Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι με τις θέσεις ελληνικών κομμάτων: «Εθνικά επικίνδυνη η επέκταση των χωρικών υδάτων!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέση την οποία έχουν εκφράσει τουλάχιστον δύο κοινοβουλευτικά κόμματα τις τελευταίες μέρες! Με το “Oruc Reis” να…βολτάρει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μόλις λίγα δεκάδες ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου, τα όσα ακούστηκαν σήμερα αλλά και χθες από δύο κοινοβουλευτικά κόμματα δεν έχουν προηγούμενο!...  Η θέση Κουτσούμπα «Βούτυρο στο ψωμί» των Τούρκων θα αποτελέσουν τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος νωρίτερα από την Βουλή εξέφρασε τη θέση πως…δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή του Καστελόριζου (και όχι μόνο)!!!   Πρόκειται για μία πρωτοφανή θέση αρχηγού κόμματος:  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει στρατηγικά με την ΝΔ για τις αμερικάνικες βάσεις, την μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, συνθηματολογεί μιλώντας για κόκκινες γραμμές και επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, νότια και ανατολικά της Κρήτης.  Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα που απορρέει από τη διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και ισχύει για κάθε χώρα.  Όμως προσέξτε: την ίδια στιγμή τονίζουμε ότι στα χέρια αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία σήμερα δεν μπορεί αυτό να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, ούτε μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια και να δώσει απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα. Αντίθετα, μπορεί και να περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση, να οξύνει τους ανταγωνισμούς σε βάρος όλων των λαών της περιοχής».   

Δεύτερο «χτύπημα» με τις θέσεις του ΜέΡΑ25

 Σε μία ανακοίνωση που μάλλον πέρασε στα «ψιλά», το αριστερό κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης με προεδρεύων τον Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε το πόσο επικίνδυνη θα ήταν μία επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. τη δεδομένη περίοδο!  Πιο συγκεκριμένα το ΜέΡΑ25, σε σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε, επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την πρότασή του να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα νότια και ανατολικά της Κρήτης στα δώδεκα μίλια.  Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η απαίτηση σήμερα, στη συγκεκριμένη συγκυρία, για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. από τον κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο πράξη υποκριτική (γιατί δεν το έκανε τόσα χρόνια όσο κατοικοέδρευε στο Μαξίμου;) αλλά και εθνικά επικίνδυνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive