Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ – ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ HOAXES

1-102
Πρώτο το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είχε βγάλει στη φόρα τους πληρωμένους κονδυλοφόρους του Σόρος και της ΝΤΠ, διαχειριστές της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes. Με χαρά και αίσθημα δικαίωσης βλέπουμε και πολλά άλλα διαδικτυακά ΜΜΕ να προχωρούν σε διαμαρτυρίες και καταγγελίες για τους νταβατζήδες του Διαδικτύου που κατεβάζουν σελίδες επειδή δεν δημοσιεύουν αυτά που γουστάρουν....
Η παρέα του τριτοκλασάτου δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου έχουν αναλάβει αυτοβούλως ως… δημοσιογραφική αυθεντία τον έλεγχο των ειδήσεων που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.
Πρώτο το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είχε αποκαλύψει το γεγονός ότι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας κατάφεραν να γίνουν μέλη μιας μικρής δημοσιογραφικής ένωσης της βόρειας Ελλάδας καταθέτοντας ψευδή στοιχεία, καθώς βεβαίως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της θεσμικής απόκτησης της δημοσιογραφικής ιδιότητας.
Την οποία άλλωστε δεν θα μπορούσαν να την αποκτήσουν νόμιμα, καθώς οι δύο εκ των διαχειριστών της ιστοσελίδας είναι στρατιωτικοί, ο ένας απόστρατος και ο άλλος εν ενεργεία, και μόνον ο ένας είναι δημοσιογράφος… τρίτης κατηγορίας.
Η αποκάλυψη αυτή έχει επιφέρει τις έρευνες των αρμόδιων Αρχών και αναμένονται τα αποτελέσματα…
Με τον ίδιο μάλλον τρόπο με τον οποίο έγιναν μέλη της δημοσιογραφικής αυτής ένωσης, οι διαχειριστές κατόρθωσαν κάτι πολύ πιο δύσκολο και σημαντικό για αυτούς: έγιναν ο επίσημος φορέας «επαλήθευσης των ειδήσεων» για το Facebook, όπερ σημαίνει, όταν αυτή η ομάδα… «δημοσιογράφων» κρίνει κι αποφασίσει ότι μια είδηση δεν αρέσει (δηλαδή είναι «ψευδής» για αυτούς), τότε ο κολοσσός του διαδικτύου «ρίχνει» την προσέγγιση (το γνωστό «reach») που έχει η εν λόγω δημοσιογραφική ιστοσελίδα στο κοινό της, με σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα στη συνολική επισκεψιμότητα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που ενημερώνονται από τη σελίδα τους στο Facebook.Η εν λόγω εξέλιξη της ανάθεσης αυτού του έργου από το Facebook στην εν λόγω ιστοσελίδα μάλιστα είχε προκαλέσει σάλο, αλλά και την απορία του τότε υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.
Το makeleio.gr, παρά την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητά του (σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα ανάμεσα στα ειδησεογραφικά sites σύμφωνα με την Alexa), καθώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού τα τελευταία 5 χρόνια παρουσιάζοντας όπως είναι δημοσιογραφικά δεοντολογικό και την αντίθετη άποψη σε θέματα και γεγονότα, είναι αποκλεισμένο εδώ και 1,5 μήνα την ώρα που όλες οι ενστάσεις που έχουν υποβάλει οι διοικούντες την ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ πέφτουν στο κενό. Είναι άγνωστο πότε και αν θα επιτραπεί ποτέ να ξαναποστάρουμε τα ρεπορτάζ μας στο facebook.
Πολύ… συγχρονισμένη για να είναι συμπτωματική
Όπως έχουμε ξαναγράψει πολλάκις, ο αποκλεισμός της ιστοσελίδας από το facebook επήλθε τα ξημερώματα μίας ημέρας που μόνο τυχαία δεν είναι. Λίγο πριν τις 2 παρά το ξημέρωμα της 27ης Αυγούστου ένας αιμοδιψής παρακρατικός λύκος πήγε να σκοτώσει τον ρεπόρτερ μας Στέφανο Χίο. Ο αποκλεισμός της ιστοσελίδας μας άρχισε μία μόλις ώρα μετά. Τελευταία ανάρτησή μας στις 3.30 το ξημέρωμα.
Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην του μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά βλέποντας κάτι τέτοιο; Ξεκάθαρα πράγματα. Για να σοβαρευτούμε επιτέλους. Οι τύποι των Hoaxes είναι μόνο και μόνο από αυτό, ύποπτοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Χίου. Οι Αρχές που ερευνούν (;) την υπόθεση οφείλουν να τους καλέσουν για κατάθεση στην Ασφάλεια.
Αν δεν το κάνουν αυτοί, θα το προκαλέσουμε εμείς. Άλλωστε ήδη υπάρχει νομική ενέργεια από τον δικηγόρο της εκδότριας εταιρείας, Νίκο Αντωνιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive