Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ! «Μπλόκο της Ελλάδας στο προσχέδιο των Ευρωπαίων» – Δεν περιέχει την Τουρκία

Αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι ... "φίλοι" μας. Μπλόκο στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ βάζει η Ελλάδα, καθώς δεν περιέχει αναφορά στην Τουρκία.  Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για διαφωνία της Ελλάδας με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής....   Η Αθήνα αρνείται το προσχέδιο, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται μέσα ενημέρωσης, οι οποίες σημειώνουν ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να το κάνει η Αθήνα δεκτό.  Είναι προφανές ότι το draft που δεν περιλαμβάνει αναφορά στην Τουρκία, είναι απόρροια της επιρροής της Γερμανίας η οποία δεν επιθυμεί κυρώσεις κατά της Άγκυρας.  Μάλιστα σήμερα οι Τούρκοι αποκάλεσαν την Γερμανία «ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΕΛΦΗ».   Άλλωστε οι δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ ήταν άκρως φιλοτουρκικές, καθώς προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι θέλουμε εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία και τάχθηκε κατά των κυρώσεων.  Είναι πραγματικά τραγέλαφος για την «ενωμένη Ευρώπη» η παντελής απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε μία χώρα που όλο το καλοκαίρι απειλούσε με πόλεμο και παραβίαζε συστηματικά την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου αντίστοιχα.  Έτσι με φόντο την…επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου -που βρίσκεται ακόμη στη θεωρία- οι Ευρωπαίοι ξαφνικά ξέχασαν τα πάντα περί κυρώσεων και αφήνουν στο απυρόβλητο την Άγκυρα.  Στην σύνοδο μίλησε πρώτη η Άνγκελα Μέρκελ, ως προεδρεύουσα χώρα, ενώ αμέσως μετά το λόγο πήραν ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Reuters: Κυρώσεις κατά της Άγκυρας ή βέτο, επιμένει η Κύπρος  Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Κύπριο διπλωμάτη, μεταδίδει πως η Λευκωσία επιμένει να ασκήσει βέτο για την λήψη απόφασης κυρώσεων εναντίον της Λευκωσίας, εάν δεν υπάρξει αυστηρότητα και κυρώσεις έναντι της Άγκυρας.

 https://www.el.gr/_featured_1/ektakto-mploko-tis-elladas-sto-prosch/ “Για να αποδεσμεύσουμε τον φάκελο της Λευκορωσίας, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και επί των δικών μας προτάσεων επίσης”» ανέφερε η ίδια πηγή.  “Φαντάζομαι ότι θα γίνει μακρά συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν αποκλείω ότι μπορεί τελικά να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά αυτή τη στιγμή, δεν θα πόνταρα σε μια ευτυχή έκβαση”, πρόσθεσε ο Κύπριος διπλωμάτης.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive