Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Πρωϊνή καταιγίδα στην Αττική: Ζημιές σε σπίτια και οχήματα - Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια - Βίντεο


 Προβλήματα προκλήθηκαν από την ισχυρή καταιγίδα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια...

Μπουρίνι έπληξε την Αττική νωρίς το πρωί της Τρίτης, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.  Λίγο μετά τις 05:30 το πρωί σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα πολλά σημεία του οδικού δικτύου να γεμίζουν νερά και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, προβλήματα υπήρξαν σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Ηράκλειο, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, ενώ δεν έλειψαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι μεγαλύτερες ζημιές φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, όπου σε περίπου 2,5 λεπτά -σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων- προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια και οχήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως ο δυνατός άνεμος ξήλωσε στέγη σπιτιού.

Προβλήματα και στον ΗΣΑΠ

Μάλιστα, προβλήματα υπήρξαν και στην κίνηση των συρμών του ΗΣΑΠ καθώς, λόγω πτώσης δένδρου, η κυκλοφορία διεξαγόταν στο κομμάτι μεταξύ Πειραιά – Νέας Ιωνίας.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο τμήμα μεταξύ Ειρήνης και Ηρακλείου και είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις και να μαζευτούν δεκάδες άτομα στις αποβάθρες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περί τις 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων και διακοπές ρεύματος, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το έκτακτο της ΕΜΥ

Να σημειωθεί πως παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Επηρεάζονται:

  • Έως σήμερα το πρωί η κακοκαιρία θα επηρεάζει: Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος
  • Από σήμερα το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν: υπόλοιπη Πελοπόννησος, Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Σποράδες. Από το μεσημέρι θα σημειωθεί εξασθένηση από τα δυτικά.
  • Έως και σήμερα το πρωί επηρεάζονται πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.
  • Μέχρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα πλήξουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive