Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Χάος στη Γαλλία. Ποιό lockdown; ΟΛΗ η Γαλλία είναι στο δρόμο και διαδηλώνει.. Πόλεμος να μην περάσει ο νόμος ”Ολοκληρωτική Ασφάλεια” που δίνει υπερεξουσίες σε αστυνομία κι απαγόρευση εικόνων που εμφανίζουν αστυνομική βία.. ΒΙΝΤΕΟ


Χάος επικρατεί και στον ευαίσθητο δήμο του Saint Denis.Eκκένωση καταυλισμού προσφύγων εκεί.Πάνω από 2 500 άτομα εκκενώθηκαν. Οδηγούνται σε gymnases. Θα περάσουν από τεστ covid.. Φωτιές κι εκεί και αναστάτωση. Τους μεταφέρουν με πούλμαν..Τα Κίτρινα Γιλέκα επίσης βγήκαν στους δρόμους να γιορτάσουν τα 2 χρόνια από τη γέννησή του κινήματος. Επαγγελματίες κατεβαίνουν σε απεργία πείνας για να διεκδικήσουν το δίκιο τους από την οικονομική καταστροφή που τους επέφερε η καραντίνα. Ένας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών δηλώνει αποφασισμένος να πεθάνει στο πεζοδρόμιο ξεκινώντας απεργία πείνας….

Διαδήλωση των οδοκαθαριστών που γέμισαν με σκουπίδια και χιλιάδες έγγραφα του Δημαρχείου τους δρόμους μπροστά από τη Διεύθυνσή τους στο Παρίσι..

Συνδικάτα , οργανώσεις υπεράσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συλλογικότητες στους Gilets Jaunes, ΜΚΟ écolos, ενώσεις υπεράσπισης των ψηφιακών ελευθεριών, pigistes, φωτογράφοι, σκηνοθέτες, μίντια διαδηλώνουν..105 οργανώσεις κινητοποιήθηκαν από την 4η Νοεμβρίου κατά της πρότασης νόμου για την γενικευμένη-ολοκληρωτική ασφάλεια.Κορύφωση των διαμαρτυριών σήμερα έξω από τη Βουλή όπου κατατέθηκε η πρόταση νόμου. Συγκρούσεις φωτιές χημικά δακρυγόνα, αντλίες νερού, βία…
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Το κείμενο νόμου κατατέθηκε από 2 βουλευτές του κόμματος En Marche — Alice Thourot και Jean-Michel Fauvergue— άρχισε να συζητείται στη Βουλή στις 17 Νοέμβρη. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των εξουσιών των δυνάμεων της τάξης και στο άρθρο του 24 την απαγόρευση κυρίως στην ελευθερία πληροφόρησης αναφορικά με την δυνατότητα διάδοσης εικόνων αστυνομικών κι επομένως αστυνομικής βίας. Προβλέπεται τιμωρία για παραβάτες που ανέρχεται έως και 1 χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 45 000 €.

Με αυτό το νόμο πολυάριθμες υποθέσεις αστυνομικής βίας θα θαφτούν όπως αυτή του Alexandre Benalla ή του Cédric Chouviat, που πέθανε κατά τη βίαιη προσαγωγή του από στραγγαλισμό και αφόρητη πίεση που του ασκήθηκε στο στήθος κατά την καθήλωση.

Ο νόμος προβλέπει επίσης γενικευμένη επιτήρηση του δημόσιου χώρου (σσ. σ΄Αθήνα και Θεσσαλονίκη πετούν drones νυχθημερόν) εξουσιοδοτώντας το κράτος να χρησιμοποιεί drones με caméras για όλους τους δημόσιους χώρους (και κυρίως για διαδηλώσεις) επιτρέποντας και μια ανάλυση αυτοματοποιημένη για ταυτοποίηση πολιτών και διαδηλωτών (φυσιογνωμική)”Τα drones συμβάλουν στη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας μεταβάλλονται οι πόλεις….Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης..

Ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας σε κατάφωρη αντίφαση με συνταγματικές επιταγές, μεταβιβάζοντας σε υπαλλήλους ιδιωτικής ασφαλείας εξουσίες που επιφυλάσσονται για τη δικαστική αστυνομία, όπως η διατύπωση αδικημάτων και ο προσδιορισμός ταυτότητας που μπορεί να οδηγήσουν στην κράτηση του ελεγχόμενου προσώπου.

Επέκταση για δυνάμεις ασφαλείας να διατηρούν τα όπλα τους κι εκτός υπηρεσίας..Και άλλα αντίστοιχα…

Κάλεσμα για διαδηλώσεις έγινε σε όλη τη Γαλλία για σήμερα. Χώρος κύριας συγκέντρωσης συγκέντρωσης στην πλατεία Président-Édouard-Herriot,έναντι Κοινοβουλίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε 15 πόλεις της χώρας. (η λίστα εδώ ici). Η 17 Νοέμβρη στη Γαλλία σηματοδοτεί επίσης την επέτειο των 2 χρόνων από τη γέννηση του κινήματος Gilets jaunes. Και τα Κίτρινα Γιλέκα αντιπροσωπευτικά θύματα της κατάχρησης εξουσίας από τις αρχές και αστυνομικής βίας (μονόφθαλμοι, μονόχειρες..κλπ) είχαν προσυγκέντρωση στο Montparnasse για να προστεθούν έπειτα στην πορεία προς το Κοινοβούλιο.

Ο δυτικός ολοκληρωτισμός θωρακίζεται.. Θέτει σε ιδιόμορφη ασυλία εγκλήματα και αξιόποινες πράξεις καταργεί αποδεικτικό υλικό από έρευνα την ώρα που σε Αμερική κι Ευρώπη πληθαίνουν τα εγκλήματα κατά ζωής από αστυνομικές αρχές με περίοπτη την υπόθεση Georges Floyd…..

Τουλούζη:

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive