Γιατί οι μάσκες προσώπου είναι μια μορφή στέρησης των ανθρώπινων ιδιοτήτων....
Στην ανάλυση του Joost Meerloo γράφει »Στο ολοκληρωτικό καθεστώς», έγραψε,»το αμφιλεγόμενο, περίεργο και ευφάνταστο μυαλό πρέπει να καταργηθεί. Ο ολοκληρωτικός σκλάβος επιτρέπεται μόνο να απομνημονεύσει και να χαιρετήσει όταν χτυπήσει το κουδούνι. «
Οι μάσκες προσώπου σας κάνουν ευκολόπιστο, εύκολα επηρεαζόμενο, σας κάνουν πιο πιθανό να ακολουθήσετε την κατεύθυνση κάποιου άλλου και να κάνετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα κάνατε
Ο Νεολιθικός άνθρωπος είχε παρόμοιο πρόβλημα με τα ζώα του. Η επιτυχία του Homo sapiens βασίστηκε σημαντικά στα βοοειδή – στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στο κρέας, στο δέρμα και στην κοπριά τους. Ωστόσο, ο πρόγονος της αγελάδας, το άγριο βουβάλι, ήταν ένα διαφορετικό θηρίο. Ήταν γρήγορο, επιθετικό και επικίνδυνο – δύσκολο να προσαρμοστεί σε προβλέψιμα κανάλια συμπεριφοράς. Έτσι, πριν από περίπου 10.500 χρόνια, ο άνθρωπος άρχισε να αναπαράγει σκόπιμα τα πιο υπάκουα βουβάλια για εξημέρωση.
Η λέξη-κλειδί εδώ είναι πειθαρχημένος, που προέρχεται από το λατινικό docere, που σημαίνει »να διδάξει» (όπως λέει, »διδακτορικό» και »έγγραφο»). Το να είσαι πειθαρχημένος σημαίνει να συμμορφώνεσαι και να ακολουθείς εντολές, που σημαίνει υποταγή σε ένα σύστημα σκέψης.
Ενώ τα ζώα, ωστόσο, τυπικά πρέπει να εκτρέφονται για να έχουν υψηλότερο επίπεδο συλλογιστικής για να διδάσκονται εντολές, τα ανθρώπινα όντα, που είναι ήδη αρκετά έξυπνα, πρέπει να υποβαθμιστούν. Δεν θα παραβείτε μια εντολή εάν δεν έχετε τη γνωστική ικανότητα να την αμφισβητήσετε. Αυτό σχετίζεται ιδιαίτερα με την ομαλή λειτουργία ενός σύγχρονου παγκόσμιου συστήματος που βασίζεται σε εκατομμύρια μεμονωμένες ψυχές, η καθεμία με τη δική τους διαχρονική ιστορία και προοπτική ζωής, σκέψης και δράσης με τον ίδιο τρόπο.
Η εμπειρική βιβλιογραφία έχει δείξει ότι η συμμόρφωση και η υπόδειξη σχετίζονται αρνητικά με τη νοημοσύνη (π.χ., Gudjonsson, 1991). Στην ψυχολογία των καταναλωτών, υπάρχει ακόμη και μια τεχνική που ονομάζεται »διαταραχή -έπειτα -αναδιαμόρφωση»: μπερδέψτε τους ανθρώπους πρώτα και θα είναι πιο πιθανό να αγοράσουν αυτό που πουλάτε (Davis & Knowles, 1999). Τελικά, ο κοινός παρονομαστής για την αύξηση της πιθανότητας είναι η απενεργοποίηση της εκτελεστικής λειτουργίας στον προμετωπιαίο φλοιό – απενεργοποίηση του σούπερ εγώ, της συνείδησης, του εσωτερικού μονόλογου. Χωρίς τον Jiminy Cricket στον ώμο του, ο Πινόκιο δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικό αγόρι – θα είχε παραμείνει πάντα μαριονέτα. Η σύγχρονη κοινωνία διαποτίζεται με πράγματα που μας κάνουν παρόμοια χαζούς (κυριολεκτικά, ανίκανους να μιλήσουμε).
Το αποτέλεσμα της τηλεόρασης, για παράδειγμα, όπως έγραψε ο Meerloo, είναι »να πιάσει το μυαλό απευθείας», μη δίνοντας στους ανθρώπους χρόνο για ήρεμη, διαλεκτική συνομιλία με το μυαλό τους’. Η αποβλάκωση του νου έχει αναγνωριστεί σε όλη την ιστορία μας. Δεν ήταν για ασήμαντο λόγο που οι θρησκείες στο λόγο του Θεού απαγόρευαν τις χαραγμένες εικόνες. Δεν προκαλεί έκπληξη, εμπειρικές μελέτες που δείχνουν ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης σε κάνει να είσαι ηλίθιος τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα (Hoang et al., 2016; Lillard & Peterson, 2011). Δεν εννούμε το πορνογραφικό υλικό, το οποίο καταναλώνεται πλέον από το 98% των ανδρών, αλλά είναι γνωστό ότι αναστέλλει το μέρος του εγκεφάλου που ασχολείται με τη συνείδηση και τη συνείδηση, τον προμετωπιαίο φλοιό (Kuhn & Gallinat, 2014).
Για την τηλεόραση υπάρχουν και πιο εξελιγμένα συστήματα δείτε στο τέλος του άρθρου.
Η μετάβαση στον άρτο και θεάματα και το αλκοόλ, φυσικά, μειώνει τη γνωστική λειτουργία βραχυπρόθεσμα (Hindmarch & Sherwood, 1991). Ακόμη και σε μέτρια επίπεδα κατανάλωσης, επιταχύνει τη γνωστική μείωση σε μεγαλύτερη ηλικία (Topiwala et al., 2017). Το πρόχειρο φαγητό, επίσης, καθιστά δυσκολότερο να σκεφτείς βραχυπρόθεσμα (Barnes & Joyner, 2012) και βλάπτει τη γνωστική ικανότητα μακροπρόθεσμα (Reichelt & Rank, 2017).
Το φθόριο έχει γίνει κάτι σαν κλισέ στους θεωρητικούς των συνωμοσιών, προστίθεται στη δημόσια παροχή νερού σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, φαινομενικά για τη μείωση της φθοράς των δοντιών. Ωστόσο, τα στοιχεία που υποστηρίζουν τα οδοντικά οφέλη του φθοριωμένου νερού είναι φτωχά, ενώ πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βλάψει την αισθητική των δοντιών μέσω της φθορίωσης (McDonagh et al., 2000). Πολλές περισσότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το φθοριωμένο νερό μειώνει την ευφυΐα του πληθυσμού (π.χ., Borman & Fyfe, 2013; Green et al., 2019; Lu et al., 2000; Rocha-Amador et al., 2007; Wang et al., 2008 ).
Αυτό μας φέρνει στις μάσκες προσώπου.
Οι μάσκες προσώπου μπορούν τώρα να προστεθούν στη λίστα εντολών που σας κάνουν ανόητους. Εδώ είναι τα γεγονότα για το γιατί απολύτως, κατηγορηματικά δεν πρέπει να φοράτε μάσκα προσώπου. Σας κάνουν πειθήνιους σας κάνουν πιο πιθανό να ακολουθήσετε την κατεύθυνση κάποιου άλλου και να κάνετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα κάνατε. Με λίγα λόγια, απενεργοποιούν την εκτελεστική σας λειτουργία – τη συνείδησή σας.
Οι μάσκες προσώπου μπορούν τώρα να προστεθούν στη λίστα εντολών που σας κάνουν ανόητους. Εδώ είναι τα γεγονότα για το γιατί απολύτως, κατηγορηματικά δεν πρέπει να φοράτε μάσκα προσώπου. Σας κάνουν πειθήνιους σας κάνουν πιο πιθανό να ακολουθήσετε την κατεύθυνση κάποιου άλλου και να κάνετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα κάνατε. Με λίγα λόγια, απενεργοποιούν την εκτελεστική σας λειτουργία – τη συνείδησή σας.
Ένα εξαιρετικό παράδειγμα προέρχεται από μια μελέτη των Mathes and Guest (1976), που ρώτησαν τους συμμετέχοντες πόσο πρόθυμοι θα ήταν και πόσο θα έπρεπε να πληρώσουν, για να περιφέρουν μια πινακίδα γύρω από την καφετέρια του πανεπιστημίου με την ένδειξη »ο αυνανισμός είναι διασκεδαστικός» (αυτό το 1976, το να κάνεις κάτι τέτοιο θα ήταν ενοχλητικό · αυτές τις μέρες πιθανότατα θα κέρδιζες μια πίστωση!). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν οι άνθρωποι φορούσαν μάσκα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να περιφέρουν την πινακίδα και απαιτούσαν λιγότερα χρήματα για να το κάνουν (30 $ σε σύγκριση με 48 $ κατά μέσο όρο).
Εν τω μεταξύ, ο Μίλερ και ο Ρόουλντ (1979) παρουσίασαν ένα μπολ με σοκολατάκια και τους είπε ότι τους επιτρέπεται να πάρουν μόνο δύο το καθένα. Όταν τα παιδιά πίστευαν ότι δεν παρακολουθούσαν, »βοηθούσαν» τον εαυτό τους. Τα παιδιά χωρίς μάσκα παραβίασαν τον κανόνα, παίρνοντας περισσότερες σοκολάτες, το 37% του χρόνου, σε σύγκριση με το 62% για τα καλυμμένα παιδιά. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μάσκες «οδηγούν σε χαμηλότερους περιορισμούς στη συμπεριφορά».
Το αποτέλεσμα έχει επίσης βρεθεί στο Διαδίκτυο: το διαδικτυακό φαινόμενο αναστολής αναφέρεται στην τάση των ανθρώπων να ενεργούν αντικοινωνικά όταν είναι ανώνυμοι στο Διαδίκτυο (Suler, 2004). Υπάρχει ακόμη και μια περίφημη κίνηση τρολαρίσματος που ονομάζεται ανώνυμη και χρησιμοποιεί τη μάσκα ως σύμβολο της.
Τα ανασταλτικά αποτελέσματα του να φοράς μάσκα περιγράφονται από ψυχολόγους ως προς την αναστολή των μηχανισμών ελέγχου του σούπερ εγω, επιτρέποντας στην υποσυνείδητη ώθηση να αναλάβει. Ο Saigre (1989) έγραψε ότι κρύβει »παρακάμπτει» συνειδητά αμυντικά συστήματα και ενθαρρύνει τη »μαζική παλινδρόμηση» σε μια πιο πρωτόγονη κατάσταση. Ο Castle (1986) έγραψε ότι οι μεταμφιέσεις του δέκατου όγδοου αιώνα επέτρεπαν στους μασκοφόρους να απελευθερώσουν τις καταπιεσμένες ηδονιστικές και σεξουαλικές παρορμήσεις τους. και ο Caillois (1962) έγραψαν παρόμοια για τα ευρωπαϊκά καρναβάλια με μάσκα, που αφορούσαν λιμπιντικές δραστηριότητες, όπως «ανόητες ενέργειες, αστεία, προκλητικό γέλιο, εκτεθειμένα στήθη, μιμούμενα καραγκιοζιλίκια. μόνιμη παρότρυνση για ταραχές, γιορτές και υπερβολικές συζητήσεις, θόρυβο και κίνηση». Τον 12ο αιώνα, ο Πάπας Innocent III απαγόρευσε τις μάσκες ως μέρος του αγώνα του ενάντια στην ανηθικότητα. και το 1845, η πολιτεία της Νέας Υόρκης καθιστά παράνομο για περισσότερα από δύο άτομα να φορούν μάσκες δημόσια, αφού οι αγρότες φορούσαν μάσκες για να επιτεθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Από μια προοπτική νευροαπεικόνισης, οι μάσκες είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την ταυτότητα και τον έλεγχο της παρορμητικότητας – και τα δύο σχετίζονται με την εκτελεστική λειτουργία στον προμετωπιαίο φλοιό (π.χ. Glannon, 2005; Tacikowski, Berger & Ehrsson, 2017). Με άλλα λόγια, οι μάσκες σιωπούν τον Κρίκετ Jiminy του εγκεφάλου.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν κάποιος μας »κλείσει» το στόμα, κλείνουμε και ψυχολογικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ρούχα έχουν ισχυρή επίδραση στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε (ή όχι), μέσω μιας γνωστής αρχής, την ενδυματολογική συνείδηση : φορώντας μια εργαστηριακή ποδιά ενισχύει τη γνωστική λειτουργία (Adam & Galinsky, 2012), φορώντας μια ιατρική ποδιά αυξάνει την ενσυναίσθηση (López- Pérez et al., 2016), και η χρήση μαιμού εμπορικών σημάτων αυξάνει την πιθανότητα εξαπάτησης σε ένα διαγώνισμα (Gino, Norton & Ariely, 2010). Ομοίως, στον κόσμο της γλώσσας του σώματος, κάποιος που βάζει το χέρι του πάνω από το στόμα του είναι ένα σημάδι ότι ακούει προσεκτικά: είναι έτοιμος να λάβει πληροφορίες, όχι να τις αμφισβητήσει.
Παρόλο που καμία μελέτη δεν εξέτασε την επίδραση των μασκών στη λεκτική συλλογιστική, είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ενεργοποίηση ενός »φιμώματος» θα είχε γνωστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, οι εξωστρεφείς είναι λιγότερο συμβατοί από τους εσωστρεφείς (Cohen et al., 2004; Gudjonsson et al., 2004). η ανάπτυξη της συνείδησης στον άνθρωπο συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με αυτήν της γλώσσας (π.χ. Arbib, 2006). και η εσωτερική ομιλία σχετίζεται ιδιαίτερα με τις γνωστικές λειτουργίες (Alderson-Day & Fernyhough, 2015). Κρίσιμο, ο λεκτικός συλλογισμός συσχετίζεται έντονα με την ηθική συλλογιστική (π.χ. Hayes, Gifford & Hayes, 1998): το να μην μπορείς να «μιλάς» κάνει κάποιον λιγότερο ικανό να συμπεράνει τι είναι ηθική και ανήθικη συμπεριφορά.
Υπάρχει επίσης ένας πιο βασικός λόγος για τον οποίο οι μάσκες μπορεί να σας κάνουν ανόητο: μείωση της ροής οξυγόνου στον εγκέφαλο. Τα πέπλα του προσώπου μειώνουν την αναπνευστική λειτουργία μακροπρόθεσμα (Alghadir, Aly & Zafar, 2012) και οι χειρουργικές μάσκες μπορεί να μειώσουν την οξυγόνωση του αίματος μεταξύ των χειρουργών (Beder et al., 2008): το πιστεύετε ή όχι, το να καλύπτετε το στόμα σας καθιστά δυσκολότερο να αναπνέετε. Επανεξέταση της μάσκας προσώπου N95, μια μελέτη του 2010 (Roberge et al.) Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι »τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και οξυγόνου, μέσα στη μάσκα, ήταν σημαντικά πιό πάνω και κάτω, αντίστοιχα, απο τα πρότυπα του περιβάλλοντος εργασίας» . Μια μελέτη μετά την COVID διαπίστωσε ότι το 81% των 128 εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που ήταν προηγουμένως υγιείς εμφάνισαν πονοκεφάλους ως αποτέλεσμα της χρήσης προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού (Ong et al., 2020).
Όχι μόνο οι μάσκες προσώπου δυσκολεύουν την αναπνοή, αλλά η απόδειξη ότι λειτουργούν ακόμη και για να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού είναι στην καλύτερη περίπτωση περιορισμένη. Μια δημοφιλής μάρκα μάσκας φέρει ακόμη και μια προειδοποίηση στη συσκευασία της ότι «δεν θα παρέχει καμία προστασία έναντι του COVID-19». Όσον αφορά την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου από φορείς, μια μετα-ανάλυση διαπίστωσε, για παράδειγμα, ότι από οκτώ τυχαιοποιημένες δοκιμαστικές μελέτες ελέγχου, έξι δεν βρήκαν καμία διαφορά στους ρυθμούς μετάδοσης μεταξύ των ομάδων ελέγχου και παρέμβασης (ενώ μία διαπίστωσε ότι ένας συνδυασμός μασκών και πλύσης χεριών είναι πιο αποτελεσματική από την εκπαίδευση μόνο, και οι άλλοι διαπίστωσαν ότι οι μάσκες N95 είναι πιο αποτελεσματικές από τις τυπικές χειρουργικές μάσκες · bin-Reza et al., 2012). Οι μη χειρουργικές μάσκες, όπως κασκόλ και πανιά, είναι σχεδόν άχρηστες (Rengasamy et al., 2010). Οι μάσκες μπορεί ακόμη και να είναι ανθυγιεινές, προκαλώντας συσσώρευση βακτηρίων γύρω από το πρόσωπο (Zhiqing et al., 2018).
Το γεγονός ότι οι μάσκες πιθανότατα δεν λειτουργούν μας φέρνει στον τελικό λόγο ότι το να την φοράς σε κάνει ανόητο και πειθήνιο: μέσω ενός βομβαρδισμού ψεμάτων, αντιφάσεων και σύγχυσης, η πολιτεία κατακλύζει την ικανότητά σας να αιτιολογείτε ξεκάθαρα.
Όπως έγραψε ο Theodore Dalrymple, »Στη μελέτη μου για τις κομμουνιστικές κοινωνίες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο σκοπός της κομμουνιστικής προπαγάνδας δεν ήταν να πείσει ή να μην πείσει, δεν ήταν για να ενημερώσει, αλλά για να ταπεινώσει και επομένως, όσο λιγότερο αντιστοιχεί στην πραγματικότητα τόσο το καλύτερο. Όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να παραμείνουν σιωπηλοί όταν τους λένε τα πιο προφανή ψέματα, ή ακόμα χειρότερα όταν αναγκάζονται να επαναλάβουν τα ίδια τα ψέματα, χάνουν μια για πάντα την αίσθηση της ακεραιότητας. Η συναίνεση σε προφανή ψέματα είναι για να σε κάνει κατά κάποιον τρόπο να γίνεις κακός. Έτσι, η στάση του ατόμου να αντιστέκεται σε οτιδήποτε διαβρώνεται, ακόμη και καταστρέφεται. Είναι εύκολο να ελεγχθεί η κοινωνία των ευνουχισμένων ψευτών. «
Το νόημα της μάσκας προσώπου δεν είναι να προστατεύει τους ανθρώπους, αλλά να μειώσει την ανθρωπότητα – να ληστεύει τους ανθρώπους από το εγώ τους, την ταυτότητά τους και την αυτονομία τους. Οι μάσκες φοριούνται από κακοποιούς ταινιών τρόμου, καθάρματα και αγνώστους χορευτές στο παρασκήνιο. κάνουν τους ανθρώπους λιγότερο ανθρώπινους.
Ο απάνθρωπος σπάνια ακολουθείται από κάτι καλό. Οι μάσκες προσώπου είναι ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο για το τι θα έρθει, παράλληλα με μια σεισμική μετατόπιση του κύριου λόγου. Σε μια ανάλυση της γενοκτονίας της Ρουάντα, ένας από τους πρώτους γλωσσικούς προγνωστικούς παράγοντες ήταν η τάση να κοιτάξουμε προς τα πίσω, να κατηγορούμε και να εστιάζουμε σε παρελθόντα λάθη και αδικίες (Donohue, 2012), το οποίο θα ακούγεται οικείο σε οποιονδήποτε είναι αρκετά ατυχής για να διαβάσει το The BBC ή The Guardian πρόσφατα. Ομοίως, όπου οι Τούτσι αναφερόντουσαν ως κατσαρίδες από τους Χούτους, και οι Ναζί απεικόνιζαν τους Εβραίους ως αρουραίους, η Νάνσι Πελόσι υποσχέθηκε πρόσφατα να »απολυμάνει με καπνό» τον Πρόεδρο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.
Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα περιστραφεί ο τροχός της ζωής τα επόμενα χρόνια, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν προβλήματα. Κατά τη διάρκεια των ετών κρίσης ενός κύκλου γενεών, μόνο ένα πράγμα μπορεί να εγγυηθεί: η σημασία ενός καθαρού νου. Για το σκοπό αυτό, αφήστε τον εαυτό σας την αξιοπρέπεια, την ταυτότητα και τα λογότυπα του ανθρώπου – και ποτέ, μην φοράτε ποτέ μάσκα.
Ο Patrick Fagan είναι συμπεριφεριολόγος συγγραφέας, λέκτορας και επαγγελματίας, προηγουμένως επικεφαλής ψυχολόγος στην Cambridge Analytica, είναι τώρα συνιδρυτής της Capuchin Behavioral Science.
Patrick Fagan 28 July, 2020
Τι θα λέγατε, εαν κάποιος σας έλεγε, οτι μέσα απο προγράμματα της τηλεόρασης, μας προγραμματίζουν και επηρεάζουν τα συναισθήματα μας;;;
Αυτό ακριβώς αναφέρει η πατέντα »ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΑΠΟ ΟΘΟΝΕΣ» Jun 1, 2001
»Οι οθόνες υπολογιστών και οι οθόνες τηλεόρασης μπορούν να κατασκευαστούν για να εκπέμπουν ασθενή ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλής συχνότητας απλώς πάλοντας την ένταση των εμφανιζόμενων εικόνων.
Ως εκ τούτου, μια οθόνη τηλεόρασης ή οθόνη υπολογιστή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον χειρισμό του νευρικού συστήματος των ανθρώπων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Οι υλοποιήσεις της εφεύρεσης προσαρμόζονται στην πηγή ροής βίντεο που παίζει στην οθόνη, είτε πρόκειται για πρόγραμμα υπολογιστή, τηλεοπτική μετάδοση, βιντεοκασέτα ή ψηφιακό δίσκο βίντεο (DVD).
Για μια οθόνη υπολογιστή, οι παλμοί εικόνας μπορούν να παραχθούν από ένα κατάλληλο πρόγραμμα υπολογιστή.
Το πρόγραμμα που κάνει μια οθόνη να εμφανίζει μια παλμική εικόνα μπορεί να εκτελείται σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με τον υπολογιστή χρήστη μέσω Διαδικτίου.
Για μια οθόνη τηλεόρασης, η παλμική εικόνα μπορεί να είναι εγγενής στη ροή βίντεο καθώς ρέει από την πηγή βίντεο, ή αλλιώς η ροή μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να επικαλύπτει την παλμό.
Στην πρώτη περίπτωση, μια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μπορεί να ρυθμιστεί ώστε η δυνατότητα να ενσωματωθεί απλώς πάλοντας ελαφρώς τον φωτισμό της σκηνής που μεταδίδεται.
Αυτή η μέθοδος μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή ταινιών και την εγγραφή ταινιών βίντεο και DVD.
Οι βιντεοκασέτες μπορούν να επεξεργαστούν έτσι ώστε να επικαλύπτονται οι παλμοί μέσω διαμόρφωσης υλικού.
Οι βιντεοκασέτες μπορούν να επεξεργαστούν έτσι ώστε να επικαλύπτονται οι παλμοί μέσω διαμόρφωσης υλικού.
Πριν εισέλθετε στην τηλεόραση, ένα τηλεοπτικό σήμα μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να προκαλεί παλμό της έντασης της εικόνας μέσω μιας μεταβλητής γραμμής καθυστέρησης που συνδέεται με μια γεννήτρια παλμών.
Ορισμένες οθόνες μπορούν να εκπέμπουν παλμούς ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που διεγείρουν αισθητηριακό συντονισμό σε υποκείμενα που βρίσκονται κοντά, μέσω παλμών εικόνας που είναι τόσο αδύναμοι ώστε να είναι υποσυνείδητοι.
Αυτό είναι ατυχές δεδομένου ότι ανοίγει έναν δρόμο για κακή εφαρμογή της εφεύρεσης, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι εκτίθενται ακούσια σε χειραγώγηση του νευρικού τους συστήματος για διάφορους σκοπούς, κάποιου άλλου.
Μια τέτοια εφαρμογή θα ήταν ανήθικη και φυσικά δεν υποστηρίζεται.
Αναφέρεται εδώ για να προειδοποιήσει το κοινό για την πιθανότητα μυστικής κατάχρησης που μπορεί να προκύψει κατά τη σύνδεση στο διαδίκτυο ή κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης, βίντεο ή DVD.»
Καταλάβατε τώρα πως εδω και χρόνια μας προγραμματίζουν;;;;
Από το 2003 μέσω της τηλεόρασης, των υπολογιστών, των έξυπνων τηλεφώνων, των βίντεο των ταινιών, έχουν την δυνατότητα να μας προγραμματίζουν, επηρεάζοντας το αυτόνομο και το παρασυμπαθητικό νευρικό μας σύστημα.
Πως επηρεάζουν τα συναισθήματα μας , ακόμη και τις φυσικές λειτουργίες του σώματος, οπὀτε αφού τόσα χρόνια δεν αντιδράμε , αλλά τα δεχόμαστε με ευχαρίστηση, θα δεχθούμε και την καινούρια πατέντα και εαν τυχόν εμφανιστεί καμία »πανδημία» θα κάνουμε ουρά για να πάρουμε την καινούρια »εφαρμογή» η να την εμφυτεύσουμε με ένα τσιπάκι για μεγαλύτερη ευκολία.
Αραγε θα ξυπνήσουμε;;
Patent HistoryPublication number: 20020188164
Type: Application
Filed: Jun 1, 2001
Publication Date: Dec 12, 2002
Patent Grant number: 6506148
Inventor: Hendricus G. Loos (Laguna Beach, CA)
Application Number: 09872528
Type: Application
Filed: Jun 1, 2001
Publication Date: Dec 12, 2002
Patent Grant number: 6506148
Inventor: Hendricus G. Loos (Laguna Beach, CA)
Application Number: 09872528
ΠΗΓΉ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.