Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Εγώ είμαι ακροδεξιός, θέλετε να με πείτε φασίστα; Πείτε με. Θα δικαστώ για τις ιδέες μου;». «Ήρθε εδώ και ο Κουτσούμπας που όπως είχε πει ο Παπανδρέου το ΚΚΕ ήταν η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση»

Και ενώ το δικαστήριο συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό του αίτημα του Γιάννη Λαγού, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αίσθηση προκαλούν τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Πλεύρης. Μάλιστα μεταξύ άλλων ανέφερε:... «Εγώ είμαι ακροδεξιός. Θέλετε να με πείτε φασίστα; Πείτε με. Θα δικαστώ για τις ιδέες μου;».

Ο συνήγορος τού Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, επανέλαβε στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε την εξαίρεση των δικαστών ο εντολέας του.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι θεωρεί πως έγιναν παρεμβάσεις της νομοθετικής εξουσίας στην δικαστική, μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και πολιτικών αρχηγών, και πώς θεωρεί ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από «όλον τον εσμό των αντιδράσεων».

Κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ότι επέτρεψε κατά τη διάρκεια της δίκης να μιλούν μάρτυρες για φασισμό, ναζισμό κτλ, αντί να τους διακόπτει καθώς -όπως είπε ο κ. Πλεύρης- το δικαστήριο δικάζει πράξεις και όχι ιδεολογίες.

Ο συνήγορος, απαντώντας στην εισαγγελική πρόταση που χαρακτήρισε αόριστη την αίτηση Λαγού, είπε ότι τα γεγονότα είναι πασίδηλα και γι αυτό δεν τα εξειδίκευσαν, εστιάζοντας στις δηλώσεις των πολιτικών, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και στη διαδήλωση την ημέρα της απόφασης επί της ενοχής.

Κλείνοντας δε την αγόρευση του, έκανε λόγο για κλίμα φανατισμού, που καλλιεργήθηκε με πολιτικές σκοπιμότητες -όπως είπε- και ανέφερε για την μητέρα του Παύλου Φύσσα.

«Βεβαίως να συμπαθήσουμε τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους, όμως μητέρα είχε και ο Κατσίφας, μητέρες είχαν και τα παιδιά που εκτελέστηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και δεν μιλάει κανένας γι΄αυτά».

«Ήρθε εδώ και ο Κουτσούμπας που όπως είχε πει ο Παπανδρέου το ΚΚΕ ήταν η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση»

«Έγινε δίκη ποινικών πράξεων και όχι δίκη ιδεών» επανέλαβε επιχειρηματολογώντας υπέρ της άποψης ότι επηρεάστηκε η κρίση του δικαστηρίου από γεγονότα μεταγενέστερα της καταδικαστικής αποφάσεως.

«Το δικαστήριο ανέχτηκε πολιτική δίκη» είπε. «Ήρθε εδώ και ο Κουτσούμπας που όπως είχε πει ο Παπανδρέου το ΚΚΕ ήταν η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση» ανέφερε και τόνισε «εδώ δεν δικάζονται φασίστες και δημοκράτες αλλά αξιόποινες πράξεις». Μάλιστα, υποστήριξε πως το δικαστήριο όφειλε να μην ακούσει τους μάρτυρες που μιλούσαν «για το φασισμό και για κρεμάλες».

«Εδώ δεν δικάζονται ιδέες μόνο πράξεις. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση απαγορεύει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους κατηγορούμενους. Σήμερα τους αποκαλούσαν τέρατα. Υπήρξαν εφημερίδες που επαινούσαν την πρόεδρο του δικαστηρίου. Δεν δικάζει ο λαός έχουμε Σύνταγμα και νόμους. Έχουμε παρέμβαση όλων των πολιτικών όλων των ΜΜΕ στη δίκη. Έχουμε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive