Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Η Ελλάδα ζητάει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της Ε.Ε. – Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες»

ΠΩΣ ΤΟ ORUÇ REİS ΕΝΩ ΕΚΑΝΕ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ, ΣΤΗΝ ...
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε... να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κλιμάκωση που επιχειρεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας το ερευνητικό πλοίo “Oruc Reis” εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.  Η σύγκληση ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο η κίνηση της Ελλάδας γίνεται σε μία προσπάθεια να κινητοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας άμεσα.  Η Αθήνα θεωρεί πως έχει ακόμη στη «φαρέτρα» της ορισμένα διπλωματικά όπλα, ζητώντας για ακόμη μία φορά μία «κοινή ευρωπαϊκή απάντηση» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, παρά το ότι η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες έχει φανείς πολύ κατώτερη των περιστάσεων.  
Έρχονται νέες προκλητικές NAVTEX 
Την ίδια ώρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προανήγγειλε και νέες NAVTEX της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο για διεξαγωγή ερευνών.  Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για επιχειρήσεις και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή.  Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας ήταν κάθετος:  «Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μέχρι τέλος Αυγούστου έρευνες με νέες οδηγίες. Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive