Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Μήπως ξεχάσατε στις ΗΠΑ, ότι τον Νοέμβριο έχετε εκλογές;

Για άλλη μια φορά η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην ΝΑ Μεσόγειο και για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρούσει με συνεχείς διαβουλεύσεις, αυτήν την νέα τουρκική επιθετικότητα μέσω της διπλωματίας προς τους “συμμάχους” και “εταίρους” μας!..
Προσπαθώντας να πείσει ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Γερμανία (που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ) για το αυτονόητο! Που δεν είναι άλλο, από την δραστική παρέμβασή τους για την αποκλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου! Να αντιληφθούν δηλαδή, ότι η Τουρκία είναι ταραχοποιός χώρα στην περιοχή και εάν δεν την συνετίσουν, τότε θα ξεσπάσει πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους, από την στιγμή που η Ελλάδα διαμηνύει σε όλους τους τόνους και με όλα της τα θεσμικά όργανα, πως θα χτυπήσει εάν παραβιαστούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα! Κυριαρχικά δικαιώματα που παραβιάζει και η νέα τουρκική Navtex!
Αλλά στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Και ο πρώτος “κουφός” είναι οι ΗΠΑ! Οι ΗΠΑ, που μέσω του State Department μας είχαν “ενημερώσει” ότι υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο αμφισβητούμενα ύδατα! Των ΗΠΑ που εξακολουθούν να το παίζουν “Πόντιος Πιλάτος”, όπως και το ΝΑΤΟ, και όχι μόνο!   
Αφού σε πλαίσιο αμερικανικού παραλογισμού, εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες, προκειμένου να αποφεύγουν την Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού! Αυτή η ταξιδιωτική τους οδηγία παραπέμπει στις γενικές κατευθύνσεις που δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ (CDC):
«Προτείνουμε να αποφεύγονται όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς την Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλλουν όλα τους τα ταξίδια, ακόμη και αυτά που μπορεί να κρίνονται απαραίτητα, προς την Ελλάδα»!
Δεν μένει λοιπόν, παρά να αντιληφθούμε ότι πλέον οι ΗΠΑ δεν είναι φίλη χώρα της Ελλάδος! Αφού επιδεικνύει φιλική διάθεση μόνο στην Τουρκία και προς την Ελλάδα – τον διαχρονικό φίλο και σύμμαχο της χώρας τους – επιδεικνύει μια ανεξήγητη εχθρότητα! Ξεχνώντας ή παραβλέποντας ότι στις αρχές του προσεχούς Νοεμβρίου οι ΗΠΑ έχουν εθνικές εκλογές και ο ελληνικός παράγοντας της Αμερικής παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive