτημένο πληθυσμό, υποδουλώθηκαν, μετατράπηκαν σε μουσουλμάνους και αργότερα εκπαιδεύτηκε ως στρατιώτες (Γενίτσαροι). Ο Ερντογάν προφανώς βλέπει την οθωμανική κατοχή και κακοποίηση ευρωπαϊκών εθνών ως τουρκική «συνεισφορά» στην Ευρώπη.


Πηγή: gatestoneinstitute.org

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


Από τον Uzay Bulut

Αυτή η τρέχουσα μάχη δείχνει για άλλη μια φορά σημαντικές διαφορές μεταξύ της Ευρώπης και του καθεστώτος του Ερντογάν. Είναι μια κρίση ανάμεσα σε μια νοοτροπία που σέβεται τον ελεύθερο τύπο έναντι μιας νοοτροπίας που φυλακίζει κριτικούς δημοσιογράφους. Αποκαλύπτει μια νοοτροπία που θέλει να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών της σε σχέση με μια νοοτροπία που στοχεύει να αναγκάσει τους άλλους να υποκύψουν στις απαιτήσεις του μέσω απειλών και χρήσης τρομοκρατίας. Είναι μια νοοτροπία που πιστεύει πεισματικά στην παραβίαση και ακόμη και προσπαθεί να εισβάλει στα εδάφη των γειτόνων της έναντι μιας που προσπαθεί να επιλύσει ζητήματα μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων.

Είναι το καθεστώς του Ερντογάν που στοχεύει στην ασφάλεια και τις ελευθερίες των Ευρωπαίων - καθώς και των Αρμενίων, των Σύρων, των Ιρακινών και πολλών από τους Τούρκους του.

 

Η Ευρώπη έχει για άλλη μια φορά στοχοποιηθεί με τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Σάμιουελ Πάτι, καθηγητής ιστορίας, αποκεφαλίστηκε στο Παρίσι από έναν 18χρονο Τσετσένιο Μουσουλμάνο που απέκτησε καθεστώς πρόσφυγα στη Γαλλία τον περασμένο Μάρτιο. Ο δάσκαλος δολοφονήθηκε αφού έδειξε κινούμενα σχέδια από τον Τσάρλι Χέμπντο που απεικόνιζε τον προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ στους μαθητές του, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ελευθερία της έκφρασης.

Στις 29 Οκτωβρίου, τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι στη Βασιλική της Νοτρ-Νταμ-ντε-λ 'Ασπρόμματος στη Νίκαια, Γαλλία ένα θύμα αποκεφαλίστηκε.

Μετά την επίθεση στη Νίκαια, η Γαλλία αύξησε το καθεστώς της σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την τρομοκρατία σε επίπεδο «μέγιστης έκτακτης ανάγκης». Περίπου 4.000 στρατιωτικά άτομα αναπτύχθηκαν για να φρουρούν σχολεία, εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας.

Στη Βιέννη, στις 2 Νοεμβρίου, τέσσερα ακόμη άτομα δολοφονήθηκαν και 22 τραυματίστηκαν (συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού) σε μια άλλη ισλαμική τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε έξι τοποθεσίες σε ολόκληρη την αυστριακή πρωτεύουσα.

Μετά τη δολοφονία του Paty, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron υπερασπίστηκε την ελευθερία της έκφρασης και τη θρησκευτική ελευθερία:

"Ο συμπατριώτης μας σκοτώθηκε για διδασκαλία, για να διδάξει στα παιδιά την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Ο συμπατριώτης μας ήταν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης."

Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι το Ισλάμ ήταν "σε κρίση" και ότι θα πολεμούσε τον "ισλαμιστικό αυτονομισμό" στη χώρα. Έχει αναφερθεί ότι «η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο για να ενισχύσει 1905 νόμο που επισήμως χωρίζονται εκκλησίας και κράτους στη Γαλλία. Ο [Macron] ανακοίνωσε αυστηρότερη εποπτεία της σχολικής εκπαίδευσης και καλύτερο έλεγχο των ξένων χρηματοδότηση των τζαμιών.»

Σε απάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρατήρησε, "Ποιο είναι το πρόβλημα του ατόμου που ονομάζεται Macron με το Ισλάμ και με τους μουσουλμάνους; ... Ο Macron χρειάζεται ψυχική θεραπεία."

Ο Ερντογάν ζήτησε επίσης μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και υποστηρίχθηκε στο κοινοβούλιο από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το Εθνικιστικό Κίνημα (MHP), το κοσμικό αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Iyi.

Η εχθρική αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στην Ευρώπη δεν είναι νέα. Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη και την υπόλοιπη Δύση για αρκετά χρόνια.

Η συνεχιζόμενη κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης φαίνεται να προέρχεται από βαθιές πολιτιστικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων μερών - της Ευρώπης που σέβεται τις ελευθερίες και της Τουρκίας που τις παραβιάζει.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2020/12/o-erdogan-apeilei-tin-evropi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive