Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

"Racist Fish", "Ρατσιστικό Ψάρι". Της Ντορέτας Πέππα


Αυτό γράφτηκε πάνω στο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη από κάποια -πόσο,-αναρωτιέμαι- διεστραμμένα και ανεγκέφαλα όντα! Ρατσιστικό για ποιους; Για τους ανθρώπους; Για τους ιχθείς, μήπως; Ή επειδή θέλουν να το "περάσουν" ως "μυθολογία των λευκών"; Άρα, απαγορευτικό! Ανεπίτρεπτο! Εξοβελιστέο!...
Αν εννοούν αυτό -που μάλλον αυτό εννοούν, διότι τα οψάρια ποσώς τους απασχολούν, εκτός και αν είναι... μεζέδες!- τους έχω νέα! Γοργόνες δεν είχαν μόνον οι Δυτικοί στη Λογοτεχνία τους -αντλώντας το πρότυπο από την Ελληνική Μυθολογία, που είναι η βάση του μύθου, βεβαίως! Γοργόνες υπάρχουν και στα Ταξίδια του Σεβάχ του Θαλασσινού (Sindbad), ενός ΑΡΑΒΑ ήρωα, από τις "Χίλιες και μια νύχτες". Είδος γοργόνας είναι και η Mami Wata (Η Μητέρα του νερού), που λατρευόταν από αρχαιοτάτων χρόνων σε πολλά μέρη της ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ! Γοργόνες είχαν και οι λαοί της ΑΜΕΡΙΚΗΣ, πριν την έλευση των Κονκισταδόρες. Και ο κατάλογος των μύθων περί γοργόνων ανά την υφήλιο είναι ατέλειωτος! ΌΟΟΟΟΟλλλοι αυτοί έχουν, λοιπόν, ένα "ρατσιστικό ψάρι" στις ιστορίες τους;;;;; Όλη η γη, όλη πια; Κύριοι και κυρίες, δήθεν ακτιβιστές και "θιγόμενοι" χάριν "ανθρωπίνων" ( δικαιωμάτων, αποκαλυφθήκατε! Δε σας ενοχλούν τα Δυτικά πρότυπα Πολιτισμού, σας ενοχλεί η όποια έννοια ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ! Ό,τι γέννησε το μυαλό του ανθρώπου! Εσείς το απεχθάνεστε και θέλετε να το καταστρέψετε! Δεν είστε αντιρατσιστές, είστε μισάνθρωποι! Απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive