Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Λένε πως δεν είναι κανιβαλισμός! Συμφωνείτε; Εταιρεία προωθεί την απόλυτη φρίκη ΜΠΛΙΑΧ. (ΦΩΤΟ)

Μια νέα εταιρία προσαρμόζει την τεχνολογία δημιουργίας κρέατος εργαστηρίου, έτσι ώστε να φτιάξει ένα κιτ "κάντο μόνος σου" με το οποίο θα καλλιεργείς κρέας από τα δικά σου κύτταρα, στο σπίτι σου, το οποίο θα μπορείς να το φας! Το σχέδιο της χρονιάς! DIY αυτοκανιβαλισμός;...   Τα βραβεία Beazley Designs of the Year που διοργανώθηκαν από το Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου, παρουσίασαν πολλά δημιουργικά σχέδια, αλλά ένα ξεχώρισε.  


Επιστήμονες και σχεδιαστές συνεργάστηκαν για την εκπόνηση ενός κιτ για την καλλιέργεια κυττάρων στο σπίτι. Στην οθόνη προβάλλονται κομμάτια κρέατος, που έχουν αναπτυχθεί σε μέγεθος. Τα κύτταρα, ελήφθησαν από το εσωτερικό του μάγουλου ενός ανθρώπου και τρέφονται με ορό που προέρχεται από ληγμένο αίμα δότη.  


Οι δημιουργοί: ο επιστήμονας Andrew Pelling, ο σχεδιαστής Grace Knight και ο καλλιτέχνης-ερευνητής Orkan Telhan, παρακινήθηκαν από την πεποίθησή τους, ότι παρόλο που το κρέας καλλιεργείται στο εργαστήριο χωρίς να σκοτώνουν ζώα, το κρέας εργαστηρίου εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τα ζώα εκτροφής.  Τα κύτταρα που καλλιεργούνται στο εμπόριο βασίζονται στον εμβρυϊκό βόειο ορό (FBS) ως συμπλήρωμα ανάπτυξης, που είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες για καλλιέργειες ζωικών κυττάρων. Το FBS προέρχεται από το αίμα των εμβρύων μοσχαριών, μετά τη σφαγή των εγκύων μητέρων τους από τη βιομηχανία κρέατος ή γαλακτοκομικών προϊόντων και κοστίζει περίπου $ 400- $ 900 ανά λίτρο. Οι παραγωγοί κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο, εκτιμούν ότι χρειάζονται 50 λίτρα FBS για την παραγωγή ενός μόνο μπιφτεκιού.  Τα δείγματα που παρουσιάστηκαν στα βραβεία αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν για ερευνητικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς από την American Tissue Culture Collection (ATCC). Τα κομμάτια μεγέθους μπουκιάς των καλλιεργημένων ανθρώπινων κυττάρων περιβλήθηκαν σε διαυγή ρητίνη και δεν προορίζονταν για κατανάλωση.   Το όνομα δε, που έδωσαν σε αυτό το κατασκεύασμα, είναι Ουροβόρος μπριζόλα (Ouroboros Steak) από τον ουροβόρο όφι. Αυτό γιατί εμπνεύστηκαν από το αρχαίο σύμβολο του φιδιού, που τρώει τη δική του ουρά.  ourovoros snake ourovoros snake «Ο ορός του εμβρύου βοοειδών κοστίζει σημαντικά χρηματικά ποσά και τη ζωή των ζώων», δήλωσε ο Pelling. «Παρόλο που ορισμένες εταιρείες κρέατος εργαστηρίου ισχυρίζονται ότι έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα, από τη γνώση μας καμία ανεξάρτητη, ομότιμη αξιολόγηση, ούτε επιστημονικές μελέτες έχουν επικυρώσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Καθώς η βιομηχανία κρέατος που καλλιεργείται σε εργαστήρια αναπτύσσεται ραγδαία, είναι σημαντικό να αναπτυχθούν σχέδια που εκθέτουν μερικούς από τους υποκείμενους περιορισμούς για να δούμε πέρα από τη διαφημιστική εκστρατεία. “   «Το ανθρώπινο αίμα που έχει λήξει είναι ένα απόβλητο υλικό για το ιατρικό σύστημα και είναι φθηνότερο και πιο βιώσιμο από το FBS, αλλά πολιτισμικά λιγότερο αποδεκτό. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση του εαυτού μας είναι κανιβαλισμός, κάτι που δεν ισχύει τεχνικά», δήλωσε ο Knight. «Ο σχεδιασμός μας είναι επιστημονικά και οικονομικά εφικτός, αλλά και ειρωνικός με πολλούς τρόπους», πρόσθεσε ο Telhan.  “Δεν προωθούμε το «να τρώμε τον εαυτό μας» ως ρεαλιστική λύση, που θα καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου σε πρωτεΐνες. Προτιμάμε να θέσουμε μια ερώτηση: Ποιες θα ήταν οι θυσίες που πρέπει να κάνουμε, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε κρέας με τον ρυθμό που καταναλώνουμε; Στο μέλλον, ποιος θα είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά κρέας ζώων και ποιος μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή, παρά να καλλιεργήσει κρέας από τον εαυτό του;“  Που θα φτάσει ο παραλογισμός του ανθρώπου πια; Για να σωθεί δήθεν το κλίμα πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε τις σάρκες μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive