Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Εμείς κοιμόμαστε σαν υπνωτισμένοι κι οι Γερμανοί ουρλιάζουν: «Ελευθερία – ελευθερία!» – Διαδηλωτές στη Γερμανία κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Stuttgart
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Στουτγάρδης στη Γερμανία διαμαρτυρόμενοι για τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού. Με την υγειονομική κρίση να εντείνεται τις τελευταίες μέρες στη Γερμανία, οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο κέντρο της Στουτγάρδης...
με ομπρέλες και πανώ που έγραφαν «με μάσκα – χωρίς εμένα» και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ελευθερία – ελευθερία»! Αν και τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές τα μέτρα του social distancing στην πορεία, λόγω του καύσωνα δεν ήταν αυτό εφικτό σε σκιερά μέρη, όπου κατέφυγαν οι διαδηλωτές.  Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το RTL το 9% των ερωτηθέντων εξέφρασε θετική γνώμη για τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία, ενώ δύο ηλικιακές ομάδες -το 93% των άνω των 60 ετών και το 94% των ηλικίας 18-29 ετών- δήλωσαν ότι δεν υποστηρίζουν με τίποτε αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις.  Σύμφωνα με την ίδια σφυγμομέτρηση αρνητική γνώμη για τις κινητοποιήσεις αυτές έχουν οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων πλην της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), το 59% των οποίων χαιρετίζουν τις διαδηλώσεις. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιασκής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Τόμας Χάλντεβανγκ, θεωρεί ότι δεν είναι μόνον εξτρεμιστές που υποστηρίζουν αυτές τις πορείες. 
«Ακροδεξιοί, αλλά και κάποιοι ακροαριστεροί προσπάθησαν να τις εκμεταλλευτούν, πιστεύοντας ότι θα προσελκύσουν τον κόσμο αν διαμαρτυρηθούν κατά των πολιτικών για τον κορωνοϊό. Αλλά αυτό δεν απέδωσε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι μεταξύ εκείνων που αντιστέκονται στα μέτρα περιλαμβάνονται και άτομα που ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία.  
Περίπου 20.000 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν την 1η Αυγούστου στο Βερολίνο για να διαδηλώσουν κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό, χωρίς να τηρούν τo social distancing, ενώ ελάχιστοι φορούσαν μάσκες. Η Γερμανία τα έχει πάει σχετικά καλά σε σύγκριση με γειτονικές της χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχοντας καταγράψει σχεδόν 217.000 κρούσματα και πάνω από 9.000 θανάτους, αλλά ειδικοί προειδοποιούν ότι η χώρα μπαίνει σε μια δεύτερη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive