Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Απορεί κανείς γιατί άφησαν ελεύθερους… κατασκόπους της Τουρκίας; ΙΔΟΥ λοιπόν

Σάλος ξεσηκώθηκε στην Ελλάδα με την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας από Έλληνες πολίτες που τουλάχιστον εις εξ αυτών διακήρυξε ότι μητέρα-πατρίδα του θεωρεί την Τουρκία. Σε κάθε φυσιολογική χώρα -άρα με φυσιολογικό πολιτικό σύστημα- το τους “έχωναν” πολύ βαθιά στη φυλακή... μέχρι να γίνει η δίκη τους, θα θεωρείτο η φυσιολογική και προβλέψιμη συμπεριφορά.

Στη δική μας περίπτωση δεν συνέβη. Γυρνάνε στα κανάλια και μιλούν γενικότερα στα ΜΜΕ έχοντας μετατραπεί σε ένα είδος “celebrity”. Σε τι οφείλετε αυτή η ανωμαλία; Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ του Θανάση Κουκάκη για το CNN.GR στις 9 Ιουνίου 2029, διότι είναι διαφωτιστικό… Απλώς, διαγράφηκαν τα άρθρα 150 και 151 του Ποινικού Κώδικα.

Μήπως θυμόμαστε ότι για να μην κινδυνεύσουν “δικά μας παιδιά” με κατηγορίες περί τρομοκρατίας επειδή ήταν εθισμένα στην επαναστατική τους γυμναστική, καταλήξαμε να αποφυλακίζουμε κάθε λογής ποινικό με βαρύτατο σε εγκλήματα “βιογραφικό”;

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω, ποια… ανησυχία -ή μήπως κατ’ άλλους διατεταγμένη υπηρεσία- έφερε ως αποτέλεσμα τη μη κράτηση παραβατών που σε σοβαρή χώρα θα βαρύνονταν με το κακούργημα της εθνικής προδοσίας. Τίτλος του δημοσιεύματος, “Διαγράφονται δύο σημαντικά άρθρα από τον Ποινικό Κώδικα“:

Δύο σημαντικά άρθρα που διαχρονικά διασφάλιζαν τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους αφαιρεί από τον νέο Ποινικό Κώδικα που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. Πρόκειται για τα άρθρα 150 και 151 του Ποινικού Κώδικα που αφορούν το μεν πρώτο τη «Νόθευση αποδεικτικών» και το μεν δεύτερο την «Κατάχρηση πληρεξουσιότητας».

Το άρθρο 150 προβλέπει τα εξής: «Όποιος με πρόθεση νοθεύει, καταστρέφει ή κρύβει έγγραφα ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμεύσουν για την απόδειξη δικαιωμάτων ή την υποστήριξη συμφερόντων του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του απέναντι σε άλλο κράτος, τιμωρείται με κάθειρξη».

Το άρθρο 151 προβλέπει ότι: «Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη».

Νομικοί κύκλοι προχωρούν σε δύο διαφορετικές ερμηνείες της κίνησης αυτής. Σύμφωνα με ορισμένους, η πλήρης απάλειψη των συγκεκριμένων άρθρων από τον νέο Ποινικό Κώδικα αποσκοπεί στο να προστατευτούν άτομα που ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και τα οποία δεν προστατεύονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Μια άλλη προσέγγιση είναι πως ενδέχεται η διαγραφή των άρθρων αυτών να αποσκοπεί και στο να καλυφθούν ευθύνες σχετικές με τη διαπραγμάτευση του τρίτου Μνημονίου.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου θα εξηγήσει τους λόγους απάλειψης από το νέο Ποινικό Κώδικα δύο κομβικών άρθρων, που τα τελευταία 70 χρόνια είχαν λειτουργήσει υποστηρικτικά στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive